95085

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az adogatópálya meredek a Jericho-ban. Ha a lőszer lövedéke felpolírozott, akkor gond nélkül csúszik be a csőbe a lőszer és nincs akadály. A SAMSON lőszer például ilyen. Régen hallottam ezt. -
BEARCAT #49834 KÖSZÖNÖM -
Van olyan harcjármű ami GAU-8 vagy hasonló tűzerejű harceszközzel van felszerelve, akár kísérleti.
A nagy tűzgyorsaság ott számít, ahol a célpont csak rövid ideig van célkeresztben, például légi célok ellen (Phalanx, Goalkeeper, AK-630, Khastan). A szárazföldi célpontok ellen nem annyira a tűzgyorsaság, mint inkább a nagy átütőerő és pusztítóerő számít. Éppen ezért itt inkább az egy csövű 30-40mm-es gépágyúk az elterjedtek.
A Gau-8A-nak nem sok értelme lenne szárazföldi harcjárművön. Először is pontatlan (a GAU-8A szórása 1240 méterről 12 méter (tehát a lövedékek találata köré egy 12 méteres kört lehetne rajzolni), egy átlag 30mm-es egycsövű gépágyú szórása egy-másfél méter körüli ilyen távon). Másodszor iszonyatosan lőszerpazarló.
ezek a robot tank tesztek, hogy haladnak? féljek?:)
Korábban írtam már, hogy a DoD szeretné az emberéleteket óvni a harctéren, és ahol lehet ember helyet robotot használni. De ez még a jövő zenéje, hogy eféle robotharckocsik (ez amúgy csak egy proof-of-concept, vagyis a rendszer működési elvét bizonyítani szándékozó program, amely célja, hogy bebizonyítsa elég fejlett a technológia, hogy valóban komolyan foglalkozzanak vele) szvsz még jó 15-20 évre vannak.
A távirányított kisebb robot-harcjárművek (géppuskával, gránátvetővel) viszont már tesztelés céljából voltak harctéren, és úgy 5 éven belül várhatóak a komolyabb szintű verzióik. -
Felraktam én a képeket a #49824-be.
Amúgy az SG-s VIP-nak van olyan előnye, hogy 200kbyte-os korlátig bármennyi képet feltölthetsz a fórum képtárába. (Képfeltöltés gomb, de nem VIP-ok esetén csak 20kbyte) -
drevil666 #49831 Van olyan harcjármű ami GAU-8 vagy hasonló tűzerejű harceszközzel van felszerelve, akár kísérleti.
GAU-8 (ang)
Most ezen gondolkodtam, hogy pl az M1 platformon milyen durva cucc lenne:)
Ez valami Mauser, ennek a tűzgyorssága elenyésző:)
Valami ilyesmi, de modernebb cuccra gondoltam:
ezek a robot tank tesztek, hogy haladnak? féljek?:)
A DARPA verseny milyen jó célt szolgált:):
-
Mert semmiféle nagy külföldi képlinkelő oldalról nem lehet az sg-re linkelni, de magyarról sem nagyon.
Használd ezt. -
BEARCAT #49829
-
BEARCAT #49828 Valamiért nem jelennek meg a képek.
-
OK, köszi. -
Jó pilóták voltak, ha nem a legjobbak. -
Egy kis segítségre lenne szükségem.
It was also a highly aggressive situation; the pilots participating (12 Tomcat crews, 6 Eagle pilots and a handful of both Navy and Air Force Aggressors) were hand-picked, being some of, if not the very best pilots either service had at ACM at the time.
Ez most mit akar jelenteni? Kicsit zavaros. Azt mondja, hogy a pilóták válogatottak voltak, akik jók voltak manőverező légiharcban vagy pont azt, hogy nem? -
BEARCAT #49824
-
BEARCAT #49823 Afgán rendőrök magyar gyártású AMD-vel amit egy kis tuningolásnak vetettek alá:
http://i602.photobucket.com/albums/tt104/vor033/Afghan%20National%20Army/c5ce4640.jpg -
Ahogy Qtab is írja, ez csak úgy lehetséges, ha az újja a sátorvason belül maradt. Az meg kiképzési/gyakorlati hiba, mégpedig csúnyán... -
drevil666 #49821 A kérdés jó!
