Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem az nem tiszta, hogy adott két fegyver, amik lényege az íves röppálya, amivel vmi mögé lõhetünk. Akkor minek két név? Eddig azt hittem a tûzérség messzirõl osztja az áldást 10+km, míg az aknavetõ közvetlenûl támogatja a csapatokat.
Mit írnak róla?
Airtronic USA Develops American RPG-7: Meet the Amerikansky Rocket-Propelled Grenade Launcher
http://picasaweb.google.com/wraith4242/BCsiHadtRtNetiMZeumHeeresgeschichtlichesMuseumWien#5284799722509098002
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Big Bertha
Dulce bellum inexpertis. Erasmus
Mire jó ez a 240mm-es "csoda"? Orosz megalománia?
"Lehet, hogy technikailag könnyû õket legyõzni, de feltehetõen fájdalmas lenne az ország megszállás utáni irányítása, a rend fenntartása. Emiatt nem is próbálkozott az USA soha ilyesmivel, pláne a Disznó-öböl béli kudarc után"
Gondolom amugy nem is nagyon foglalkoztak vele,szúrta a szemüket,különösen a rakétaválság után,de különösebb gondot nem jelentett,legfeljebb ujabban a sok tengeri turista.
Azért az tény,hogy a kubai diaszpóra Miami környékén,fura dolgokhoz vezetett volna.Egyrészt egy megszállásnál nélkülözhetetlenek lettek volna,a kapcsolataik miatt,meg amiatt hogy a gazdaságban és ezzel a politikai életben(fõleg a Castro ellenességük okán)belõlük kerültek volna ki a kulcsfigurák.
Viszont ez eszement súrlódásokhoz vezetett volna a mostani káderekkel,meg valljuk be ,a nem kevés Castro szimpatizánssal.
Fõleg hogyha belekeverjük a pakliba a miami kubaiak maffiás részét,meg
az elborult agyu milicistáit....szerintem ez közrejátszott abban,hogy az USA sose vágott bele,sõt ha kellett orba verte a hõzöngõ miamiakat.
Gyakorlatilag kényelmesebb nekik megvárni még a Jefe kifingik,ha még él egyáltalán.Aztán Kuba is rálép a kapitalizmus felé vezetõ ösvényre.Óvja õket az ég.😊
A Disznó öböl meg az USA tutyimutyiságának a jelképe.
Több mint 1000 szerencsétlent dobtak oda....de legalább Teddy boy megdöngette a szöszit.😊
Apám,nekem életem a kungfúúúúúúú!!!!!!!!!!!
Az aknavetõ egy olyan rövid csövû (kisebb, mint L/15, vagyis a csõhossz az ûrméret legfeljebb 15-szöröse) fegyver, amely alacsony torkolati sebességgel lövi ki gránátjait felsõ szögcsoportban, vagyis meredek pályán. Ezen jellemzõje miatt nem közvetlen irányzású, hanem általában a távolság és a szélerõsség alapján egy durva megközelítésben rálõnek a célpontra, majd a becsapódás alapján korrigálnak és újra lõnek (persze léteznek irányított aknagránátok is, amelyek például lézer által megvilágított célpontra vezetik rá magukat).
Az aknavetõ is tüzérségi fegyver, persze a kis kézi aknavetõket nem mindig tekintik tüzérségi eszköznek. Az aknavetõk méretei széles skálán mozognak, van 51mm-es kis kézi aknavetõ, és van 240mm-es önjáró aknavetõ is, amelyet hátulról töltenek.
2S4 240mm-es önjáró aknavetõ
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Én eddig azt hittem az aknavetõ gyalogsági támogató, max valami jármûre rakják, hogy mobilabb és védetteb legyen. A Tûzérség meg nagyobb kaliberrel lõ egy területet.
De találtam egy orosz Tulpan 240mm-es mortalt...
Bocs ha láma a kérdés.
Ugyanakkor a .22LR-t használják vadászatra is, róka, nyúl és hasonló kisállatok elejtésére tökéletes.
A .22 Winchester Magnum egy sokkal újabb lõszer, 1960-ban jelent meg, és többé-kevésbé egy felturbózott .22LR. Alapvetõen hasonló célra szánták, mint a .22LR-t, de mivel erõsebb és egyben drágább is, ezért leginkább csak a vadászati felhasználás terén rúg a labdába, hozzátéve, hogy nagyobb vadak elejtésére még mindig túl gyenge.
