-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Én a közelt a Su35el kezdem érezni. Állítólag legyártanak belölle 2015ig 48dbot. 48at. AESA nincs benne.
Ha egy radar nem AESA, akkor már nem is lehet jó? Egy hagyományos radarantennával is lehet jó képességeket biztosítani, legfeljebb egyszerre nem vezetsz rá 4 rakétát és nem követsz 64 célpontot - nagy kaland, életszerű harci helyzetben ezek amúgy sem reális képességek.
Én nem ragadnék ki egy-egy elemet, hogy na, ebben jó, no, ebben még nem, akkor nem éri utól. A PESA radarok tekintetében akkor meg az előny végig az Szovjeteknél / Oroszoknál volt (MiG-31)? A Szu-30MKI meg tolóerővektorálással bír, az is egy technológiai fölény, és csak az F-22A mérhető hozzá e téren még.
Személy szerint én úgy vélem, hogy a Block III.-as Rafale / Eurofighter és a mostani C/D Gripen már azért ott van a szeren (sőt, adatkapcsolat terén a Gripen előnyben volt/van). Az Orosz gépek közül az export Szu-30MKI/MKK, vagy a J-11B (a MAWS azért vadászgépen még mindig nem elterjedt dolog) kezdi behozni az F-15 / F-16 / F-18 eddig meglévő előnyét.
Cifu: Ha tudod biztosítani a légtérkontrolt, semlegesítetted a légvédelmet akkor elég az Apache. Ha nem a Comanchot is hajadra kenheted.
Miért is?
Pont azért kapott minimalizált RCS-t, pont azért rendelkezett szofitikált RWR / EW fedélzeti rendszerekkel, hogy pontosan felderíthesse, szükség szerint leküzdhesse az ellenséges légvédelmi rendszereket, és közben lehetőleg ne derítsék fel.
2003-ban sem kaptak közvetlen légi fedezetet / légi támogatást az US ARMY Apache gépei...
Szerintem is. A jelenlegi környezetbe pedig minek? F22 kilövi az amraamot, ledobja sdbt aztán megy haza. Aimot csak akkor használ ha muszáj. Még elkapni is baromi nehéz. Főleg ha jön mögötte az F15....
Mindezt az után, hogy az F-22A-t preztízs gépnek ismered el? :)
Ha preztizsgép, akkor viszont elég bénán néz ki, hogy nincs sisakcélzója, amikor egy MiG-29-esnek lassan 30 éve volt...