40 méterről már csak mások védelme jöhet szóba pl.: földön fekvő embert rugdos egy nagyobb csoportosulás. Ilyenkor valószínűleg a védendő személy megsebzése nélkül 40 m-ről is hatásosan tudnék fellépni. De ez már sci-fi kategória....
Más: revolverek. Korábban belinkeltétek a 3 fő szerkezeti megoldást. Önvédelme én max. a rejtett kakasost tudnám ajánlani, bár a revolverek nagy előnye, hogy igen kicsik lehetnek, zsebbe is simán elfér, de sok mindenbe beleakadhat.
Buszsofőr ismerősöm kérdezte, hogy gázspray vagy mit vigyen magával. (Miskolcon helyi buszt vezet). Én gumilövedékes pisztolyt javasoltam neki, bár a buszon nem hordhatja magánál és ha nem fülkés a járgány, akkor nem sok ideje van előkapni, de a gázspray olyan kis zárt térben visszaüthet?
javítsatok ki ha tévedek!+ most a gumilövedékes fegyver tartókat nagyon el kezdték baszogatni
nem csodálkoznék ha a flóbert pisztolyok sorsára jutna ez is....
-
Glock 20-ról volt szó, nem akármelyik Glock-ról hahó!:)
A Glock 20 10mm-es Auto, a Glock 34 9x19mm-es. Te azt próbáltad ecsetelni, hogy mennyire gyorsan lehet lőni a 10mm-essel, én meg megmutattam, hogy a 9mm-essel milyen gyorsan lehet lőni.
Amit Én raktam a Glock 20-ról az hétköznapi szituációkhoz bőven elég. Amit te raktál az meg inkább spéci alakulatok számára etalon, nem ilyen is kis hitványoknak mint én.
Kb. itt kezdődik a téma, mert a fegyver a kisebbik része (szerintem) a hatékonyságnak. A legfontosabb a gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. Hiába van 10mm AUTO pisztolyod, az nem varázspálca, amelyet elővéve az ellenfél halottan hull a földre. Egy amúgy hulladék PA-63 megfelelő kezekben legalább annyira halálos lehet, amikor kétkedtem abban, hogy a PA-val lehet 25m-ről jól lőni, megmutatta a versenybíró sporttársunk, hogy lehet. 25m-ről öt lövés egyből a fekete körbe (nem a saját fegyvere volt!). Persze ő anno sok ezerszer lőtt PA-val.
Amúgy saját vélemény, de ha valaki komolyan veszi az önvédelmi fegyvert, akkor az szituációs lövészetet gyakorol. Én ugyan hamar megutáltam, de arra nagyszerű volt, hogy egy életre megtanuljam, mennyire fontos az életszerű gyakorlás (fegyver tokban, megfelelő elővétel, megfelelő mozgássor a fegyver kibiztosításához, megfelelő elsütési technika, stb.). Azt hittem, hogy sok éves sportlövész / sportvadász tapasztalatom, meg pár óra tükör előtt gyakorlás vakpatronnal elég ahhoz, hogy az ember elsajátítsa a dolgot. Hát nagyon nem...
Én a Jericho 941PS-ről azt hallatom egy igen tartós, jó kis precíz cucc
Ha jól tudom, akkor voltak Romániában gyártott Jericho-k is a rendőrségiek között szép számmal. Azt nem tud, hogy az általam hallott rémtörténetek (akadályok szép számmal) mire vezethetőek vissza, lehet, hogy lőszer, lehet, hogy a román verzió... :) -
Lényegében egy SA pisztolynak felel meg az elsütőerő. Ha valaki a markolatot szorítja, azzal az elsütőszerkezetet felhúzza. Ha az ujja a sátorvason belül van és a fegyvert a tokjába teszi, a tok megnyomja az ujját, az ujja az elsütőbillentyűt és elsül a fegyver. Mikor egy M1911A1-et tol valaki a fegyvertokba felhúzott kakassal és a fegyver nincs biztosítva, akkor ugyanúgy elsül, ha az ujja a sátorvasban maradt. -
JYeti #49818 A P7 tényleg jó fegyó, de én olyanokat hallottam róla, hogy kezdetben - a biztosító szerkezet újszerűsége nyomán - néhány rendőr combon lőtte magát :P
Y -
Hát jó lenne mondjuk a két lőszer távolság/becsapódási energia értékét összevetni.