2.: Úgy 100 méteren belül nagyon. Nem vagyok profi lövész, sose leszek az, de 50 méterrõl, fekve a szovjet sportcélú tömeggyártás TOZ-8 remekével (amely minden sportegyesületnél megtalálható, mivel szinte alig kérnek érte bármit is, és a robusztus kialakítása miatt elpusztíthatatlan) nem okoz problémát egy fél kártyalap méretû területen tartani a lövéseket. Nálam már innentõl már inkább a képességek szabnak korlátokat (meg az, hogy bal kezes vagyok). 😊
Profibb lövészek 30 lövésbõl 25-26-ot is a 10-es körön belül tartanak, ami kb. akkora, mint egy 5 forintos.
Ahol az üzemeltetés/karbantartás már nem megy lelkesedésbõl, hanem tudás és (drága) pótalkatrészek illetve nagy felújítások kellenének, ott gyakorlatilag súlyos leépülések történtek. Ez jellemzõen a légierõ, ahol a vadászgépekból alig pár repül már (pl. a MiG-29-esekbõl is már csak pár (2-3) repõképes, a többi pedig kannibalizáció áldozata lett). A másik ilyen pedig a haditengerészet, a Foxtrott osztályú tengók az 1990-es években ki lettek vonva, mert egyszerûen szétrohadtak (amúgy is sok probléma volt az Atlanti-Óceán északi részére tervezett tengóknak a Kubai hõviszonyokkal).
Ahol továbbra sincs probléma, az az általános morál és a fizikai kiképzés, továbbá az alapvetõ, kiépített és ideiglenes védelmi poziciók. Lehet, hogy technikailag könnyû õket legyõzni, de feltehetõen fájdalmas lenne az ország megszállás utáni irányítása, a rend fenntartása. Emiatt nem is próbálkozott az USA soha ilyesmivel, pláne a Disznó-öböl béli kudarc után
Szerintem a kubaiak se kaptak sérvet a nagy épitkezésben,rólunk meg annyit ,hogyha az orosz medve s..ge még mindig elõttünk riszálna,az orrunk is benne lenne tövig.😊Nem mi cuppantunk ki belõle,a hátsó rész tûnt el😊
Kubában meg azért kicsit összetettebb a dolog,szerintem,az emberek szerették(szeretik)Castrót,mivel õ hõsként lovagolt be senor Fulgencio helyére.Aki a nevébõl itélve lehetett volna Isaura kubai nagybátyja is.😊A commandantét meg imádták,belõle lett Kuba harmadik legnagyobb exportcikke.Fõleg a boliviai túrája után.Jelzem a franchise mûködik,
nekünk is megvan már a saját Che-nk.
A magyar haderõt elnézve aláírom hogy ezt mondaná egy kubai, teljes joggal, de nem magyarország az, amelyik a fél világgal próbál dacolni.
Szintén nem mi vagyunk azok, akik 20 évvel a szovjetúnió bukása után még mindíg a szocializmust építjük.
A németek az Anglia elleni inváziót csak akkor kezdték el tervezgetni (akkor is sebtiben), mikor a páncélosok elérték a Csatornát. Addig még õk sem gondolták (pár páncélos tábornokon kívül), hogy ez lehetséges - csak bíztak benne.
Mikor elérték a Csatornát, akkor felmerült, hogy menetbõl át is ruccannak pár hadosztállyal, és nem dél felé (Fr.o.) veszik az irányt. De errõl már akkor letettek.
Utána mikor kezdõdött az angliai csata, kiderült, hogy alig 1-2 német kém van Angliában. Alig volt infójuk az angol hadiiparról, elhelyezkedésérõl, a repülõterekrõl, stb.
A csata alatt próbáltak bombázni emiatt olyan reptereket is, amelyeket az angolok soha nem is használtak. Odaértek a bombázók, hogy jól szétlõjjék a reptéren lévõ repülõgépeket meg egyéb létesítményeket, majd kiderült, hogy az egész tök üres.
Nem volt semmi partraszáló erejük; mikor 40 nyarán-õszén készülgettek, szükségeszközökkel próbálkoztak.
