Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Féklámpa 😊

Ahh, ezt ismerem. PC-khez kaphato 22 centis tuning vilagitos venti. 😊 😄

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

üdv!
Valaki tudna nekem "mesélni" ezekrõl a szép "szemekrõl" ami a képen látható a jármûvön? <#vigyor3>

\"Ritterlich im Kriege, wachsam für den Frieden\"

Utube-on 9 hónapja fenn van, sztem nem sokkal régebbi.

Én halálosan nyugodt vagyok, ha jól emlékszem nem én büfikéztem bele más mondandójába azért, mert nem, vagy félreértettem valamit!

Szó szerint azt írtam amit visszaidéztél, csak éppen nem mindegy, hogy mire, illetve vannak ott ugye pontok egymást követõen, valamint szóköz is becsúszott. Hogy ezt ki miképpen értelmezi az már valóban lehet egyedi...

Hogy lezárjam a vitát, megígérem neked, hogy felülvizsgálom a fogalmazási képességeimet, hátha tényleg velem van a gond. Cserébe kérlek szépen még egyszer, hogy elõbb inkább kérdezz, mint okoskodj... mindenkinek jobb így...

www.smart-bus.hu

Nem vagyok képben velük, mindenesetre jobban hangzik mint a mi honvédelmi politikánk! 😊

www.smart-bus.hu

Sõt, licensz alapján gyártották is!

Szerintem neked kéne lenyugodnod, erõsen túlreagálod a dolgot. Lehet, hogy félreértettelek, de hiányosan is fogalmaztál, a másik meg hogy a szerinted követendõ példa bizony a haditechnikai eszközök darabszámát is érinti, erre írtam, hogy az ország nincs ilyen pénzügyi helyzetben, hogy követni tudjon egy ilyen példát.

Ezt írtad szó szerint: Persze, csak elsõ hallásra soknak tûnt... példát vehetnénk róluk...

Nah, ez az egysoros böfögésed vonatkozhatott a darabszámra is, tanulj meg fogalmazni, kifejteni a gondolataidat és akkor nem "okoskodok" bele.

Molnibalage
Látnád szárazföldi haderejüket. Volt / van Leo2, M109 ami kell. II.Vh tapasztalatai és NATO tagság miatt nagyon komolyan vették a dolgot. Asszem õk vettek elsõ európaiként F-16 gépeket.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

qtab986
"Nem hanyagolják el a védelmi képességeket mert tudják, hogy nem két perc létrehozni. Ha sürgõsen kell nincs és nincs akkor meg gáz van. Nem kicsi. Nagy."

Erre szólt a reakcióm, nem pedig a konkrét típusra, és darabszámra! Mellesleg nem hitetlenkedve fogadtam, hanem csupán elsõ hallásra soknak találtam... ezt ugye le is írtam, de amikor valaki okos akar lenni, az úgyis csak azt látja, amibe szerinte bele lehet kötni...

Ha legközelebb nem értesz valamit, vagy legalábbis kétértelmû dologba botlasz, akkor elõtte inkább kérdezd meg, hogy az ember konkrétan mire is gondol. Sokkal egyszerûbb, mint egy kiragadott mondat alapján "okoskodni"!

Így nincs félreértés, ha pedig a véleményed eltér, akkor még mindig meg lehet azt vitatni...

www.smart-bus.hu

Azok a magyarellenes erõk nem olyan jelentõsek ám, Szlovákiában nincs magyar üldözés, teljesen jól meg lehet lenni abban az országban magyarként, szélsõségek meg mindenhol vannak, nálunk is. Egyébként ez az ország csak jól járhatna egy szlovák megszállással, az utóbbi idõk kormányai kb. annyira viselték a szívükön a lakosság sorsát, mintha egy idegen ország megszállói lennének és legalább lenne normális adórendszerünk, eurónk meg még jó néhány értelmes EU konform jogszabályunk a mostani katyvasz helyett, gondolok itt a nagyon jó lakosságbarát fegyvertörvényükre és a normális BTK-jukra, ahol nem a védekezõ parasztbácsit viszik el, aki leszúrta vasvillával a betörõt. Szal igenis szlovák tankokat a parlament elé :-DDDDDD
Nah, de ne politizáljunk :-))))

Nem kell lenyugodnom, nyugi :-) Elõbb még hitetlenkedve kérdezted, hogy úristen minek nekik annyi masina, aztán meg már vegyünk róluk példát :-D Gyorsan változnak a dolgok :-)

A miniszter úr (szokás szerint) nem lehetett a helyzet magaslatán a témában. Még ha a NATO nem is várná el a katonai hozzájárulást a tagállamoktól(minthogy elvárja, hiszen ez adja a katonai erejét), akkor is kellene légierõ, hiszen az végzi a különféle légtérellenõrzõ/ igazoltató feladatokat is.

