Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tehát akkor a számadatok szerint is a Hummer a jobb. Köszönjük hogy ezt kifejtetted, de ezt eddig is tudtuk.

Molnibalage
Fiktív festés 1.

Fiktív festés 2.

Vajon lesz valaha hasonló F-16 gépen?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Mondjuk az is erdekes, hogy szinte nincs olyan orszag, ahol ne lenne rendszeresitve a G Merci. Jo nyilvan az ara is biztos szerepet jatszott.

Svajcban pl szinte csak G-Mercik vannak, pedig ha valaki ert a nehez terephez, akkor az Svajc.

Mondom Sivatagban biztos jo a Hummer, de amin egy szoroson kell atkellni, vagy egy nehezebb sziklas reszen, egyszeruen osszeszarja magat.
I.C.ram
Hat sokkal kevesbe, mint a benzinesnek, mivel a dizel izzitogyertyaval "robban" be, mig a benzinesek direkt szikraval.
I.C.ram
Mar miert menne el a "gyujtas"?

Sokkal agilisebb meg ez a varosi, alacsony hasmagassagu luxusvaltozat is, mint a nagy batar Hummer

Senkit nem erdekel a terepszog, ha olyan szeles maga az auto, hogy egyszeruen fennakad mindenen.

Ket motor is egy vicc: Hummerben van egy 6.5 literes turbodizel 190 loerovel, es 19 literes fogyasztassal (aszfaltuton) 550 Nm nyomatekkal.

Merciben meg van egy 2.7-es (kevesebb mint feleakkora) turbodizel 160 loerovel es 400 Nm-rel, valamint 10 literes fogyasztassal.
Molnibalage

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

I.C.ram
Elektronikat a civil terepjarokra ertettem, mert nyilvan van a G-mercienel fejlettebb negykerekhajtas, csak azok mar tele van rakva elektronikaval.
Szerintem a hummer egy autó. pont. lehet rá géppuskát meg minden szir-szart tenni, de nem erre találták ki, hanem amire a willist (így írják?)
szerintem erre a pocsolya dologra gondoltak a németek is :-)

dizelnek elvileg nem árt a víz, vagy de?
qtab986
Szerintem öngyújtós.

Punker
van persze szokták mutatni a hírekben a csónakokat mikor szedik össze a kubai menekülteket.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Molnibalage
Akkor viszont fegyverük is van, gondolom én. Vagy a USCG hajóin más fegyveres testületek adnak szolgálatot?

Punker
rendvédelmi funkcióik vannak, pl a csempészeket is õk figyelik stb.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Gundark 1 1
Az USCGnek valóban lenne egy esetleges háborúban "partvédõ" feladata?

Egy háborúban (természetesen ami az USA területét is érinti és nem atom, hanem mondjuk a gonosz Britannia meg akarná szállni hogy rendezze ezt az elszakadásos dolgot :) mi lenne a feladata? Biztosítani a konvojokat, tengókra vadászni, stb, mintegy kiegészítve a "rendes" haditengerészetet? Annak hogy nem vonják õket össze olyasmi oka van mint a tengerészgyalog vs haditengerészetnek?
veszelka
azért hozzá kell tenni, hogy ha egy merci belemegy egy pocsolyába, akkor a gyújtásnak vége.

Gundark 1 1
Lehet benne valami, ha szétbontjuk a HMMWV a nagy mobilitás akkor arra utalna hogy gyorsabb mint a "lánctalpasok"? No meg ott a másik hogy ez egy másik kor terméke még :) Az új tendert már kiírták a váltótípusára? Mert abból kiderülne hogy valójában mire is lenne szükség egy "bokorugróra" ami megmássza x terheléssel a siratófalat, vagy egy kici könnû ész óccó kerekes bredlire?
[NST]Cifu
US Coast Guard (USCG), félig önálló csak, az US NAVY-vel bizonyos szintû átfedése van, az US NAVY rendfokozati tábláját és sok téren annak szabályzatát és kiképzését használja (ám saját kiképzõbázisa van), de egyébként külön fegyvernemnek számít, külön költségvetéssel.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A HMMWV diesel-motoros. ;)

[NST]Cifu
es nem szarja ossze magat az elso elektronikus hibatol.

