10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    ""Egy BMD se volt/lesz 100%os. Megkockáztatod, hogy Ki partvidékre nuki fegyver(ek) potyognak csak mert NK leatomozta ROKot?

Létezik bármiféle rendszer, ami 100%-os hatékonyságot garantál? Én nem hinném. A harckocsikra sem azért szerelnek ERA blokkot vagy passzív/aktív védelmi rendszert, mert az garantáltan megóvja mindentől a harckocsit. Csak ad egy plusz esélyt a túlélésre."

Csak a harckocsinál max a személyzet hal meg és nem egy fél város.... A kérdés pedig uaz: Megkockáztatja?

"Az isten szerelmére, a belső üzemanyag-mennyiség tömegére ránézel, de a gép tömegére nem? :)

Az F-35B üres tömege 14,5 tonna. Az AV-8B MTOW tömege 14,1 tonna! Vagyis az F-35B üresen többet nyom, mint az AV-8B maximális felszállótömege nekifutás esetén."

Ez szuper de a tömeg csak gyorsításkor számít. Ellenben a pegasus folyamatosan pocsékolja a kerot. Ennél sokkal izgibb/fontosabb szempont kérdés lenne a légellenállás de áramlástan az olyan amiről ha áramlástannal foglalkozó mérnök lennék se mernék nyilatkozni.... max analógiát hozni az legalább van.

"Továbbá mutassak rá, hogy az AV-8B esetén a 2'500 font hasznos teher és az adott hatótáv egyértelműen arra utal, hogy két külső póttartállyal repül? Vagyis nem kellene leragadni a belső üzemanyag-mennyiségnél?"

Tőlem leragadhatunk, csak akkor az AV8B azonnal elvérzik. Fele annyi keró, egy lényegében 60as években megtervezett formában, "üzemanyagsporolos" pegasussal... már csak a tömeg marad de arról meg elmondtam a véleményem.

"Amikor tele vannak a szakmai oldalak az F-35B körüli problémákkal, pletykákkal arról, hogy az F-35A/C egy évvel, az F-35B 2-3 évvel tovább csúszhat, tényleg olyan hihetetlen, hogy az aviationweek-en olvashatóak esetleg igazak lennének?"

Már megent keverünk. hsz elején atomfegyver mellé bejött az ERA, itt meg a hatótávat csúszással mixeljük. Akkor már sokkal jobb molni indoka a mért törölhetik az F35Bt.

A video gondolom 67es nagyon szuper, hogy ilyet láthatok.
    molni az F16ost beraktam háttérnek. :)