Mellesleg pedig komolyan érdekelne, hogy mégis mennyire védene meg minket a NATO, ha egy másik NATO tagország támadna meg minket. Elsõsorban Szlovákiára gondolok természetesen, ahol ugyebár a magyarellenes erõk kormányon vannak.(ebbõl következõen nyilván elég erõs a támogatottságuk az országban)
Ugyebár amikor Törökország megtámadta Görögországot, a NATO semmit sem tett, mivel mindkettõ NATO tagállam volt.

Lehet nem kellett volna tönkretenni a magyar hadsereget?

Molnibalage
A NATO arányos védelmi képességet vár el. Ennek mikéntjét viszont nem nagyon definiálja technikailag tudtommal. Ez minden tag saját döntése.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Willenbrock
Itthon is elhangzott párszor állítólag hogy ilyen kis országnak minek légierõ,a nagy NATO úgyis megvédene minket egy éles helyzetben.(Ezt Kostitzky Attila hallotta egy minisztertõl állítólag évekkel ezelõtt)Ugynakkor úgy tudom a NATO-ban is minden tag maga felelõs a saját légtere védelméért.Van a NATO szerzõdésben kötelezettség egy meghatározott méretû légierõ kiállításáról vagy ez szuverén döntés lehet?
Egy esetleges háborúban biztos a nagy nemzetek légiereje képviselhetne csak megfelelõ csapásértéket.

Ha megnyugodtál, akkor olvasd el még egyszer a szövegkörnyezetet is! Nézd meg jó alaposan, hogy vajon mire írhattam azt, hogy példát vehetnénk!

Segítek, nem a 85db F-35-re gondoltam! <#kuss>

www.smart-bus.hu

Példát, persze. Megnézném meddig nyögné az ország azt a 85db F-35-öt, de akár csak a felét is...

Molnibalage
Mennyiségben nem, mert hát gazdagabbak, de ott van üzemeltetési kultúra is...

Persze, csak elsõ hallásra soknak tûnt... példát vehetnénk róluk...

www.smart-bus.hu

Molnibalage
A Hidegháború alatt bõven 100 feletti elsõvonalas harci gépük volt. Nem hanyagolják el a védelmi képességeket mert tudják, hogy nem két perc létrehozni. Ha sürgõsen kell nincs és nincs akkor meg gáz van. Nem kicsi. Nagy.

No de egy akkora országnak 85db? Hmmm... lehet én vagyok lemaradva! 😊

www.smart-bus.hu

Molnibalage
Mert egy F-35 tûzereje nem éri el egy F-16-ét véleményem szerint...

Mi a fenének Hollandiának 85db F-35A???

www.smart-bus.hu

[NST]Cifu
Szegény F-35-ösbe mindenki belerúg. Most éppen a Holland kormánypárt nem rajong azért, hogy megrendeljen és kifizessen két teszt gépet, amirõl Május 1.-éig kell dönteni. Hollandia a szándéknyilatkozat szerint 85 darab F-35A-t venne, jelenlegi áron 6 milliárd euróért (~70,5 millió / gép euróban, dollárban pedig mintegy 91 millió).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Kidobnak egy bóját, vagy hasonló, általában.

[NST]Cifu
Ki tudja mikor készült a felvétel? Ugyanis a nélkül nem könnyû. Lehetnek USMC, de akár US NAVY vagy USCG boarding party (olyanok, akik a gyanús hajókra átszállnak gumicsónakokból).

qtab986
Azt hiszem ezt a videót beküldtem a Fail topikba vagy a humorosba.

Willenbrock
Nagyhalra vagy gonosz sellõkre:-)

Ilyenkor mire lõnek? Mert gondolom valami gyakorlás lehet. Mert mintha lõvészet vezetõ lenne a 3. fickó.
Punker
kik lehetnek ezek, fekete mellény + sivatagi BDU?????

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Azt már rég elkezdték (PAK-FA), kérdés hol tartanak vele.

Willenbrock
Lehet hogy az Oroszok nyúlták le az anyagot,kb. éppen itt az ideje hogy õk is elkezdjék a maguk 5.generációs gépüket tervezni.

Molnibalage
Azért ez a gyengeségeit megismerjük dolog jelentheti azt is, hogy megismered azt ami ellen nem tudsz tenni. Tanulmányozhatod behatóan az oroszlán anatmóiját és vadászati szokásait akkor sem nyomod le puszta kézzel. Jó ez a egy durva hasonlat volt de látható, hogy mire gondolok.

