-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Igen. De: gépet vehetnek ad absurdum akár egy nap alatt is. Gyakorlatilag szerintem pár hónap alatt. Szerintem.
Ez nem úgy megy, hogy bemész a helyi Lockheed, KNAAPO vagy Dassault kereskedésbe, levágsz az asztalra két milliárd dollárt, hogy neked holnapra kell 20 darab vadászgép, fegyverzettel együtt. Ja, és a pilótákat is képezzék már ki a típusra. Szintén pár nap alatt...
Pár nap alatt egy kisrepülőgépet nem tudsz megvenni. :)
A korra nem tudok mit írni, valószínűleg bevetésre alkalmatlanok, de kiképzésre annál inkább. Szerintem.
A gépek, amiket repültek elavultak, repült órájuk már vagy 10-15 éve egy sem. A repülés alapjait talán tudnák oktatni, mint bármelyik civil pilóta, vagy repülésben kicsit járatosabb ember. Ennél sokkal többet nem tudnának hozzátenni a témához.
Hozzáteszem, hogy az arab mentalitás számára a tudás hatalom, tehát azt igyekeznek maguknak megtartani. Lehet itt felhozni példaként az Iraki harckocsizók kiképzését (a kiképzőtiszt egyszerűen "megfeledkezik" a rádió oktatásáról, hogy amiatt újra elővegyék, és újabb órákra osszák be, plusz pénzért és tovább őrizheti a helyét a kiképzési ranglétrán), az Egyiptomi harckocsizók esetén (az amerikai kiképzők kiosztják a tankönyveket, majd az egyiptomi tisztek rögtön utána össze is szedik - ha az egyszerű harckocsizó is tudni fog mindent, akkor veszélyt jelenthet a felettesére, hiszen tudja mindazt, amit a felette már megtanult), stb.
A muszlim vallásról valóban többet tudok, lévén a az asszonyállat teológus és bele-bele szoktam olvasni a könyveibe, mint pl. a vallástörténelem és világvallások.
Ha többet tudsz, akkor miért írsz le olyan marhaságot, hogy "Az iszlám világ kb. 20%-át kitevő vallási kisebbség, amely TÖBB országban is (habár Irán perzsa, nem tudom, ott vannak-e siíták?) megtalálható."? Hmm?
Valószínűleg most a magánlevelezésünk okán csodálkozol, de ne tedd.
Nem teszem. Annál edzettebb vagyok már fórumozás terén. Volt már szerencsém olyannal, aki azt állította magáról, hogy C-130-assal bombázta Bagdadod, és Gripennel repül. Lebukása után új altnickkel mint Amerikába szakadt világjáró belépett az US ARMY-ba, már régen nem járok az Index-re, így áttetelesen jutott el hozzám, hogy újra lebukott, de ehhez szegénynek meg kellett halnia. Szóval mint említettem, én már semmin nem csodálkozok. Apró szerencsém, hogy moderátori jogosultsággal bírok ide, így ha úgy alakul, meg tudok szabadulni azoktól, akik szerintem rombolják eme kis közösséget.
Az utolsó: ne nevettess, civilizált nép és az ensz? Írjak neked olyan, magát civilizáltnak nevezett népről, aki magasról lesajnálja az ensz határozatokat? (csak azért nem írom le, mert hátha tilos kimondani izrael nevét... hopp, már ki is mondtam...)
Tehát akkor most Irán Izraellel mozog egy szinten? Ez esetben akkor Irán annyira civilizált, mint Izrael? Vagy fordítva? Nagyszerű, de mi köze is van ennek a témához? Mi köze van Izraelnek az Irak-Iráni háború békeszerződéséhez?
Szerintem ezt a témairányt lezárjuk. Így vagy úgy.