-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
De, de nem ez az elsődleges célja. Nem szempont a pontosság.
Biztos velem van a baj, de ha nem akarnának pontosra egy géppuskát, akkor talán rövid csövet adnának neki... Ehhez képest a legtöbb esetben legalább olyan hosszú a csövük, mint a karabélyoknak. Márpedig a cső hossza jelentősen befolyásolja a fegyver pontosságát (persze mástól is függ, nem vitás).
Pont ez a "mókás", mert ahogy rámutattak alant, az M27-nek rövidebb a csöve, mint az M16-nak...
Mint írtam a karabélyos feladata az ellen kiiktatása.
Szerintem általában a géppuskások is erre törekednek. :)
Az más kérdés, hogy tud fedező tűzet adni a 30 lőszeréig, de ha erre a karabély is jó lenne akkor nem lenne könnyű gpk., ha a 30 lőszer elég lenne akkor nem lenne még az RPK-on is 40-es tár...
A fedezőtűz esetén nem a tár a kritikus pont, hanem az, hogy mennyi ideig tudja azt fenntartani a katona. Egy vékony csövű gépkarabély csöve nem viseli túl jól, ha rövid idő alatt ellőnek vele 200 lőszert. Ezért (is) vastagabb az M27 csöve.
Szerintem meg de, de már csak ragozzuk.
Továbbra se tudjuk akkor, hogy mitől "strammabb" a SAW, mint az M27. Mert a cserecsövön és az open-bolton túl működésileg semmivel sem tud többet.
Mint mondtam, gondolom nem viccből lett nehezebb. A percenként 100 lövést megnézném az M27-el úgy hogy lőnek rád. Legyen csak 2 tárcsere. A miniminél meg csak rángatod az elsűtőt.
Amint említettem, doktrinaváltás.
Az M27 kisebb tömege tűztámogatásnál is előny, például gyorsabban váltasz vele célpontot, vagy - és itt egy lényegi pont - a katona kevésbé van elfáradva attól, hogy végig egy ~10kg-os fegyver van a nyakában.
Nem állítottam ilyet, írtam, hogy mivel a jövő háborúi az okosok szerint városokban lesznek, ezért jogos döntés, mégha én nem is lépném meg. Ellenben ha megint ki kell menni a mezőre... hogy SZU-t idézzem...
Az USMC jelenleg ugye Afganisztánban harcol...
Azért megnéznélek mit csinálnál egy RPK-val városban. Iszonyú hosszú, ezért nagyon orrnehéz, ha nem RPK-74, akkor a lőszer sem az az 5.56-os és nekem az sem tetszik, hogy nagyon magas is villalábon a 40-es tár miatt.
1.: Most akkor jogos az IAR városi indoka, vagy sem -> ha igen, akkor a SAW-ot hiába mentegeted.
2.: A SAW is rohadt magas a rakasszal, tehát ezt megint nem értem...