10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Kurfürst
    M27 témához kapcsolódóan, szerintem kicsit röhejes az egész téma... kicsit olyan lett az amerikai hadsereg, mint a csúnya lány amikor bálba megy.. ez a ruha nem jó... az a ruha nem jó... a ruha a hibás. Mindig van kifogás hogy melyik fegyver a nem jó, miért kell most új fegyver, új harceszköz, miért nem jó a Humvee, miért nem jó az Abrams, majd lesz egy új és az majd megold mindent... aztán egy mégújabb.

Én már azon se lepődnék meg ha elővennék a jó öreg Thompsont és 10 szakértő magyarázná hogy a XXI. század megváltozott, low-intesity conflictjába (buzzwurds rule!) miért elavultak az olyan hidegháborúból visszamaradt fegyverek, mint pl. az AK-47 és RPG-7 - amikkel érdekes módon a másik oldal gyakorlatilag mindent meg tud oldani...

Borzasztóan szkeptikus vagyok az egész Grendel, M249, F-22, Stryker stb. témákkal kapcsolatban... az egész dolog egyszerűen ott bukik el, hogy nem hajlandók reálisaknak lenni és bevállalni a veszteséget, ami mindig volt, mindig lesz háborúban. Van egy elsöprő túlerőben lévő hadseregük, és egyszerűen nem tudják megfelelően alkalmazni, inkább évtizedes gerillaháborúba bocsátkoznak kis erők bevetésével, ami meg tuti bukó...