[NST]Cifu
Egyfelõl ahogy Bucser is írja, azért sok dolgot meg lehet belõle tudni, a gép részletesebb adatait kiszámíthatják, a gyengeségeit és erõsségeit kiolvashatják. Egy kezelési útmutató a használattal kapcsolatos dolgokra mutathat rá. Ezek mind-mind segíthetik megérteni a gépet.

Továbbá azt se felejtsük el, hogy az LM elég sokat mókolt a különféle részletek kidolgozásával, vagyis ha valaki egy új gépet próbál gyártani, akkor ezek az adatok és tervrajzok sok munkát megspórolhatnak.

Kérdés ha még kína sem tud mit kezdeni a tervekkel gyártás szempontjából, akkor ki tud?
Akinek lenne megfelelõ gyártástechnológiája, az megveheti legálisan is.
Akinek meg nem adják el, az meg úgyse megy semmire a tervrajzokkal.

Bucser
A gyártásdokumentáció és a forráskód nem csak arra jó, hogy lemásolj valamit, hanem arra is, hogy feltérképezd a gyengéit... A kémkedés lényege sem a loopás volt, hanem a gyenge pontok felismerése.

HA a technót akarták kicsempészték valahogy a teljes gárdát ha kellett részletekben.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

SgtChris
A gépet még csak-csak átadják a szövetséges államoknak... Itt a probléma, ahogy én látom, most a szoftverek körül van. Nem a gép legyártása a nagy szám, ha azt vesszük, hanem az azt vezérlõ szoftver. A hiszti épp ennek a szoftvernek a butítása miatt tört ki pl. az izraeliekkel.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Molnibalage
Esetleg. De nem véletlen van az, hogy nem akarják átadni a gépet senkinek. Az is árulkodik a gyártástechnológiáról.

SgtChris
Ha saját célra nem is ér sokat, de "fizetõeszközként" sokat érhet egy harmadik félnek átadni, aki esetleg tud vele mit kezdeni...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Molnibalage
Nem is biztos, hogy kínaiak és szart sem érnek vele. Ha meglenne nekünk a full F-22 dokumentáció akkor sem tudnánk legyártani. Jelenleg a 30 éves Szu-27 hajtómû gyártása sem megy nekik...

A zindexen írták hogy állítólag a kínaiak behekkeltek a Pentagon és a Lockheed Martin rendszerébe, és lenyúltak néhány gigányi F-35 anyagot. <#alien>

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

[NST]Cifu
R-27-et és R-73-ast folyamatosan gyártottak/gyártanak, többek között exportra, India és Kína esetében nem is kis tételekben. R-77-est szintén. Az R-33, R-37 és a hozzájuk hasonló specializált rakéták azok, amelyeknél én legalábbis nem tudok arról, hogy gyártanák õket.

Molnibalage
Akkor viszont ez az jelenti, hogy akkor szinte az egész orosz légiharcrakéta állomány gázos nem? Mikor gyártottak utoljára R-27R/T (ER/ET?) R-73 rakétákat? Ráadásul a tárolásuk finoman szólva nem arról híres, hogy elérné azt a szintet, mint máshol...

[NST]Cifu
Hát azért az AIM-54C-ket ha jól rémlik 1992-ig gyártották 1982-tõl. Tehát mikor kivonták õket, a legelsõ C-k is csak 22 évesek voltak, a legfiatalabbak pedig csak 12 évesek.

Szvsz az R-33-asok naptári élettartama aligha lehet több, mint 20 év, márpedig kétlem, hogy az 1990-es években gyártották még, valószínûleg a szovjetunió széthullása után a gyártása (hasonlóan a többi erõsen specializált fegyver gyártásához) leállt.

Molnibalage
AIM-54C-bõl is mikor gyárották az utolsókat? Remekül ellövöldözték õket mikor hazamentek a kandúrok.

Ha jól vannak tárolva akkor még most is üzemképesek lehetnek. Ha jól tudom a hajtóanyag stabilitása gond egy idõ után. Azt talán nem olyan nehéz cserélni.

[NST]Cifu
Nem hiszem.

R-77 integrációnak valószínûleg azért van foganatja, mert a rendszeresítése megkezdõdött, és hát R-33 téren a fene tudja hogy állnak - szavatoság stb. kérdésekben. Meg mint ha valahol ovasam volna R-73 "integrációról", merthogy ezeket R-60-al reptették 😊 Egyáltalán gyártják még a 33-ast???