Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...
Töreszbõl mindig ötös voltam,viszont oroszul nem tudok<#ravasz1>#ravasz1>
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
BMP-3-as alvázon 125millis cucc...
\"Damnant quod non intelligunt.\"
MI EZ?!
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
(Mikó törölsz mán?)
Nem lehetett tudni hogy a moráljuk ennyire alacsony, nem nyílt terepen alkalmazzák és helyi létszámfõlényben, M1A1 nem full tuningolt, az M60-asok meg fõleg nem. De ismétlem, nem azt mondom hogy kétes volt a támadás kimenetele, csak hogy egy nagyságrenddel nagyobb veszteségre számítottak és igenis kihívás volt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És bár a 2. VH-ban Rommel brillírozott a sivatagban, ez szerintem már nem megoldható a felderítés miatt. (szerintem)
Ismerõs. Nemtán tüzérmondás...? 😉
"A PUZZ-7-es meg ugye csak vicc? Ok, látom a 😊-t... 😊"
Hidd el, meg tudnám oldani azt is. Csak lõjjünk! 😉
Amúgy ámerikában voltam lövészeten párszor. És az egyik alkalommal 10 méteren lévõ célra lõttünk M-16-al. Utána 8 méteren lévõ célra minimivel. Aszittem lehidalok, mikor láttam messzirõl, hogy kirakják a céllapokat.
Utána rájöttem a trükkre. A céllapon miniméretû célocskák voltak - arányosan kisebbítve. Tehát olyan volt, mintha 100/300 méteren lettek volna. És így lõttük be a puskukat. És rájöttem, hogy ugyan nem ugyanaz, mint a 100 méteres körkörös mellalak, vagy a 300 méteres 10/a, de legalább nem kel rohangálni céllapot nézni. Bemelegítésnek, gyakorlásnak nem rossz módszer.
(Soha nem gondoltam volna, hogy géppuskával valaha is 8 méteren lévõ célra lövök fekve... 😄 )
"és egyéb tapsifüles származékoknak"
Látom, nem vagy lövész! 😄DD
(Szerencsére én sem! 😉 )
"azé' jó lenne mást is tudniuk, és ha azokra is egy egy napot szánunk akkor elõbb, utóbb 28napos lesz a hét"
Na igen. Néha tényleg elrugaszkodom. 😊
"csak erõsen kell kapaszkodni az asztalba, meg jól belehízni a karosszékbe, szem, fül lezár, pofa befog... ennyi a titka a kényelmes életnek! 😊"
😄 Ez is egy módszer. ... Én már elengedtem az asztalt is, meg a puskut is.
Amúgy te ugye nem az a Bézoltán vagy, akire most hirtelen gondolok???
Mert ha az 5/3 "erõsen mond" neked valamit, akkor kabbe Zoli! 😄
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
BME-vel is biztos lehetne somindent rövidítneni, de mégis elég egyértelmû, hogy mit jelent szerintem magyarul...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak az fogható fel nehezen számomra, hogy egy magyar ember miért angol kifejezés angol rövidítését használja. Vagányabb vagy több ettõl? Vagy ez is az amerikai kultúra átvételének megnyilvánulása? ... Mindegy is; embere válogatja. 😊
Én nevezhetem ÖH-nak? Esetleg lehetne ÖH1, ÖH2, meg AH (Afganisztán). De BH is, ha a balkáni konfliktust írom. Sokkal jobb, tényleg. 😊
egyébként, tényleg röhejes néha az amcsik szókészlete, pl liberator, freedommal kezdõdõ variánsok, stb. vagy hogy egy kalapácsot kb Szöb Beverésére Alkalma Eszköznek hívnak.
Amúgy pl. AK-val, gpu.-val nyugodtan lehetne hetente egy lövészet egy belsõ lõtéren. (RPG-vel azért csúnyán venné ki magát, de szerintem PUSZ-7 betétcsõvel az sem kivitelezhetetlen. 😊 )
Havonta egyszer meg elmehetnének a nagyobb lõterecskére puffogtatni."
