10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A legjobb becsült kémműhold felbontás 10cm, és már erősen optimista ez is (ideális fényviszonyok, "szúrt" manőver (a műhold a hajtóműveivel alacsonyabb, cirka ~120-150km magasra jön le), pont 90°-os lefele tekintés). 10cm-es felbontás azt jelenti, hogy egy-egy pixel 10cm-nyi területet fed le.

Ebből már sejthető, hogy a "szallagcímet elvolasom" típusú duma csak nagyot mondás.

Igen, én is láttam olyan előadást, ahol azt próbálták ecsetelni, hogy mennyire jó már a civil (!) képalkotó műholdak felbontása. Ott is eljátszották ezt, hogy nagyít-nagyít-nagyít, és a végén egy könyv borítóját lehetett elolvasni - színesben. Sajnos hozzászólni nem lehetett, mert azért megkérdeztem volna, hogy ha az akkori legjobb civil műholdra, a GeoEye-1-re mondanak fél méteres effektív felbontást, akkor mi mégis mit láttunk?

Nem véletlen, hogy a mai napig él és virul a légi fényképezés (repülőgépekről) a civil piacon is...