Ha ezzel azt akarod mondani, hogy a HMMWV igen, akkor tévedsz. Egy HMMWV-ben kb. annyi elektromos cucc van, mint egy trabantban. Ami azt illeti, szinte mindent mechanikusan oldottak meg benne.

Hummernek egy elonye van csak, hogy robosztus mint az allat, es igy sokkal konnyebb felpancelozni, rapkolni cuccokat.

Nem éppen. A kocsi alváza és erõátvitele/motorja az M998/M1038 esetén 2500 fontos (~1135kg) teherbírásra van felkészítve, amiben a személyzet is benne van. Ha erre ráaplikálsz egy ~600kg-os páncél kit-et, akkor ott találod magad, hogy a hasznos teher szinte alig több, mint 4 felnõtt ember. Van egy alapból megerõsített ("páncélozott") változat, az M1043/44/45, ami 1380kg-os teherbírással rendelkezik, de ez fegyverhordozó változat, a tetõgéppuskával, géppuska pajzsal, lõszerrel együtt már õ is túllépi a keretet. Amikor sebtiben elkezdték a HMMWV-k felpáncélozását, ugrásszerûen megnõtt a karbantartási igényük is, mivel a futómû és az erõátvitel túl lett terhelve. Kb. 4 éve ezért igyekszik a "meleg" helyekre inkább eleve páncélzott terepjárókat vinni a hadsereg (Cougar és társai).

Most megint okoskodom, de nekem úgy rémlik hogy nem terepjárónak írták ki a hummer tendert. Valami olyasmi volt hogy ott menjen el ahol az M113, csak nem kell páncélvédetség. Ezt ne úgy értsétek hogy olyan terepjáróképessége legyen mint egy lánctalpasnak, hanem hogy ahol széttrancsirozták a földutat pl a z M11-ak, ott ez közlekedni tudjon.
A 2. VH-s Dodge terepjáróknak is a shermannal egyezõ nyomtávjuk volt pont e miatt.

A felfegyverezhetõ kérdés szerintem csak belemagyarázás. Maximum az jogos hogy közös alapot akartak a mentõnek, rádiós és egyébb mûszaki verdáknak.

Az üzemanyag kérdés jogos. Szerintem üzemanyagot nem tudsz biztonságosan tárolni. Meg mi van ha a feldolgozókat vágják tönkre...
Molnibalage
Erre tippelek én is csak éppen van NG and ANG is. Fura lenne összevonni.

qtab986
Mennyit fogyasztanak?
Terepen mindegyiknek elszáll a fogyasztása. Határ a csillagos ég.

Punker
nem a gárda az 5-ik?

Molnibalage
US Army, US Navy, US Marine Corps, USAF.

Mi az 5. fegyvernem? Nem jut eszembe.

Molnibalage
Egy apró tényt kihagysz. Egyik háborúban sem volt az ellefélnek komoly légiereje amive odacsaphatott volna. Egy nagyléptékû hagyományos háborúban ahol a statikus infrastruktúrából elég hamar fasírot csinálhatnak ott mit teszel?

Egy koreai konfliktus vagy hagyományos fegyverekkel vívott Európai háború esetén mi lenne vagy lett volna? Az ODS áldás volt a légifölény, de mi van ha ez egyszer nem lesz adott az 1. naptól kezdve?

Az USA mind az öt fegyvernemének megvan a kapacitása arra hogy biztosítsa az üzemanyagellátást a jármûvei számára. Ez eddig egyetlen háborúban sem jelentett gondot a számukra az elmúlt száz évben, még olyan istenhátamögötti helyeken sem, mint Vietnam dzsungelei.

Molnibalage
Nem a csórósággal van a baj. Háborúban szétkapnak két frontközeli üzemanyagraktárt aztán lehet szívni a fogad, hogy nincs benya...

