-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
davidbog #50738 Valahogy nekem is szimpatikusabb a kalsszikus páncélelrendezés.
De azért tényleg nem kellene olyan viziókat felvázolni hogy az all or nothing hajók sérült orral vagy tattal már elvesztett hajók, valamivel kisebb az esélyük a túlélésre de nem sokkal. Sokkal inkább a hajóorr hosszától függ, annak pedig nem sok köze van az AoN elrendezéshez. Egyik csatahajó orra sincs erősen páncélozva.
A Musashi és a Yamato példája szerintem megint csak nem a legjobb mivel 72000 tonnás hajók voltak. Nem volt ekkora hagyományos páncélelrendezésű hajó (talán a H-40 lett volna ekkora). Nem lehet jó összehasonlítási alapot találni a Yamato-osztályhoz, eleve nagyobb a túlélőképességük mindennél. A felsorolt nem AoN hajók mind első világháborúsak, eleve nem valami modern hajók (a Roma szerintem nem klasszikus, inkább AoN). Nagyon sok torpedó miatt süllyedt el, a torpedó védelem szerintem független mind a két páncélelrendezéstől.
Bismarck utolsó csatájával kapcsolatban: Kurfürst jól írta le. Szerintem minden benne van hozzászólásában. És már megin megelőzött. :D
Amúgy oli is irogat a HT-be azt hiszem eddig ezekről írt cikket: Scharnhorst, Dunkerque, König, Liberty, Norfolk (??). A H-osztály is lenne de azt még mindig nem bírták leadni, pedig már jó 8 hónapja megírta.