10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Úgy érzem már csak a "vessző hibákon" vitatkozunk.
    Én azt írtam, hogy szvsz nem ilyen fekete fehér a dolog, hogy a saw rossz, az M27 jó. Utaltam a te üzenetedre a burkolt karabély csere akcióra (M4=>HK416). Elismertem, hogy az M27 praktikusabb "viselet" városokban. Nem mondtam, hogy egyik jobb vagy rosszabb összességében.

Pontosság: Szvsz egy támogatót nem cserélnek le, mert a leendő utód pontosabb, mert ha a mostani nem lenne elég pontos akkor nem rendszeresítették volna. A csőhosszokról már te is értekeztél, ki kell találni mi a jó kompromisszum.

A gpk.-nak nem az egyes katonák kiiktatása a feladata - tudtommal - hanem kisebb csoportusolások vagy terület "lövése".

"A fedezőtűz esetén nem a tár a kritikus pont, hanem az, hogy mennyi ideig tudja azt fenntartani a katona."
    De, mert nagyon korlátozott a lőszer készlete. A kgpk mellett azért van valaki aki még egy kör hevedert visz. Karabélyos amúgy is alegység szinten fog fedező tűzet lőni. Megintcsak szerintem.

"Továbbra se tudjuk akkor, hogy mitől "strammabb" a SAW, mint az M27."
    Ez részemről egy feltételezés. Ha nem kellene a 7 kilós súly, akkor viccből nem lenne ennyi. Vagy mitől lenne ennyivel könnyebb az M27?

"Amint említettem, doktrinaváltás."
    Amint említettem, mondtam, hogy szvsz teljesen igazad van. :-)

"Az M27 kisebb tömege tűztámogatásnál is előny,..."
    Ragozzuk, ugyan ezeket korábban elismertem. :-)

"Az USMC jelenleg ugye Afganisztánban harcol..."
    Mindig lesznek kivételek, de elötte majd évtizedig iraki városokban harcoltak...

"1.: Most akkor jogos az IAR városi indoka, vagy sem -> ha igen, akkor a SAW-ot hiába mentegeted.
    2.: A SAW is rohadt magas a rakasszal, tehát ezt megint nem értem..."

1, Sokadszorra: az M27 sokkal kényelmesebb városba a kisebb súly miatt és mivel elég szabdalt egy város, sok holt térrel ezért gondolom nem lehetne kihasználni a saw adta plusz előnyőket. Nem mentegetem a minimit, csak nem értem miért rójják fel neki hogy nem jó a városba, mikor a mezőre találták ki keleti blokkot lőni.

2, Nekem csak a replikáik voltak a kezemben, de az RPK sokkal magasabbnak tűnt, mert egy 40-es szekrénytárnak kell elférnie. A 200-as rakasz alacsonyabb.