-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ha a Kína közvetlen szövetségesként indítana háborút a Déli állam ellen, valamit a NATO-val is szembe kéne néznie ami pedig igencsak érzékenyen érintené őket. Katonailag felveheti a versenyt a NATO főbb tengelyét alkotó USA-Britannia-Franciaország-Németország haderejével, de gazdaságilag amennyire erősnek tűnik, annyira labilis is egyben.
Nem vagyok biztos benne, hogy a NATO adott esetben itt belépne, legalábbis úgy, hogy te feltételezed itt. Először is Japán és Dél-Korea semmiféle tagi szinttel nem rendelkezik a NATO-ban, kooperációs eszmecsere van, így kerültek Japán katonák például Afganisztánba, NATO parancsnokság alatt.
Másodszor, Anglia, Franciaország és Németország elég decens erőket tart Afganisztánban, azoktól eltekintve nincs olyan komolyabb mobilizálható ereje, amely katonailag itt komoly értéket képviselne. Igen, tudnának pár hadihajót, esetleg vadászgépeket küldeni, de mindezt azon az áron, hogy a "hátország" védelme drasztikusan csökkenne.
Ők csak névleg kommunista népköztársaság, már belekóstoltak a kapitalizmusba és nem hinném, hogy kockára tennék a gazdaságukat egy világháborúval (mert kétségtelen, hogy ez már azt jelentené).
Nem vagyok 100%-ig biztos ebben. Nem lett világháború Koreából, Vietnamból, Afganisztánból korábban sem, pedig ott effektíve hidegháborús szinten mentek egymásnak a szuperhatalmak, külső országok területén.
Ezzel együtt persze azzal egyetértek, hogy Kína számára sem feltétlenül vonzó egy Észak-Déli háború.
Meg azt sem tartom nagyon valószínűnek, hogy Észak-Korea felrúgná az átmeneti fegyverszünetet és folytatná a háborút, hiszen ez egy teljes egészében öngyilkos háború lenne, ráadásul ez egy olyan háború, melyben papíron még mindig hadviselő fél többek között az USA is, így őt is köteleznék a paktumok a déli állam megvédésére.
Észak-Korea szerintem sem háborút akar, hanem egyszerűen provokál és csipkelődik, hogy értésére adja mindenkinek, hogy ők ott vannak, az adott területet vitatják és van katonai erejük. Lehet vitatkozni azon, hogy ennek mennyi értelme van, de a jelek azt mutatják, hogy valami ilyesmiről van szó.