Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez nem ugy van, hogy golyoallo az erenyov meg a tundrabugyi, a melleny az lovedekallo?😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Punker
nem mindenhol váltja, sofõröknek stb ideálisabb egy ilyen kisebb csúzli.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Molnibalage
Én sem nagyon értettem, hogy egy géppisztoly szerûség hogyan válthat le egy gépkarabélyt. (Már, ha helyes amit írok. A kézifegyverekhez nem nagyon értek.)

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Az index újra csodát mûvelt:

link
Scottt
Ez volt a Magyar Hõsi Halottunknál is az IED repesze pont ott ment át ahol nem véd a mellény és meg találta a tüdejét...Nyugodjon Békében

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

[NST]Cifu
Az amerikai katonák is viselnek NIJ LvL3 és LvL4 kategóriás mellényeket, az Interceptor és a IOTV (Improved Outer Tactical Vest) is ilyen, de a legtöbb Irakban és Afganisztánban szolgáló koalíciós katona mellénye képes fogadni SAPI plate-ket, amelyek megfelelnek a NIJ LvL3/LvL4 elvárásnak. A mellények ugyanakkor csak a plate-el együtt adnak ilyen védelmet, és ott, ahol a plate-ek vannak (tehát szembõl és hátulról). A plate-k által nem fedett helyeken "csak" a 9x19mm-es Para lövedékek ellen védenek max.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Régebben linkeltem egy videót, amin egy amerikai tengerészgyalogost mellkason talál egy iraki mesterlövész(?) -nem Juba- egy Dragunovval.
Nem vitte át a mellény páncéllemezét.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

És mely ország alkalmazza ezeket?
Mennyibe fáj ezeknek a használata, mert úgy gondolom nem éppen filléres megoldások?
[NST]Cifu
A NIJ Level III és IV kategóriás mellényeket, ezek általában már kerámia/kompozit plate-ekkel vannak felfegyverkezve, de a LvL3-asok már a puska lõszereket is megállítják (pl. 7.62mm NATO), a NIJ LvL4-esek pedig a páncéltörõ puska lõszereket is 7.62mm-es ûrméretig.

Amúgy van valami, amit nem tud átvinni Kalasnyikov sem? A régebben nézett vasúti sínen kívül.
Elég érdekesen nézne ki egy ruszki közkatona, amint egy ilyet markolászva rohan a harcmezõre. Küllemére viszont nincs panaszom, szépen néz ki.
Ha bevezetik, fogadok, a youtube-on lesznek videofelvételek a tüzelésrõl.
Jézus szíve
Teljesen igazad van, de én ezt a "kissé" félrevezetõ cím miatt írtam.

SgtChris
Arra az utolsó mondatra direkt nem is írtam semmit, hisz szót sem érdemel, egyértelmû, hogy hülyeség... A golyószóró-pisztoly megnevezés szintén az ügyes fordítás szüleménye ez nekem is világos, de maga mint elképzelés, hogy valami használhatóbb eszközt adjanak bizonyos szakcsapatok kezébe, ettõl még nem rossz elképzelés. A mi KGP-9-esünkkel nem bizti, hogy lapon kellene emlegetni.

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

[NST]Cifu
A dolog ott kezdõdik, hogy "golyószóró-pisztoly". 😊

Érdemes a típus ismertetõjét elolvasni a World.guns.ru-n, és utána vakarni a fejet. Ez egy sima 9x19 Para kaliberû géppisztoly. A ballisztikai mellényekkel kapcsolatban a 7N31 jelû lõszerrel elég hatékony lehet, de az, hogy a "legerõsebb" golyóálló mellényeket is átviszi, hát legalábbis költõi túlzás...

[NST]Cifu
Especiel ez most a "Független Hírügynökség" büntije. De hogy akkor minek rakják ki, azt nem tudom. Talán Google-val fordították, vagy nem tudom... 😊

SgtChris
Nem tudom mi a bajotok ezzel a hírrel. Nem azt mondják, hogy mindenhol leváltják a Kalasnyikovot, hanem: "a kisméretû és könnyû fegyvernek elsõsorban a kommandósok, a felderítõk, illetve a kisegítõ katonai egységek tagjai - jármûvezetõk, rádiósok stb. - vehetik nagy hasznát.
A 9 milliméteres kaliberû PP-2000 golyószóró-pisztoly könnyebb és zárt térben például sokkal praktikusabb a nehézkes Kalasnyikov gépkarabélynál"
A nyugati részén a világnak a kommandósok is kisebb fegyvereket használnak a CQB feladatokra, lásd MP5 változatok...A gk.vezetõk esetében sem hiszem, hogy vita lenne abból, hogy egy kisebb fegyver jobban megfelel, mint ha mondjuk egy SAW-ot kellene az ölükben fogdosni...