Jaaa... Szóval a puska már AZ... Aha... Hallotad már, hogy 100mm alatt nincs fegyver csak kulcstartó? 😄DD Max még az aknavetõ a korára való tekintettel... A PUZZ-7-es meg ugye csak vicc? Ok, látom a 😊-t... 😊
"Lövészetbõl soha nem lehet elég. 😊
Ahhoz, hogy a katona ismerje a fegyverét, és hatékonyan tudja használni, ahoz az kell, hogy minél többet lõhessen vele. A mostani csak arra jó, hogy szintentartsa az embert. ... Kevés, mint mákostekercsben az önindukció."
Minél többet, ok, de akkor sem heti egy napot. Mert ugye az egyszeri mezei nyúlnak - és egyéb tapsifüles származékoknak - azé' jó lenne mást is tudniuk, és ha azokra is egy egy napot szánunk akkor elõbb, utóbb 28napos lesz a hét...
""Legalábbis innen az irodaablakból... 😊))"
Hát igen. Onnan minden olyan békés, nem? 😉)"
Haározottan, csak erõsen kell kapaszkodni az asztalba, meg jól belehízni a karosszékbe, szem, fül lezár, pofa befog... ennyi a titka a kényelmes életnek! 😊
https://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger-hatás
T-72, Mig-29 változatokra és a SCUD-okra (benne volt a pakliban hogy némi "vegyszerrel"). Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a tamadás kimenetele kétséges lett volna, csak azt hogy a 10-20 éves technikai lemaradás nem igaz és ezek elég nagy kihívást jelentettek, volna ha nem teljsen hülyén alkalmazzák õket.
"Én azt hittem sokan vannak azt pont. :-) Amik amúgy is elõbb mindent porrá lõnek. :-) Háttérország meg volt. Csak macera ennyi bödönt átúsztatni oda. Legalábbis gondoltam én, de úgy látszik mégsem. :-)"
Pedig jól gondoltad.
Pl. ILS= Instrument Landing System vagy Lightning System?
ODS= Operation Desert Storm vagy Desert Shield?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Itt mire gondolsz?
"Akkor nagy kihívásnak tûnt, mivel az iraki sereget a rendelkezésre álló információk alapján eléggé megalapozottan tartották a világ legütõképesebb seregei közt és õk hazai terepen voltak, a ellen pedig eléggé távol a hazájától. "
Én azt hittem sokan vannak azt pont. :-) Amik amúgy is elõbb mindent porrá lõnek. :-) Háttérország meg volt. Csak macera ennyi bödönt átúsztatni oda. Legalábbis gondoltam én, de úgy látszik mégsem. :-)
Akkor nagy kihívásnak tûnt, mivel az iraki sereget a rendelkezésre álló információk alapján eléggé megalapozottan tartották a világ legütõképesebb seregei közt és õk hazai terepen voltak, a ellen pedig eléggé távol a hazájától.
Sok olyan eszköz került bevetésre ami azelõtt sohasem, ezek papíron nagyon is jól mutattak csak aztán csúnyán leszerepeltek az iraki oldalon.
Arra gondoltam, hogy tudtuk ki fog nyerni. Azt nem tudtuk mennyire fog fájni. De végülis 2 lépésben lépték meg a támadást. Mégha el is telt pár év.
A lényegen nem változtat. A PF és PFM között milyen harcértékbeli eltérés van ami tényleg lényeges? Semmi. Nem véletlenül említik igen gyakran õket együtt, mert alig van köztük difi.
A légvédelmis dolgot meg az index légévdelmis topikjában mondták nekem. Én csak azt írtam le amit ott halottam. Akkor itt tévedés van.
ILS - Instrument Landing System
FCR - Fire Control Radar
MFD - Multi Functional Display
TWS - Track While Search
Stb. Bár érteném, hogy ezekben mi a hülye...
Hülye vagyok a témához, de én sem a csatlósaimhoz raknám a teknika krémjét, hanem otthon tartanám. Nemtudom miért meglepõ hogy örökké le vagyunk maradva mint a borravaló.
Amúgy az ODS-el miért példállózik mindenki? Nem tûnik nagy kihívásnak egy 10-20 éves technikai elmaradásban szenvedõ ellen tök sík terepen történõ lealázása. Nem személyed elleni támadás, csak nem értem.
A flamelést tessék folytatni, tetszik, egyre okosabb leszek légvédelemben. :-)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Akkor miért nem szolód le a PzKpfw és egyéb elvetemül német rövidítéseket? Vagy akkor ennyi erõvel az oroszt...
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent