10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Úgy érzem már csak a "vessző hibákon" vitatkozunk.

Én sem azt mondtam, hogy harapjuk ki egymást torkát, ha túl rámenősen védtem az M27-et, akkor elnézést. :D

A gpk.-nak nem az egyes katonák kiiktatása a feladata - tudtommal - hanem kisebb csoportusolások vagy terület "lövése".

Az elsődleges feladata ez, de itt kvázi egy összemosódás látható, ismét a doktrinaváltásra utalnék. Az M249 egy Squad Automatic Weapon, vagyis raj szintű tűztámogató fegyver. Tételezzük most fel, hogy az USMC megvizsgálta a különféle beszámolókat, és azt találta, hogy az M249 egyszerűen "túl sok" a SAW feladatkörre. Ezért léptek az M27 felé, amely könnyebb, szekrénytárból tüzel (erre egyébként az M249 is képes) és nem mellesleg olcsóbb. Itt lehet egyszerűen szó arról, hogy a SAW besoroláshoz most az USMC egy M27-et alkalmasabbnak talál, mint egy M249-et. Az, hogy az M27 esetén a nagyobb pontosság (a rövidebb cső ellenére) többször is kiemelést kapott, azt jelzi, hogy azért ez mégse csak egy a témához nem értő bőrnyakú hülyesége (az USMC vezérkari főnöke idén júliustól egy pilóta, James Amos, aki első ilyen formán ennyire magasan a ranglétrán, eddig általában a gyalogosok, ritkábban a harckocsizók közül került ki a legmagasabb posztra négy csillagos USMC tábornok közül).

De, mert nagyon korlátozott a lőszer készlete. A kgpk mellett azért van valaki aki még egy kör hevedert visz.

A SAW esetén én úgy tudom nincs. Pont ezért 'individual' fegyver. A közepes géppuskánál (M240) valóban van kijelölt ember erre.

Mindig lesznek kivételek, de elötte majd évtizedig iraki városokban harcoltak...

Pont ez az. Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy Irakból záros határidőn belül kivonulnak. Afganisztánból meg annyira nem. Így az M27-nek Afganisztánban kell helyt állnia, ahol azért a városi harc annyira nem jellemző. Ennek ellenére az USMC a legnagyobb lelki nyugalommal kitart az IAR / M27 mellett...

1, Sokadszorra: az M27 sokkal kényelmesebb városba a kisebb súly miatt és mivel elég szabdalt egy város, sok holt térrel ezért gondolom nem lehetne kihasználni a saw adta plusz előnyőket. Nem mentegetem a minimit, csak nem értem miért rójják fel neki hogy nem jó a városba, mikor a mezőre találták ki keleti blokkot lőni.

Itt a "nem jó" városban szerint új jó, hogy "jobb az M27 városba".

2, Nekem csak a replikáik voltak a kezemben, de az RPK sokkal magasabbnak tűnt, mert egy 40-es szekrénytárnak kell elférnie. A 200-as rakasz alacsonyabb.

Én úgy véltem a gépkarabélyokhoz viszonyítod. A lényeg, hogy mindkettő marha magas, tehát most emiatt az RPK-t támadni nem a legjobb dolog... Pláne, hogy az M27 mindkettőt földbe döngöli e téren. :D