Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Noha Pluskat valóban rosszul fogalmazta meg a lényeget, de a mögöttes tartalom igaz. Két és fél évtizedes, 50+ milliárd dollárba fájó fejlesztés után kevesebb, mint 150 legyártott példány, nos, ez nem egy sikertörténet. A hosszan "életben maradt" típusok jellemzõje, hogy nagy számban gyártották õket sorozatban (MiG-15, MiG-21, F-4, F-5, A-4, stb.), az F-22A aligha fog olyan hosszú életû lenni, mint az F-15 vagy az F-16...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Pluskast
Mind igaz amit mondasz csak ebben az a furcsa, hogy ugye az amik exportra is szánták a típust és ugyanazon okból mint az F-35 - megjegyzem persze azért még eladhatnak belõle bár ennek is rohadt magas az ára szvsz nem hiszem, hogy sikeres lesz külföldön - ezt sem sikerült külföldön eladni az irdatlan magas ár miatt.

UI: Az arab Pz IV sztorit ismerem 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Molnibalage
Stop. Ne keverd már a össze a gyártást az üzembentartással. Ki érdekel, hogy 5 évig gyártották, ha 30-at fog repülni? Mennyi ideig gyártottak pl. Avro Shackleton-t? Vagy Shermant? Stb. Mikor gyártottak utoljára új F-15A vagy C gépet? A legfiatalabb is lassan 30 éves lesz... Vagy B-52? 1961 óta nem gyártják, de a kivonásuk fel sem merül jelenleg.

Egyes fegyverek modernizálva 30-40 évet is lehúztak, valahol M4 alvázon még mindig szolgál harckocsi mentõként, de 1967-ben a 3. arab izraeli háborúban moderniált M4 és Pz.IV (!!) csapotott össze. Durva mi?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

qtab986
A partraszállás napja a technika szemszögébõl
2x1 órás film a National Geographic Channel-en. Abban volt errõl szó többek között.

[NST]Cifu
Ha a gépnek nincs fegyverzete, katonai radarja, és van civil transzpondere, akkor megkaphatja a civil légügyi engedélyt. Korábban is voltak például civil F-105-ösök, és vannak civil L-29 és L-39-esek, MiG-15 és MiG-17-esek is.

Ahol rezegni kezd a léc az a szuperszonikus repülés, lévén ilyesmit elvileg nem engedélyeznek civil gépnek... 😊

Molnibalage
29-bõl kettõ jutott ki a partra emlékeim szerint.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

qtab986
Talán ott van a félreértés, hogy ilyen megyei(?) swat-ok tagjai nem egy laktanyában várják a riasztást, hanem ugyanúgy dolgoznak/járõrõznek mint egy átlag rendõr de minden felszerelés a kocsijában van. Ha helyzet van akkor felveszi a swat-os cuccokat.

Szegény személyzet 😞

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
A legfontosabb, hogy nem szabad általánosítani. Az USA korántsem hasonló a hazai viszonyokhoz. Egy Texasi rendõr teljesen más egyenruhát visel, más fegyvert kap, és bizonyos téren más törvényeket is kell betartasson, mint mondjuk egy Washinton állambéli kollégája...

Szerintem meg ez nem lego, hogy mit teszel be M!-et vagy shotit. Arra ki is kell képezni a sherifeket. Minek képeznék ki/át õket, arra ott a SWAT. Az alap rendõr meg lödözzön shotival.

De ha a fegyvertõl elvonatkoztatsz, szerintem nem arról híres az 5.56, hogy 2 cm-es lyukkal jön ki a kocsi túloldalán...
qtab986
Nem mindegyik partszakasz esetében süllyedtek el.

Igen így értettem.
Nem értem miért nem tettek meg mindent hogy ezt megakadályozzák? KB két titka van egy vadásznak szerintem, a sárkány és az elektronika. Elöbbit megszerezték, utóbbit meg nem nagyon fejlesztik/tették.
qtab986
Azt hiszem voltak DD tankok, de elsüllyedtek.

Punker
nagy csövekkel ott volt hátul a flotta de nem jött be nekik, a partra szállókra meg ha nagyot raksz oda a sebesség.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mindig az jut eszembe hogy a partra szállóknak nem volt valami nagyobb kaliberû fegyver, vagy közvetlen légitámogatás a partraszállásnál? De rájövök hogy akkor kilógott volna a lóláb. De attól még a partra száló jármûvek néhány darabjára valami nagyob kaliberû csövest rá lehetett volna fabrikálni, így a géppuskák csöndesebbek lettek volna

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

qtab986
February 28, 1997
9:17 a.m. – 10:01 a.m.
Tehát a film után.
North Hollywood shootout

1997 North Hollywood Shootout Pt.1 (The History Channel)

Animefox
The High Incident Bandits 1997 február 28. Film story mikorra tehetö?

Molnibalage
Az Alaszkai látogatás volt emlékeim szerint és nem Red Flag.

Ez is egy érdekes dolog. 1989-ben!

Animefox
Jajj emlékszek valamire amikor a bankrablók AK-val voltak felszerelve és mikor több találat után is csak úgy felálltak? az cool felvétel...

Valamely fórumon 1995 öt írnak mint amikor már járt Su-27 az USA ban.
Egy régebbi Top-Gun ban is volt.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Punker
a "volt valami lövöldözés" elég enyhe kifejezés 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Volt valami lövöldözés ahol nem bírtak a "páncélozott" bankrablókkal a rendõrök, azóta vannak ellátva az autóban nagyobb kaliberû fegyverekkel tudtommal. Nem tudom, hogy ez a film forgatása elõtt vagy után volt.

Cifu, ez most offtopiknak számít?

