10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    "Azért egy support fegyvertől is elvárható, hogy eltalálja azt, aki a célkeresztben van, nem? :)"

Feltételezem erre tökéletesen alkalmas, de szvsz ez nem lehet annyira jelentős, hogy ezért cseréljenek. Azt elismerem, hogy városi környezetben sokkal könnyebb célratartani egy könnyebb puskát.

"A könnyű géppuskák (golyószórók) ugyanazon a módon szegezik a földre az ellenfelet, mintha egy sima gépkarabéllyal akarnád ugyanezt tenni."

Örülnék, ha valaki szerződéses/hivatásos, vagy a dologban képben lévő megerősítene/megcáfolna, de szvsz ez nem így van.
    A gpk puha járművek/gpk fészkek/könnyebb erődítések (?) pl homokzsákos védelem ellen van és kihasználja az erősebb lőszer adta lőtáv és átűtőerő fölényét.
    A golyószóró/kgpk. feladata, hogy az ellent a földre szegezze.
    A karabélyosok feladata meg hogy kiszedjék a földre szegezett ellent.
    Ez meglehetősen pongyola, de asszem érthető mit akarok.

"Mondjuk gyakorlatilag mindkettő lead percenként 50-100 lövést."
    Ez biztos? Mert akkor mégis ugyan arra akarják használni...

"Egyszerűen megváltoztak az igények, és úgy találták, hogy az M249 nem (és a hasonló kgp.-k) nem nyújtanak annyi pluszt, ami igazolná a nagyobb tömegükből és méretükből fakadó hátrányok elviselését."
    Szvsz én ugyan ezt írtam.

"Őszintén szólva nem is találtam olyan képet hirtelen, amelyen az USMC katonáinál nem ilyen van."

Googli kidob egy csomó szövet heveder tartósat, az tény hogy az első oldalon egy USMC-s sincs. Ott a pont, de kötöm az ebet a karóhoz, hogy szörnyű a 200-assal az ergónómiája.

"Én még mindig visszamutatnák az RPK / RPK-74-re. Azok töltve is kevesebbet nyomnak, mint az M249. A feladatuk meg kb. ugyanaz, amire az USMC használja az M249-et..."

Ez parttalan vita, mint az AK/M16-M4 vita. Nekem mind a kettő szimpatikus (RPK/Minimi).
    Az egész lényege, hogy csak a megváltozoztt igények miatt nem cserélnének, mert akkor inkább az M4-eiket kellene kiszórni. Szerintem.