40 méteren a 10 mm Auto FMJ lövedék is úgy fog átmenni az emberen, mint a huzat és Magyarországon önvédelemre csak FMJ lövedékes lőszert engedélyez a törvény. Az meg a másik, hogyan lehet önvédelemről beszélni ilyen távolságból. -
drevil666 #49816 Na ezek után muszáj lemérnem milyen hamar lövök ki egy tár+1 db lőszert:).
Glock 20-ról volt szó, nem akármelyik Glock-ról hahó!:)
És utcán nem biztos, hogy szilikonzsírral átkenegetett-letörölt lőszerekkel tárazol be.
Amit Én raktam a Glock 20-ról az hétköznapi szituációkhoz bőven elég. Amit te raktál az meg inkább spéci alakulatok számára etalon, nem ilyen is kis hitványoknak mint én.
A Berit is azért vettem, mert Én kis naiv azt hittem a Walter-reteszelés majd hú de sokkal jobb, pontosabb lesz, mint a Browning.
De nem... a említett CZ-75 pl jobb, és Én a Jericho 941PS-ről azt hallatom egy igen tartós, jó kis precíz cucc (Cz-75-be állítólag Jericho szánakasztót tesznek, mert jobb anyagból van) -
Tűzgyorsaság nem egyenlő célzott, effektív tűzgyorsasággal, amikor még sűrűn lövöldöztem a CZ-75B-vel, akkor három célponton kb. 3 másodperc alatt lőttem a fekete körbe 2-2 lövést (2 lövés / másodperc, és ebben már a célváltás is benne van). És én lassú vagyok, nagyon lassú, persze ezt is csak versenyen veszi észre az ember, hogy a profik mennyivel gyorsabbak és jobbak, és ennek csak egy részére lehet ráfogni, hogy azért, mert jobb a fegyverük/felszerelésük (gyorsan el is ment a kedvem a szituációs lövészettől :D).
Szumma szummárum, én továbbra is jobban bízok egy gyors 9x19mm-es pisztolyban, mint egy nagy kaliberű fegyverben. Önvédelem esetén mindenképpen.
Ha persze a Youtube videókon akarod lemérni, akkor hasonlítsd a te videóidat ehhez:
3x2 lövés 3 célpontra, majd 2x3x1 lövés 3 célpontra, aztán 3 lövés egy célpontra (2 test, 1 fej), utóbbi 1,61 másodperc alatt...
6 lövés egy célpontra (1 másodpercen belül)
Ezek után mond azt, hogy a 10mm Auto-s videókon gyorsan lőnek a srácok...
De elég megnézni, hogy a profi testőrök, spec. egységek milyen kaliberű pisztolyt használnak. 9x19mm, .40S&W, .45 APC, .357 SiG... 10mm AUTO-t egyik sem. Talán nem véletlenül... -
drevil666 #49814 Na lassú? 

???
-
drevil666 #49813 Tűzgyorsaság
.
Glock 20-al Én nem löttem, de a spanyol stukker egyáltalán nem volt lassú. Számszerű értéket nem tudok mondani....+ az elsütés nagyon ínyemre való volt. Sokkal jobb volt mint a Beriben:)
Ezen a videón a Glock 20-al elég gyorsan lehet lőni:
Itt is elég gyors:
Glock 20
De talán ez a leg beszédesebb videó, ezt nézd meg!!!!!!!!:
-
Wampa #49812 Riper:))
De neked van mentséged Bwana,Molni kezdte el.....Lieutenant General Paul K. Van Riper
Engem amugy nem szokott érdekelni,ki hogyan ir,nálam többet ritkán ütnek mellé....csak poén volt:) -
Wampa #49811 P7est használta a GSG-9,talán Mogadishunál élesben is.Biztos nem szar,ha nekik jó volt:)Nekem is mindig tetszett,el birnám viselni. -
Ejj, már te is csak azt nézed, hogy hol írom el a neveket? :D
Szó se róla, sikerült végig következetesen Von Rippert írnom Van Ripper helyett, tehát jogos az öt pont. :) -
Imageshack, Tinypic, Photobucket és társai hotlinkeléssel tiltva vannak az SG-n. Feltöltöttem és beraktam a képeket helyesen.
