10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Nem magyarázom, nem állítottam semmit, amit cáfoltál volna.

"Miért, az M27 micsoda?"
    Szvsz nem az. Nekem support, aminek feladata, hogy a tűzfölényével földre szegezze az ellent. Erre nyílt területen az M27 nem alkalmas. Még az Rpk is határeset. Természetesen ez szerintem kategória.

"Az M27 szétesik magától vagy hogy kell ezt elképzelni?"
    Úgy értettem, hogy mivel a gyakorlati tűzgyorsasága kisebb (szekrénytár), ezért nem is kellett olyan stramra építeni.

"Az M27 szétesik magától vagy hogy kell ezt elképzelni?"
    Szerintem folyamatos tűzelés alatt, az M27 elöbb adná meg magát. De ez csak egy feltételezés.

"Pont ez az, hogy a régi M249-ek hullanak szét, nincs annyi új gyártású, mint azt elképzeled."
    Ez indokolttá teszi a cseréjüket, de nem teszi indokolttá a leváltásukat. Gondolom nem ezért szeretnék lecserélni.

"Itt valamit kavarsz. A leggyakrabban használt "tár" a műanyagtest..."
    Nem hinném. Legjobb tudomásom szerint utálják a 200-as hevedert, mert nehezen megfogható a fegyver vele. Pont ezért aki teheti a 100-as hevedert használja. Az, hogy a többség nem engedheti meg magának a válogatást, az nem jelenti, hogy a 200-as a jobb.

"Én inkább úgy fogalmaznék, hogy tud olyat, amit a szekrénytárasok nem, viszont nem tud olyat, amire igen gyakran szükség lenne."
    Ezzel egyet értek. Csak nekem az jött le, hogy te azt állítod, hogy volt egy igény, amire rendszeresítették a minimit és az erre nem vált be, ezért akarnak M27-et. Szerintem meg volt egy igény, a tűztámogatás, ezt több kevesebb sikerrel jól teljesítette. Majd jött a városi hadviselés, ahol felesleges volt a hevederes adogatás, mert maga a lőszer nem erősebb mint egy sima karabélyosé, ellenben mozogni vele, épületet kipucolni, felfele célozni meg rossz vele a nagyobb súly miat. Ide jobb az m27.

Egy szó mint száz alma/körte.