10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • davidbog
    Nem tudtam egyértelműen kideríteni, szinte csak fórumokon találtam róla dolgokat.

A képek alapján a futómű talán Panzer III alapú lehet. Ugyanúgy hat futógörgő, 3 láncvezetőgörgő, elől van a lánchajtókerék és hátul a láncfeszítő. A tömege is illik a Panzer III futóműhöz: 12,5 tonna.
    A harckocsi frontrészénél a lánchajtókerekeket magábafoglaló, elöl kicsit kidudorodó házak miatt szerintem M4 Sherman alváz lesz az alap. A méretei se sokban térnek el a Shermanétól: 5,24 x 2,58(x 2,18) m. Azért a Sherman majd fél méterrel hosszabb, de hátúl jobban túlnyúlik a felépítménye az alváz felett.
    Véleményem szerint Sherman alváz Panzer III futóművel. Szerezhettek a svájciak Sherman alvázakat?

A páncélzatára csak annyit találtam hogy a legvastagabb helyeken 70 mm vastag volt. A lövegpajzs a Hetzernél is alkalmazott Saukopf lehet, ami 60 mm vastag volt. Ha valóban Sherman az alváz akkor a frontrész alul (hull front lower) 51 mm-es lehet, mint az eredetinél.