Amúgy a Francia spec. egységek régen se csináltak nemzeti kérdést, ha fegyverekről volt szó - ha a jó fegyver kell, gondolkodás nélkül vettek a kezükbe német fegyvert :D -
Wampa #49808 Hali
A francik régen használnak G36 ot,meg SIG et,sőt valamelyik tengerészgyalogos kommandó lövészénél,az egyik RAID ben ,egy srác szkennelte is valahová (éppen lehet hogy a freemailemre),egy Gepárd van náluk. -
Ezt tudom mondani (ha bannveszély van segíts): ha rádtámad pl: 4 ember és van időd elővenni a fegyvert, akkor mind a 4-et meg kell ölni!!!
Ha van időd négyszer elsütni. Mert annyi idő alatt 9x19mm-essel kb. 10-et lősz. :)
Ha az ellenfélnek az elsőtől inába száll a bátorsága, akkor egy 9x19-es is megteszi, ha viszont nem... akkor én inkább a gyors reakcióidőre szavazok, mint a nagy BANG-ra.
Egyébként nekem is azt javasolták fegyverismeretin, hogy ha ember ellen kell használni a fegyvert, akkor úgy, hogy az végleg a földön maradjon...
de ha fenti célzattal lősz valakire, hogy biztosan belehaljon ez alkalmasabb kaliber, mint egy 9mm LUGER mélyítettet maggal.
Egen, ha csak egy-egy lövés esetén hasonlítod össze a kettőt. Ismét: szerintem 1x 10mm Auto vs. 2-3x 9x19mm... Egyiket se lenne könnyű túlélni.
A .454 Casull vadászatra kifejlesztett lőszer. CIFU te arra biztatsz, hogy vadásszak az emberekre????
A 10mm AUTO sem éppen a "nem-halálos fegyverek" kategória... De ha már a "BIG BANG" a cél, és önvédelem, akkor egy megbízható revolver mellé teszem le a voksom az öntöltő fegyverekkel szemben.
A P7 meg egy igen drága valami..Kaliberbe olvastam anno, hogy van markolatbiztosítása, de azért miért ilyen drága?
Egyfelől mert igen összetett fegyver, és precíz német minőség (még azon a ki tudja hány év feletti pisztolynál, amivel én lőttem, a gazdája szerint egy-két rugó csere volt csak rajta). No meg persze már nem gyártják, és sose volt elterjedt fegyver. Nekem viszont főleg amiatt szimpatikus, mert teljesen kétkezes (balkezességem okán sok pisztolynál fogásváltás nélkül a kezelőszervek nem elérhetőek), és bolondbiztos a biztosítórendszere.
Jericho 941PS meg überdettó.
Lőni még nem lőttem vele, de rendőröktől hallottam, hogy azért messze nem olyan hú, de nagy szám... -
Wampa #49806 Üdv Cifu
A német báró akkor elég sokat tud a nem hagyományos felszini hadviselésről.:P
Képzeld el ha összehuznák Lt.gen.Paul K. Van Riper -el
-
Elég rossz helyre került az a számláló... De amúgy pofás. :) -
az előbb még önvédelemről beszéltél, az az esetek 90%-ban 5 méteren belül van. -
drevil666 #49803 Hát jó lenne mondjuk a két lőszer távolság/becsapódási energia értékét összevetni.
+ a szórásképet is belekalkulálni.
A 10mm AUTO szerintem min 50%-al nagyobb távolságról is garantálja azt a stophatást, mint a 9mm Luger és a szóráskép se romlik.
De mint lentebb írtam: a 9mm Luger kaliber tökéletes önvédelemre!, de nem a legjobb 'következmény-csökkentéses önvédelem' használatakor. -
de ha fenti célzattal lősz valakire, hogy biztosan belehaljon ez alkalmasabb kaliber, mint egy 9mm LUGER mélyítettet maggal.
