-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #50447 Valaki árulja már el nekem, miért nem rúgják szét a Dél koreaiak a kommunista észak seggét egyszer és mindenkorra. Az észak koreai atomprogram előtt ezt simán megtehették volna, de nem, ők vártak. Most így már a lehetséges északi atombombák miatt jóval nehezebb lenne egy konvencionális háború ellenük, hiszen fel kell kutatni és megsemmisíteni minden lehetséges atombomba hordozóeszközt. Bár szerintem az északiaknak még nem sikerült megfelelő hordozóeszközt és bevethető bombát készíteni.
Szóval szerintem ha valamikor, akkor most kellene lépniük, így az utolsó utáni pillanatban. Ideje lenne megérteniük, hogy velük ellentétben a komcsik nem törekednek békére, és ha nem lépnek, ez idővel csak rosszabb lesz. Kábé olyan ez, mintha egy agresszív részeg bőrfejűvel próbálnának békés viszonyt fenntartani. A Cshonan elsüllyesztése is necces volt már, ez pedig nyílt háborús cselekedet.
És alig hiszem, hogy Kína miatt nem mernek belevágni. Persze, a kínaiak szimpatizálnak az elvtársaikkal, csakhogy Észak Koreával ellentétben Kína megfontolt, és egy bizonyos pont után nem fog közösködni egy ilyen állammal. Ráadásul Dél Koreának az USA komoly szövetségese, akivel Kína minden áron meg akarja őrizni a jó viszonyt. Kizártnak tartom, hogy egy esetleges Észak-Dél koreai háború esetén Kína beavatkozna Észak javára.
Szóval szerintem most kéne lépniük a délieknek, amíg még lehet.