A Hummernek jobb a terepjáró képessége, és a hihetetlen ereje miatt sokkal jobban bírja az utólagos ráaggatott extrákat, mint páncéllemez, nehézgéppuska,TOW-indító stb. Az üzemanyagfogyasztás pedig amerikában sosem volt szempont, egyik harceszköznél sem. Õk nem csórók mint a magyar honvédség.

Szóval egyértelmûen jobb a G mercinél.

Gundark 1 1
Én úgy értelmeztem némely ámerikai kritikát hogy a tengelytávja túl nagy ahhoz hogy "rendes" terepjáró legyen. De úgy általában nincs nagy elégedettség vele. Visszasírják a Willy's-t :) Mondjuk kétség kívül férfias jelenség. Míg mondjuk a G merci csajozásra annyira nem jó :) De ha már kötekedünk az elnevezésen az eredeti a Humwee ami ugye a HMMWV emberi formája :) És valóban akkora mint egy tank, igy gazdagon sokféle módon felaggatható mindenféle kegytárggyal. A géppuskától az AMRAAMig :)
qtab986
G Calss elsõ terepszög: 36°
HMMWV elsõ terepszög: 54º
Például.

Molnibalage
Én meg úgy halottam, hogy a látszat ellenére kiváló terepjáró és akadályleküzdõ képessége van. A fogyasztással egyetértek.

Ahhoz képest, hogy atomháború víziója idején lettek tervezve hogy lehetnek ilyen üzemanyafalók? Abból "pici" hiány lett volna egy háborúban. Még egy konvencionálisban is szerintem.

qtab986
És mégis.

I.C.ram
Elavult?

H>>U<<mmer, na az az elavult.

A G Mercit folyamatosan fejlesztik, az egyik legmodernebb hajtasrendszer van alatta, amit terepjaroba epitette, es nem szarja ossze magat az elso elektronikus hibatol.

Hummernek egy elonye van csak, hogy robosztus mint az allat, es igy sokkal konnyebb felpancelozni, rapkolni cuccokat.

Viszont lomha, annyit zabal mint egy Abrams, sivatagon kivul kb sehol nem lehet vele rendesen kozlekedni. Valamint joval dragabb mint egy G-merci. Persze katonaiban :P
Willenbrock
Hát ha német akkor rossz azért nem lehet,legfeljebb kicsit elavult.

veszelka
viszont ez olyan helyeken is elmegy, ahol az az amcsi dög nem boldogulna.

Willenbrock
Persze Hummer,csak nem vagyok angolos-véletlen írtam fonetikusan.

és->is

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Hummer és csak épp annyira van mint Hammer... Szleng mindkettõ. :)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás

Nem, a HM koncepciója szerint így "páncélozzák" a terepjárót. Mellesleg Hammer nevû terepjáró nincs, te nyilván a Hummerre gondoltál.

G Merci, ha jól tudom... nem lennék meglepve, ha az egyik lenne azok közül, amik kb 15 éve is ott álltak az Irinyiben! :D

www.smart-bus.hu

Punker
szerintem az sima kék jelzõ füst.

Willenbrock
Olyan mint egy UAZ csak kicsit korszerûbb a formája.Egy Hammer mellett babakocsinak tûnne az biztos.(én meg azt hittem csak száradni vannak kirakva a mellények<#vigyor4>)

I.C.ram
huu de eszi ott valami jarmu az olajat :D
Ha jól emlékszem az oroszok 40 évig tartották megszállva magyarországot, és mindössze húsz éve, hogy eltakarodtak innen.
Szóval a "bevonult ide egy idegen hadsereg" része nem is olyan régen volt.

Talán mert magyarék a minisztériumiak és a vezetés hülyesége miatt golyóálló mellényekkel kénytelenek "páncélozni" a nyomorult kis terepjárójukat? A szánalmas kifejezés elég enyhe rá.

Willenbrock
Miért szánalmas?

ez a kép már volt egy párszor :)

veszelka

szánalmas

TG Gida
Úgy hatvan éve.

Isten áldja a pogányokat!

qtab986
Már nagyon régen volt, hogy bevonult ide egy idegen hadsereg, hogy a férfiakat elhurcolja a nõket meg megerõszakolja.