Animefox
Téveszme hogy shoti van a csomagtartóban folyton... azért nem ritka hogy egy M4-es lapul, vagy valami hasonló kaliberü... persze attól függ mit pakolnak be...

Molnibalage
Mármint, hogy hogyan került oda?

Most így.

Viszont mintha arról is lenne szó, hogy már ezelõtt is volt ott cucc. Majdnem összes orosz SAM-bõl és radarból is van a jenkiknek. Egyszer jártam egy oldalon ahol a tesztelés helyszínán volt fóto majdnem az összesrõl.

Ezt hogy hogy szabad?
Azt még elhinném, hogy el tudnak szakadni a rendõr sorfaltól és elmenekülni. Mivel a rendõröknél shoti meg pisztoly lehet, de hogy ha odaküldenek 10 kocsit, akkor nem sorfalat raknak belõle az biztos. A legdurvább mikor Deniro úgy lõ le rendöröket, hogy azok futnak felé, mintha virágos réten lennének... :-S
Animefox
Sokan fikázzák a Dünét de a hangulata isteni, a Das Boot pedig az amit nem tekintek filmnek. Több az annál, valahogy életem végéig ha meghallom hogy tengeralattjáró, akkor egyböl "arra gondolok"... meg a zene az U-96 tól... sry az offért

Molnibalage

qtab986
Rövid csövû FN FNC. Ránézésre rövidebb mint a Para.

jah arra én is emlékszem nem rossz, de azért vicc ebben is, hogy 200 lövés után tölt egyet. Biztos spéci tárja van mindenkinek... 😄

Amúgy Pacinonál milyen csúzli van?

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

A hangok tényleg jók voltak, de kábé ennyi jót tudok elmondani a filmrõl.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Az akciójelenetek maguk nekem kissé meseszerûek (szokásos hülyeségek pl Al Pacino bekészíti a special skillt, megnyalja a szája szélét és sikerült eltalálnia az egyiket amikor a gyerekkel menekül... <#unalmas> ). Maga a forgatókönyv és a sztori meg egy kalap szar, egyike azon, egyébként B-kategóriába tartozó filmeknek ahol a legnagyobb nevû és/vagy legnevesebb színészeknek kell szenvedniük a butyuta történettel, nulla sztorival és papírmasé karakterekkel, hogy végül a nevükkel behozzák a moziba a nézõt.

Háborús filmben egy etalon van, és az a Das Boot... na az olyan, ahogy az a valóságban történhetett, ÉS mint film is mûködik. Kár hogy Petersen így elkurvult utána, Prochnow meg elment ZS-kategóriás, de Hollywoodi színésznek (bár a Dûne forgatása alatt szegénynek szétbaszták az arcát)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Üdv
Bocs hogy én is offolok,azt tudjátok ,hogy a film érdekessége,hogy ugyanez a rendezõ,ugyanezt megrendezte szóról szóra,LA Takedown cimen?
Az nem lett siker ugy tudom.
Tehát a fil a saját remake-je.
LA Tkdnw

Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!

Ha már szóba jött... HD

Az egész film zseniális... <#eljen>

www.smart-bus.hu

SgtChris
Mit értessz ezen az : "egyszer megcsináltuk" és "állandóan gyakoroljuk" eseteken???
Hol írtam olyant, ami egyszeri esetre utalt??? A svédek gyakorolták/gyakorolják. Ez stimt. A lengyeleknél sem hiszem, hogy egyszeri alkalom lett volna, az a kiképzési terv része volt (ma a MIG-29-esekkel és az F-16-osokkal már valószínûleg nem), akárcsak anno nálunk a füves reptér használata a MIG-21-essel. És még van pár ország, ahol ezt a gyakorlatot idõnként megcsinálják.
Hol van itt egyszeri alkalom? Talán arra gondolsz, hogy csak ezt az egy videót találtam linkelni? Feltételezem nem minden gyakorlat lett megörökítve...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Köszi az infot! 😊

Torzonborz
alapmû ,nem most készül vmi folytatás szerûség belõle ?

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Punker
igen, annak is arról a kb 5 percérõl amikor az utcai lövöldözés van és vonulnak vissza, azért az 5 percért kapott legjobb hang Oscar-t + állítólag a LA-i rendõrfõnök is belázadt a filmre mert, hogy túl jó oktató anyag lett a bûnözõknek, hogyan is kell szervezetten visszavonulni.

Itt most arról a filmrõl van szó ami magyarországon Szemtõl Szemben címen fut?

polluxware
az egyetlen film a világon ahol NORMÁLIS hangok voltak (fegyver), a golyók nem pattantak le az 1centis asztallapokról, a rendõrautók tényleg úgy viselkedtek mint amit egy m4es lyukasztott ki.

alakítások... áhhh

megismételhetetlen mû

qtab986
nem

Molnibalage
OFF

Meg a zene is!

Pár háborús filmben láttam ilyen király jeleneteket. Viszont jó háborús filmekbõl sem túl bõ a kínálat...

ON

Punker
az az 5 perc tényleg megérte az Oscar-t!!!

Molnibalage
Láttad a filmet?

Molnibalage
Nem feltétlen. Mivel részt vett ebben-abban lehet, hogy valaki felkeresné esetleg egy kis renvansra. Az is lehet, hogy az ex SAS tagonkra is vonatkoznak egyéb elõírások (Bár ebben azért kételkedem...)

qtab986
Mibõl lehet megítélni?

Poén hogy még mindíg elrejti az arcát, így 18 évvel a Desert Storm-os történések után. Nyilván hozzátartozik az imidzséhez. <#smile>

Molnibalage
Kicsit talán OFF, mert nem annyira HT.

McNab was technical weapons advisor and trainer on the hit Michael Mann film Heat (1995)...

Szerintem jó munkát végzett.