Egy önvédelmi helyzetben talán a 9mm-es JHP is átmegy az emberen lapjával, ha nem ér csontot. A 10 mm Auto még inkább. Ha nem okoz a lövedék hidrodinamikai sokkot (pisztolylövedék nem), akkor IMHO mindegy, mennyivel nagyobb mozgási energiával lősz át valakit. -
JYeti #49801 Hmm, a képek lemaradtak :(
Y -
JYeti #49799 Ennyi! Már a franciák is G36ost használnak :P
Y -
drevil666 #49798 "Ha önvédelemre akarod, akkor brutálisan nehéz (hidd el, hogy ha folyamatosan cipelned kell, hamar rájössz, hogy egy másfél kilós pisztoly rohadt nehéz), kvázi alkalmatlan a célra. Hadipisztolynak megint túl nehéz (ha lőttél már nagy kaliberű pisztollyal hidd el, hogy úgy 5-10 lövés után már eleged lesz belőle."
Nos igen. Nekem Beretta 92FS van. Mondjuk az nincs másfél kiló, de azért simán zsebbe nem lehet hordani. Amikor rajtam van a susogós:) melegítő, akkor egy övtokot hordok a derekamnál, csak ha lehajolok látszik..., de kényelmes viselni, egész nap barátságos.
Nyáron gáz, mert kevés az öltözet, akkor van egy nagyobb övtáskám abban van.
Meg mostanában a laptoptáskába is szoktam tenni.
.357 Sig SMG. Legyen igazad, de elméletileg van sztem:)
9mm CZ gépisztoly: Na jó legyen itt is igazad
. Részemről, ha valakinek sorozatlövő kell, akkor vannak újítások a 9mm-nek meg jó a stophatása.(aki azt mondja nem arra szívesen rálövök és megkérdezem még1x
)
10mm AUTO nem macsó lőszer, de ezt tudja szerintem mindenki. Valóban zajos, bár lőtéren csak 1x löttem vele (valami spanyol gyártmányú fegyver volt, azóta se találtam meg) és el lehet vele érni a Robotzsaru hatást, hogy mindenki leáll és bámul. És asszem majd 4 tárnyit lőttem vele, de nem untam meg. (aki sado-mazo-ra vágyik ne csodálkozzon, ha vér fog folyni) sokan kéretlenül is közölték a lőtéren nem épp barátságos véleményüket ezzel a kaliberrel kapcsolatban. Ezt tudom mondani (ha bannveszély van segíts
): ha rádtámad pl: 4 ember és van időd elővenni a fegyvert, akkor mind a 4-et meg kell ölni!!! Ha valaki veszélyben van pl boltrablás: detto... (nem szubjektív személyes vélemény, egy rafkósabb ügyvéd is ezt javasolná) Sajnos a magyar jogrendszer olyan, ha akár 1 is életben marad, simán beadhatja a bíróságon, hogy Én mint gonosz fegyvertartó rátámadtam, valami rasszista célzattal egy 4 fős társaságra.
asszem Janáj szerint ez vadnyugati stílus. Ez van. Sose lőttem még emberre és sose támadtak meg (verekedés volt, de az régen volt még siheder kormomban).
(igazából erre még nekem sincs!! ötletem, hogy kellene szabályozni ki kaphat m.l.f-t és ki nem. De ilyen külföldi (finn, svájci) példákkal jönni ebben az országban.....
A lényeg a 10mm AUTO drága lehet (nem tudom mennyi olyan 400 HUF/darab-ra saccolom), de ha fenti célzattal lősz valakire, hogy biztosan belehaljon ez alkalmasabb kaliber, mint egy 9mm LUGER mélyítettet maggal.
ezekről a modern kaliberekről 4.6x30, 5,7x28 aza véleményem, hogy inkább bűnözők vegyenek ilyet (vagy 7,62x25 ugye az nem is mai és igen könnyen hozzáférhető) mert a golyóálló mellények ellen jól muzsikál, de ha valaki be van PCP-ve, vagy egy kis Ritalin befigyel ugyan úgy folytatja a támadást.
Nem a legcsicsásabb pisztoly de átütőereje még ma is impozáns:
A .454 Casull vadászatra kifejlesztett lőszer. CIFU te arra biztatsz, hogy vadásszak az emberekre?
???
A P7 meg egy igen drága valami..Kaliberbe olvastam anno, hogy van markolatbiztosítása, de azért miért ilyen drága?
