10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Miért kellene? Augusztusban egy szép, kormoló izraeli KC-707-est láttam Kecskeméten, rajta lógott az a bizonyos két F-16-os. Izrael meg nem pont a szomszédban van

Nem jellemző, hogy sok ezer kilométerről küldjenek ki tankert a célkörzetbe.

Ezen kívül nem csak nagymadárral lehet őket tölteni. Lásd F-18 tölthet F-18-ast. Az F-35-re is felrakosgatsz pár tököt, annak úgy sem kell harcba mennie, aztán meg is volnánk. OK, senki nem mondta hogy ilyet is fog tudni, de szerintem anno az F-18-asról sem...

F/A-18 esetén a buddy-tanking egy szükségmegoldás, szvsz ugyanúgy marhaság, mint sok más, amit az USN csinál, de persze a partvonalról könnyű okosnak lenni. Egy mindenféle csúcskütyüvel felszerelt F/A-18-ast arra használni, hogy utántöltsön más gépeket pazarlás. Csak hát ugye a CSA (Common Support Aircraft) program, amely feladata lett volna egy közös bázisú géppel kiváltani a C-2, E-2, S-3 gépeket, nos, sikeresen kútba esett (valahogy minden másra volt pénz, erre pont nem), és kellett valami megoldás.

A másik probléma, hogy mi nem a hordozófedélzeti gépekről beszélünk, hanem az LHA/LHD fedélzeti F-35B-kről. Ezekből koránt sincs nagy mennyiség a hajón (10db van tervezve az America-osztályra), tehát akkor már reálisabb a V-22-eseket ilyen célra felhasználni... ha lehetne. De ilyen célú változatról vagy módosításról én nem tudok.