Ha készültek volna egy Anglia elleni invázióra, akkor már legalább a kémhálózat már ki lett volna építve. De nem volt semmi ott.
Haditerv sem volt, hogy hogy is kellene.
Õk egy Anglia elleni háborút úgy képzeltek, hogy majd akkor, ha a flotta is készen áll. De az 45 elõtt nem lett volna kész sehogysem. Fõleg, hogy kitört a háború.
Így azt szerette volna Hitler, ha Anglia egyfajta semleges vagy szövetséges viszonyba helyezkedik. Tartott õ a kétfrontos háborútól, ... de mégis belement.
\"Damnant quod non intelligunt.\"
Ha esetleg tudnál mondani egy hadsereget (mondjuk a kínai/orosz/esetleg francia/angol/német/izraeli)-n kívül, amelyik nem szaladna szét az amcsi haderõ Abrams-ei elõl, akkor az nagyban alátámasztaná, amit írtál.
Szerintem nem egy súlycsoport a kettõ.
Leszánalmasozni meg nem hiszem, hogy le kellene egy másik nép katonáját. Fõleg nem azért, ha más a felfogása az életrõl.
Lehet, ha egy kubai nézi végig a magyar hadsereg hasonló videóját, szintén hasonló gondolatok fordulnak meg a fejében. Mondjuk valami olyan, hogy:
"Szánalmasak. Ideológiailag a demokrácia elveivel meghülyített, elavult szovjet felszereléssel ellátott csóringerek, akik szétfutnának ha meglátnának egy Abramst vagy egy Apacheot. Tényleg itt lenne már az ideje szétzavarni a fidesz/mszp féle demokratikus brigádot, és kommunistává tenni magyarországot."
Gondolom neked sem tetszene az ilyen.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Valóban.
De tudni kell, az angol politika kétfelé sasolt akkor.
A Chamberlain ág egy erõsen szovjetellenes szemléletû volt, jobban tartott az oroszoktól, mint a németektõl.
Õk abban reménykedtek, hogy Hitler kelet felé veszi az irányt. És ezért képesek lettek volna feláldozni a keleti végeket.
Sõt, legbelül szerintem arra vártak, hogy a két ellentétes ideológia (német-orosz) összecsap, õk meg a végén röhögnek egyet, és bevonulnak.
Ha Chamberlain marad, akkor a francia akció utána a németek és angolok békét kötnek, és Hitler kelet felé fordul. Hiszen a németek nem készültek Anglia megtámadására. Emellett Hitler többször is felajánlotta a békét az angoloknak.
De mivel Churchill került hatalomra, ezt a szálat elvágták.
Churchill számára már Hitler volt a veszélyesebb, így az ellen fordult.
Az övék igen. De ott volt az angol légierõ egy jelentõs része is.
Ráadásul darabszámra ugyan a német légierõ odaütõs volt, viszont a németeknél iszony sok közepes bombázó volt, míg az angol/francia erõknél a vadászok voltak túlsúlyban. Tehát az ilyen gyors légi fölény kivívás nem volt egyáltalán indokolt.
"A két fél közti arány mennyiségben szárazföldöt assze kb. 1,2:1-hez volt szövi oldalon. Ez nem vészes."
Erre jött a 600ezer belga, meg a 400 ezer holland. (Az 1,2 arány csak a fr.+angol erõket takarja. Ha a másik kettõt is vesszük, akor 1,5-1,6 volt.) Perzse mozgó háborúban az emberlétszám nem számít. Sokkal többet nyomott a latban, hogy német részrõl 2700, míg angol/fr. részrõl 3600 harckocsi állt rendelkezésre. (+belga+holland).
Tüzérségbõl olyan 1,4X-es fölény a szöv. részérõl.
Na meg az, hogy a brit expedíciós erõk szinte full gépesített csapatokból álltak, ami a németekrõl a legnagyobb jóindulattal sem volt elmondható. (10 pc.ho. + 7 gl.ho. + 3-4 könnyû ho., oszt jónapot. A többi gyalogos volt.)
Erre jön még egy lapáttal, hogy a németek voltak a támadó fél, és ennek a támadásnak az idõpontját hozzávetõleg ismerték a szövetségesek.