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

SgtChris
Örülök, hogy ilyen jól értesült vagy, akkor nem is komentálom tovább. A logóról a fotók alapján jelentetted ki, hogy minõségi, vagy kézbe is vettél már ilyen kést?
Amúgy remélem nem hiszed, hogy azt akartam volna sugallni, hogy a Honvédség külön "zsebkésdíszítõ alegységet" tartana fenn, de gondolom lehet olyan céget találni ma Magyarországon, aki - gondolom jópénzért - el tudja vállalni pár száz darab zsebkés nyelének feldíszítését akármilyen címerrel, színesben, szagosban, ha úgy tetszik...
(mily meglepõ az honvédségi egyenruhát is civil cégek készítik, és nem a honvédség külön elit varrónõi...:-) )

Kétszer is el kellett olvasnom a cikket, azt hittem, hogy félreértettem valamit...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Jézus szíve
Bizony, ha hiszed, ha nem egy géppisztoly lesz a kalasnyikov utódja.<#banplz>
"Tûzerejét jellemzi, hogy a céllövedékeinek a legerõsebb golyóálló mellények sem jelentenek akadályt."<#idiota>

Honnan szednek ennyi hülyeséget?

Hypo
http://index.hu/kulfold/2009/02/26/bemutattak_a_kalasnyikov_lehetseges_utodjat/

erdemes ezt kommentalni?

Hypo
Magyar ember lelemenyes.....

Fasza, a ruszkik nyomására a kirgizek nem adnak tovább engedélyt az USA-nak, hogy használhassák a Manas légitámaszpontot, aminek eddig igen nagy szerepe volt az afganisztáni misszióban... Még folynak a tárgyalások, de akkor is érdekes húzás.

http://www.defensetech.org/archives/004711.html

jah ha ugy érted a Victorinox berkein belül akkor igen valszeg nyomtattak egy meglévõ késükre 😊

az ajándék török is fent vannak vaterán... fel kell nézni. Valamelyik gyerek még új gázálarcot is árul. Amit a leírása alapján rendszeresített a honvédség.
A victorinox kést úgy tudom a tisztek használják, és a designa alapján a honvédség nem tudna csak úgy rá nyomtatni ilyet. A logo is elég minõséginek tûnik

úgy tudom régen a katonai hírszerzés egy gombos tû eltûnésért is seggbe rúgott mindenkit. De mostanság gondolom a leépítésék miatt letojják, hogy a raktárból mi "vész el"..

Lehet,h van,de csak papíron...<#falbav>
Akkor viszont sima primitivitás eladni...

Van egyáltalán rendszeresítve kés a kanálgépen kívül? Vagy már az sincs rendszerben?

jaja,ezeket külszolgálatosok kapták anno,lehet még most is kapják de azt nemtom.jó páran mászkálnak bent ilyennel...én se adnám el ha már kaptam,de lehet az illetõ szerzett pár darabot,ami meg már csak ismerettség kérdése😄
SgtChris
Ezek a kések, ha emlékezetem nem csal, akkor a külszolgálaton lévõknek lettek "AJÁNDÉKOZVA", karácsony, vagy valami más sátoros ünnep alkalmából. Tehát nem a rendszeresített felszerelés része.... (akárcsak azok a tõrök, amik az utolsó sorkatonáknak letek adva anno leszerelésük alkalmából.)
Az, hogy valaki ennyire becsüli, amit ingyen kap, nem a céget minõsíti szerintem.
A Victorinox meg nem kifejezetten a HM részére gyártotta gondolom, inkább az lehet, hogy vettek egy nagyobb mennyiséget, aztán rászitázták a logót és kész.

Egy idõben szinte évente változott a szabályozása, követni sem lehetett. Valószínûleg ezért keverem.

