-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Ugyanígy szívet melengető gondolat, hogy ha elfogy a lőszered, kicseréled a zártömböt, fogsz egy AK-47 tárat, becsattintod, és lősz tovább. Ez volt a SCAR elképzelése.
Katonák nem mennek a háborúba cserecsővel és zárral.
Az ötlet jó, csak akkor miért nem szívet melengető az M27 vagy az Ultimax?
Az M27 IAR nekem egy gépkarabély. Az RPK tokjába teszem az AKM csövét, és kész az AKM IAR. Biztos megbízhatóbb az M27, mint az AR változatai.
Akkor miből gondolod, hogy az USA-val együtt gyorsabban elterjedt volna a 4,73x33mm?
Az USA meghatározó a NATO-ban, az egész világon. A 7.62 mm NATO-val is megcsinálta. Az 5.56x45mm-es lőszerre a svájciak is átálltak, pedig aztán őket nem kényszerítették. A '91-es háború után a HTI is nekilátott lemásolni az amerikai különleges erők csővázas felderítő járműveit. Ma már senki se akar ilyeneket.
Gondolod, hogy ha az USA holnap átáll a 6,5mm Grendelre, vagy a 6,8mm SPC-re, akkor azt követni fogja más is?
A hidegháború rég elmúlt, ma már nem hiszem.
Én feltételezem azt, hogy a Colt / AR-15 lobby ereje az, ami a fejlődéstől visszatartja az US ARMY-t...
Szerintem inkább az, hogy nem nyernének annyit, ami megéri és a kockázat, hogy nagyot lehet bukni. Sokba kerülne az. Pár éve pótolták az elhasználódó M9-eseket. 2db F-22 Raptor árába került.