-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
hiszen pont arról szól a történet hogy a hidegháborúban kifejlesztet fegyverek és doktrinák mennyire nem voltak alkalmasak a városi harcokra lásd Irak!
A városi harc nem is 911 után született, nincs benne új. Aki nem tanult a történelemből, az így járt.
Most akkor mondjam azt is, miért nem csinálták Irakban azt, amit a britek malájföldön és Kenyában? Bár úgy érzem, eleve hiba volt Irakot megszállni. Az indok nem volt igaz. Ráadásul az USA tett egy nagy szívességet Iránnak, akivel rossz a viszonya.
A hidegháborúban kifejlesztett fegyverekkel nem értem, pontosan mi a baj.* Az 5.56mm NATO lőszer? Ott volt a II. vh tapasztalata, meg a 7.92x33mm Kurz lőszer. Bizonyított. A NATO-nak nem kellett. Az 5.56mm NATO lőszer megszületéséig a 7.62x39mm is bizonyított.
A direkt gázelvételes karabélyok? Az USA-nak ott volt a Stoner 63, de inkább kitartottak az M16 és M4 mellett. Az M1911A1 mellett is sokáig kitartottak, pedig apróságtól eltekintve már a P38-as felülmúlta technikailag.
*Ugye, én eleve a gyalogos katona fegyveréről mondtam, hogy kiforrott. Úgy értve, hogy mire van szüksége a gyalogos katonának.