-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igen, úgy fogalmaztam (visszanéztem :D), hogy a CAS feladatkört szépen lassan le is építhet az USAF. Természetesen a valóságban megmarad, nem fog eltűnni szerintem sem, de jelentősen csökken az aránya, egyfelől az UCAV-ok, másfelől a preciziós tűzérségi lövedékek/rakéták válthatják ki a feladatukat. Mindkét alternatíva jobb megoldást kínál, az UCAV olcsóbb áron repkedhet az égen, ráadásul hosszabb ideig (akár 24 órán át, bár a Grey Eagle-nél említenek 36 órát is, az RQ-7 pedig 6 óra körüli értékkel bír), a preciziós tűzérség pedig annyi előnnyel rendelkezik, hogy igen rövid reakcióidő mellett nagyságrendekkel olcsóbb lehet.
Természetesen a hátrányok is megvannak. Az UCAV-ok nem képesek komolyabb bombák hordozására, legalábbis a jelenlegi verziók. Igaz aligha kell megerősített bunkerek ellen menni. A másik gond, hogy ahogy lent is említve volt, az elszigetelt, előretolt vagy hirtelen harchelyzetbe csöppent egységeknek aligha tud időben segítséget nyújtani a tűzérség vagy az UCAV flotta. Olyankor jól fog jönni pár F-16, F/A-18 vagy A-10. Persze ilyenkor a kérdés az lesz, hogy van-e ilyen a körzetben.