Az USP Compact az jó rendőrségi fegyver lenne. A SIG P226 detto. Jericho 941PS meg überdettó. -
Ha a beépített hangtompítóra gondolsz, akkor már a Sten-ből is készült ilyen változat. :)
Azt se fogják mostanában elővenni (Sten).
egyszerűbb szerkezet és olcsóbb gyártás, mint az M14 vagy az FN Fal esetén
És tényleg, olcsóbb náluk (G3). Akkor nem is volt sok választás.
A billenőzárról meg azt írják (könyvben), hogy a tokba vezeti az erőt, ami nagy igénybevételnek van kitéve. Ezek szerint az néha nem bírja. Az ilyen fegyver gyártása is bonyolultabb és drágább (anyagminőség), mint a forgózáras fegyvereké. Nem tudtam.
Más:
Már majdnem olyan, mint az Aliens-ben, csak ott a tengerészgyalogosok M41A fegyverén volt a számláló. És a kijelző világít, a számok leolvasása se olyan egyszerű. Elég a repülőgépek műszerinek kijelzőjére gondolni. -
Arról azért mélyen hallgatsz, hogy miért is lenne "felesleges" ilyen felépítés egy ilyen "gyenge" lőszerhez szerinted. :D
külföldi fórum SMG .357 sig-gel kapcsolatban
....
-Mechtech Glock átalakítás talán, írja a srác, de nem biztos benne (nem csináltak ilyet amúgy)
-MSAR átalakító kit, de jelenleg csak 9x19 és .45 ACP kaliberben, a többi kaliber elméleti lehetőség, az MCS-ről jövő időben beszél, tehát akarnak ilyet csinálni.
-Egy időben egy pofa csinált AR-15 upper receivert ilyen kaliberben.
-Uzi és Mini-uzi átalakító készlet elvileg létezik.
-A Kriss Vector esetében ígérve van ilyen kaliber (ismét, gyakorlatilag nincs még belőle).
Szóval pár kvázi házilag vagy kis sorozatban készült átalakítókészlet létezik belőle. Eleve ilyen kaliberű géppisztoly nem létezik, pár kis gyártó (Kriss, MSAR, bár utóbbi is csak átalakító készlet) tervez ilyesmit, de piacra még nem dobtak.
A többi ok ugyan az, amit én is írtam: rohadt drága lőszer és a palacknyakú lőszer...
10mm AUTO a kedvenc kaliberem:) bár a legjobb laroklőfegyver Mk-23 (szubjektív) .45 ACP-t lő.
De ha kapnék vtől:) egy Glock 20, vagy Mk-23-t, hát nehéz kérdés lenne, hogy melyiket akarjam.....
Mi értelme van? Irgalmatlanul erős, tehát normálisan lőni vele közel lehetettlen. Ha extra erős kalibert akarsz, egy .44 Magnum vagy .454 Casul revolver jobb választás szerintem.
Ha önvédelemre akarod, akkor brutálisan nehéz (hidd el, hogy ha folyamatosan cipelned kell, hamar rájössz, hogy egy másfél kilós pisztoly rohadt nehéz), kvázi alkalmatlan a célra. Hadipisztolynak megint túl nehéz (ha lőttél már nagy kaliberű pisztollyal hidd el, hogy úgy 5-10 lövés után már eleged lesz belőle. Pláne ha fülvédő nélkül lősz vele (az Mk.23 esetén a hangtompító erre is jó :D).
Arról nem is szólva, hogy a lőszer ára miatt a lőtéren sem fogsz sokat durrogtatni, hacsak nem vagy milliomos. :D
Machó filmekbe jó poén az ilyen betegesen erős lőszer, de amúgy másra nem alkalmas. Egy kicsi, könnyű, megbízható pisztoly messze jobb választás önvédelemre, 9x19-es, esetleg .40 S&W kaliberben. Egy HK P7 (ez egy ritka jól kitalált pisztoly, műszakilag és minden szempontból a kedvencem) vagy Sig P228. Hadi célra még esetleg egy FN Five-Seven nem teljesen elborult ötlet, vagy egy teljes méretű HK USP vagy P226.
[center] -
drevil666 #49795 10mm AUTO a kedvenc kaliberem:) bár a legjobb laroklőfegyver Mk-23 (szubjektív) .45 ACP-t lő.
De ha kapnék vtől:) egy Glock 20, vagy Mk-23-t, hát nehéz kérdés lenne, hogy melyiket akarjam.....