Tehát voltaképpen semmi nem indokolta (elvileg), hogy ez legyen a vége.
Egyedül - és ebben igazad van - a harcmodor, a gondolkodásmód okozta ezt.
A szövetségesek még 1943-ban sem voltak képesek oylan szintû mozgó hadviselésre, mint amit a németek produkáltak már a háború elsõ 1-2 évében.
(Bocsi, hogy belevauvau, csak most vettem észre, hogy van ilyen topik is. Így gondoltam nosztalgiázom egyet. 😉 )
Nem semmi a Falcon katasztrofa..
1 meteres darab..? Komoly oka lehetett hogy szethullott atomokra..a herci gepek nem gyenge takolmanyok..kivancsi vagyok a vizsgalat eredmenyere...
Seven-Four-Seven--Heavy
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ettõl függetlenül valószínûbb a levegõben szétesés. Ezért vetettem fel a robbanás lehetõségét.
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Esetleg felrobbant a levegõben?
Szó nem volt róla, hogy a levegõben magától esett volna apró darabokra.
Lenne valami rejtett korroziós hiba amirõl senkinek fogalma sincs? Az egész gép mitõl tud szétullani? Vajon hány éves és mennyire repült gép volt?
Azt viszont nem értem, hogy miért gyakorolnak olyan dolgokat nagy erõvel aminek elõrodulási esély kicsit. Az F-16 gépek nagy részén van sisakcélzó és AIM-9X. Ehhez képest most is a másik gép mögé manõverezéssel törik magukat mikkor erre nem nagyon van szükség +/- 90 fokos indítási zónával és veszett jó szenzorja miatt. A Rafale is ezzel törte magát A Red Flag-en pedig azon is van MICA IR sisakcélzóval és az TVC-s szintén.
Érte én, hogy gépúgy harcot is gyakorlni kell, na de ennyire? A másik a magasság. Ezek úgy látom, hogy bõven 6 km felett fordulózgatnak. Ott már kezdenek igencsak elanyátlanodni a gépek. Még full utánégetõn is nagyon kopik a sebesség 6 G felett. Nagyon hamar állócél lesz a gépekbõl. Szóval szép dolog az 1:1 vagy 2:2 dofight, csak ha egy full scale háborúban így elkezdesz fordulózni az elsõ arrajáró kósze gép szépen seggbelõ, mert szinte álló cél vagy neki..
2. .22LR cal. bolt action puskával egy jó lövész fekve 50 méterrõl szinte csak 10-est lõ. A tízes kör átmérõje kb. 12 milliméter.
1: Mi a külömbség a .22 LR és a .22 WM között?
2: És egy .22-es puska nagyságrendileg milyen pontos? (szorása)
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Azért annak idején elég jól kavarták Afrikában..és nem csak Angolában
Kiexportálta az öreg róka a forradalmát rendesen.
Összeugrottak párszor Leonardo diaprio volt alakulatával is😊azok szerintem elismerõbben nyilatkoznak a kubai tanácsadokról.
katt
Csak szerencsétlen lakosokat sajnálom, mert mindíg õk szívják meg.
De nem az USA ellen gondoltam õket. Hozzánk képest még mindig erõsek lehetnek. :-)
Amúgy jól látom hogy AK-63-al is rohangálak?
Mi az a csúf "optika" az ak-on?
Nekik minek ilyen sereg a nép elnyomásán és a nemzeti öntudaton kívûl? Usa ellen minden kevés. Mennyire vannak a toppon? (nem gugliztam mert úgy is tudatlan vagyok hozzá hogy felmérjem mi jó mi nem jó)
0:57 és 3:17-nél milyen sapkát hordanak? Vízilabdázót?
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Mit tett Chamberlain? Szépen felduzzasztotta a német haderõ hk. parkját a döntéssel, megnövelete direkben a birodalom méretét és plusz erõforrássokat adott így, midenközben a békérõl papolt. Az én szememben egy nagy 0 az az ember. Lehet, hogy Hitler robbantotta ki az európai háborút, de csak azért mert egy ilyen szürke kisegér volt egy birodalom miniszterelnöke. Lehet, hogy jól akart csak ilyen szintû navitást egy birodalom[/i] miniszterelnöke nem mutassom már. A nagy brit birodalomat finoman szólva lejáratta.