10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Ezt tudom mondani (ha bannveszély van segíts): ha rádtámad pl: 4 ember és van időd elővenni a fegyvert, akkor mind a 4-et meg kell ölni!!!

Ha van időd négyszer elsütni. Mert annyi idő alatt 9x19mm-essel kb. 10-et lősz. :)
    Ha az ellenfélnek az elsőtől inába száll a bátorsága, akkor egy 9x19-es is megteszi, ha viszont nem... akkor én inkább a gyors reakcióidőre szavazok, mint a nagy BANG-ra.

Egyébként nekem is azt javasolták fegyverismeretin, hogy ha ember ellen kell használni a fegyvert, akkor úgy, hogy az végleg a földön maradjon...

de ha fenti célzattal lősz valakire, hogy biztosan belehaljon ez alkalmasabb kaliber, mint egy 9mm LUGER mélyítettet maggal.

Egen, ha csak egy-egy lövés esetén hasonlítod össze a kettőt. Ismét: szerintem 1x 10mm Auto vs. 2-3x 9x19mm... Egyiket se lenne könnyű túlélni.

A .454 Casull vadászatra kifejlesztett lőszer. CIFU te arra biztatsz, hogy vadásszak az emberekre????

A 10mm AUTO sem éppen a "nem-halálos fegyverek" kategória... De ha már a "BIG BANG" a cél, és önvédelem, akkor egy megbízható revolver mellé teszem le a voksom az öntöltő fegyverekkel szemben.

A P7 meg egy igen drága valami..Kaliberbe olvastam anno, hogy van markolatbiztosítása, de azért miért ilyen drága?

Egyfelől mert igen összetett fegyver, és precíz német minőség (még azon a ki tudja hány év feletti pisztolynál, amivel én lőttem, a gazdája szerint egy-két rugó csere volt csak rajta). No meg persze már nem gyártják, és sose volt elterjedt fegyver. Nekem viszont főleg amiatt szimpatikus, mert teljesen kétkezes (balkezességem okán sok pisztolynál fogásváltás nélkül a kezelőszervek nem elérhetőek), és bolondbiztos a biztosítórendszere.

Jericho 941PS meg überdettó.

Lőni még nem lőttem vele, de rendőröktől hallottam, hogy azért messze nem olyan hú, de nagy szám...