-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Glock 20-ról volt szó, nem akármelyik Glock-ról hahó!:)
A Glock 20 10mm-es Auto, a Glock 34 9x19mm-es. Te azt próbáltad ecsetelni, hogy mennyire gyorsan lehet lőni a 10mm-essel, én meg megmutattam, hogy a 9mm-essel milyen gyorsan lehet lőni.
Amit Én raktam a Glock 20-ról az hétköznapi szituációkhoz bőven elég. Amit te raktál az meg inkább spéci alakulatok számára etalon, nem ilyen is kis hitványoknak mint én.
Kb. itt kezdődik a téma, mert a fegyver a kisebbik része (szerintem) a hatékonyságnak. A legfontosabb a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Hiába van 10mm AUTO pisztolyod, az nem varázspálca, amelyet elővéve az ellenfél halottan hull a földre. Egy amúgy hulladék PA-63 megfelelő kezekben legalább annyira halálos lehet, amikor kétkedtem abban, hogy a PA-val lehet 25m-ről jól lőni, megmutatta a versenybíró sporttársunk, hogy lehet. 25m-ről öt lövés egyből a fekete körbe (nem a saját fegyvere volt!). Persze ő anno sok ezerszer lőtt PA-val.
Amúgy saját vélemény, de ha valaki komolyan veszi az önvédelmi fegyvert, akkor az szituációs lövészetet gyakorol. Én ugyan hamar megutáltam, de arra nagyszerű volt, hogy egy életre megtanuljam, mennyire fontos az életszerű gyakorlás (fegyver tokban, megfelelő elővétel, megfelelő mozgássor a fegyver kibiztosításához, megfelelő elsütési technika, stb.). Azt hittem, hogy sok éves sportlövész / sportvadász tapasztalatom, meg pár óra tükör előtt gyakorlás vakpatronnal elég ahhoz, hogy az ember elsajátítsa a dolgot. Hát nagyon nem...
Én a Jericho 941PS-ről azt hallatom egy igen tartós, jó kis precíz cucc
Ha jól tudom, akkor voltak Romániában gyártott Jericho-k is a rendőrségiek között szép számmal. Azt nem tud, hogy az általam hallott rémtörténetek (akadályok szép számmal) mire vezethetőek vissza, lehet, hogy lőszer, lehet, hogy a román verzió... :)