10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Az egész hozzászólást kicsit "mindenki hülye, de én megmondom a frankót"-nak érzem. Ne vedd sértésnek, nem annak szántam.

A minimi egy támogató fegyver. Mivel nagyobb "terhelésre" tervezték, ezért vaskosabb, egyben nehezebb. Városi harcban talán annyiból rosszabb, hogy a súlya miatt nehezebben tudsz mozogni vele, elöbb elfáradsz. Az hogy kevésbé pontos-e, azt nem tudom, de ez egy support fegyvernél mióta szempont? Pláne 3-400 m-en. A hőterheléses mondat nem állja meg a helyét, mert attól, hogy nem tudod kiajtani a tár miatt a csőből a huzagolást, attól nem a cső a "jobb".

A minimi előnyének a 200-as hevedert mondod, ugyanakkor aki teheti egyből a 100-as hevederrel használja, mert szinte megfoghatatlan a 200-assal.

"egyedül a harcjárműveken tudom elképzelni"
    Ezt komolytalannak tartom, bár tényleg látni néhány iraki képen, de ez inkább a szükség nagy úr miatt.

Arra amit a minimi tud, arra szekrénytáras fegyver nem alkalmas. Az más kérdés, ha ezekre a plusz tulajdonságokra már nincs szükség. Az tény, hogy minden okos azt mondja, hogy a jövőben az asszimetrikus és városi hadviselés lesz a többségben. Én elhiszem nekik. Ha meg mégis bokor ugrás lesz, akkor max egyel több gpk-t rakank a rajba/szakaszba.