Csõbe dugó + ütõszeg lecsippent + asszem a csövet is fúrták. A mechanika mûködik (lehet kattintgatni), persze sokra nem megy vele az ember.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Nem a töltényûr bedugózása 1991-es hatástalanítás, meg az ütõszeget nem kellett behegeszteni, csak levágni a végébõl pár millimétert és a csövet is meg kellett fúrni, általában a gázhenger alatt csinálták. Csõben akasztó sem rémlik. Na majd utána túrok, hogy hogy volt pontosan. Most már sokkal barmolósabb, ez tény.

Vannak a hatástalanításnak szabályai. Akkoriban tán az volt, hogy csõbe akasztõ, töltényûr közelében felfúrni egy jó nagy fúróval, ütõszeget behegeszteni. A töltényûr ledugózása ha minden igaz késõbbi találmány.

Palinko
lol :S
és a hatástalanított az hogy az egész belsejét kiszedték, elrontották a csõben a spirált vagy csak kivettek egy rugót? 😄
Azokat már a rendszerváltáskor eladták, nekem is van kettõ hatástalanított, teljesen legális. 500, azaz ötszáz forint volt darabja asszem..

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

És az eszébe sem jutott a MH vezetõinek, hogy ha csak belsõ használatra van, akkor sorszámozzák, és nyilvántartsák melyiket kinek adták ki? Amit természetesen aláírással kellene igazolni mind a két félnek.

nem tudom milyen néven fut, de elméletileg civil nem vehetné 😊
Vaterán nagyon nyomulnak egyesek. Jó hogy nem ak-63 is osztogatják akciósan..

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Animefox
Egy MQ-1 Predator 2009. február 22-én, helyi idõ szerint 4.30-kor zuhant le a Balad légitámaszpont közelében.

Punker
milyen néven fut ez? 😄

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

hát baka részrõl nem véletlen, hogy nem lesznek túl sok új cuccok...

Például a honvédségnek nem régen készített katonai késeket a victorinox. Erre pár napra rá olyan helyeken felelhetõ mint a vatera.hu stb..
Így nem csoda ha nem szívesen vesznek új dolgokat..
vateráról:

-Hé Zablowsky, nem ott van ám a kantin 😊
link

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

szülési fájások ? 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Molnibalage
Haj, de még mennyire. Ott kezdõik, hogy a levegõ és víz sûrûsége cirka 800-szorosan tér el. Ehhez jön még a viszokozitás eltérése is.

A bagoly csendes repülése valami elképesztõ dolog. Nem nagyon sikerült rájönni, hogy mitõl olyan csendes.

Repülõgépeknél is nézd meg, hogy milyen változatos szárnyformák és szárnyprofilok vannak és hogyan vannak a törzshöz illesztve. A madaraknál további bónusz, hogy a szárnyuk és törzsük nagyon felxibilis. A hosszú nyakú madarknál még egy további trükközési lehetõség van. A madarak "mûködési tartománya" sebesség tekintetében elmarad az ember által alkottott szerkezettõl, de ha egyéb mûszaki és más paraméterekre fajlagosítod õket, elég durva dolgok jönnek ki.

Idomított sólyómmal (vagy más radadozó madásrral?) végzett tandem ugrást a gazdája. Zuhanás közben asszem 400 (!!) km/h fölé gyorsult a madár. Persze a valóságban nem repülne fel olyan magasra és nem csinál ilyeneket a természetben, de ez is mutatka, hogy milyen félelmetes teljesítményekre képesek az állatvilág egyes egyedei.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem is gondoltam volna hogy ez mind mást kíván.
Konkrétan az érdekelne hogy a galamb madár tényleg ideális e ilyen szempontból.
Egy régebbi mûsorban állították.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Milyen célra?

Hangtalan repülésre a baglyoké, gyors repülésre a solymoké, hosszú távú vitorlázásra az albatroszoké... Víz alatti úszásra a pingvineké és a jégmadáré.

SgtChris
Szerintem ez az egyéni védõeszköz beszerzés fõként a külszolgálatosok részére értendõ...de ne legyen igazam.

Kicsit off,de ...
Aerodinamikai szempontból melyik madár alakja a legelõnyösebb?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Kösz az infót, elég korrekt áron nyomják akkor, civilben ennyiért egy normális maroklõvegyvert is alig lehet kapni.

Honvédség részére akkor ezek szerint egész versenyképes volna (álmodozzunk) az ára alapján, nem bánnám, ha itthon is ilyet lehetne látni, ha egyszer, valamikor a elöregedõ AK-kat leváltják vmi nyugati típusra.