10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    Természetesen igazad van, de ettől még működő tűzvezető rendszerrel sem tudtak 20 percig találatot elérni, persze ez nem különösebben csoda annak aki tudja, hogy ilyen távolságról a csatahajók fő tüzérségének találati aránya 2-5%. Ezért mondom, hogy a Hoodot ért végzetes találat a jó kiképzettséget nem lebecsülve a szerencsének is köszönhető, ami a Rodney ellen már nem volt meg.

Mellesleg a tüzér mesterség (na ezért majd kapok Kiskorútól) sok esetben matematika. Meg van határozva a szabályzatban, hogy bizonyos romboló hatás eléréséhez mennyi lövedéket kell kilőni, pl meg van határozva, hogy egy földel borított bunker megsemmisítéséhez mennyi repeszgránátot kell, kilőni a föld lebontásához, és mennyi betonrombolót a biztos átütéshez. Én hallottam apámtól olyan esetet, hogy amikor egy egyébként kiváló képességű tiszt kollégája aknavető lövészeten a szabályos három helyett elsőre szétlőtte a célmáglyát értékelhetetlen eredményt kapott, ugyan is valamit elsőre eltalálni szerencse és nem bizonyított tudás (ez nem vonatkozik a rövid közvetett irányzású tűzre).

Egyébként a britek abban a bizonyos összecsapásban nem mutattak valami kivételes teljesítményt, de a németek sem mutatták fel azt a kiváló célzóképességet, amivel elpusztították a Hoodot.

Nézd én a számokkal tudok csak mit kezdeni, 20 perc alatt nincs találat, ilyen alapon mondhatjuk, hogy a PoW kiváló hajó volt, csak hát összeomlott egy véletlen találat következtében a kárelhárítása, és erről nem a hajó tehet.

TG