-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
drevil666 #49798 "Ha önvédelemre akarod, akkor brutálisan nehéz (hidd el, hogy ha folyamatosan cipelned kell, hamar rájössz, hogy egy másfél kilós pisztoly rohadt nehéz), kvázi alkalmatlan a célra. Hadipisztolynak megint túl nehéz (ha lőttél már nagy kaliberű pisztollyal hidd el, hogy úgy 5-10 lövés után már eleged lesz belőle."
Nos igen. Nekem Beretta 92FS van. Mondjuk az nincs másfél kiló, de azért simán zsebbe nem lehet hordani. Amikor rajtam van a susogós:) melegítő, akkor egy övtokot hordok a derekamnál, csak ha lehajolok látszik..., de kényelmes viselni, egész nap barátságos.
Nyáron gáz, mert kevés az öltözet, akkor van egy nagyobb övtáskám abban van.
Meg mostanában a laptoptáskába is szoktam tenni.
.357 Sig SMG. Legyen igazad, de elméletileg van sztem:)
9mm CZ gépisztoly: Na jó legyen itt is igazad
. Részemről, ha valakinek sorozatlövő kell, akkor vannak újítások a 9mm-nek meg jó a stophatása.(aki azt mondja nem arra szívesen rálövök és megkérdezem még1x
)
10mm AUTO nem macsó lőszer, de ezt tudja szerintem mindenki. Valóban zajos, bár lőtéren csak 1x löttem vele (valami spanyol gyártmányú fegyver volt, azóta se találtam meg) és el lehet vele érni a Robotzsaru hatást, hogy mindenki leáll és bámul. És asszem majd 4 tárnyit lőttem vele, de nem untam meg. (aki sado-mazo-ra vágyik ne csodálkozzon, ha vér fog folyni) sokan kéretlenül is közölték a lőtéren nem épp barátságos véleményüket ezzel a kaliberrel kapcsolatban. Ezt tudom mondani (ha bannveszély van segíts
): ha rádtámad pl: 4 ember és van időd elővenni a fegyvert, akkor mind a 4-et meg kell ölni!!! Ha valaki veszélyben van pl boltrablás: detto... (nem szubjektív személyes vélemény, egy rafkósabb ügyvéd is ezt javasolná) Sajnos a magyar jogrendszer olyan, ha akár 1 is életben marad, simán beadhatja a bíróságon, hogy Én mint gonosz fegyvertartó rátámadtam, valami rasszista célzattal egy 4 fős társaságra.
asszem Janáj szerint ez vadnyugati stílus. Ez van. Sose lőttem még emberre és sose támadtak meg (verekedés volt, de az régen volt még siheder kormomban).
(igazából erre még nekem sincs!! ötletem, hogy kellene szabályozni ki kaphat m.l.f-t és ki nem. De ilyen külföldi (finn, svájci) példákkal jönni ebben az országban.....
A lényeg a 10mm AUTO drága lehet (nem tudom mennyi olyan 400 HUF/darab-ra saccolom), de ha fenti célzattal lősz valakire, hogy biztosan belehaljon ez alkalmasabb kaliber, mint egy 9mm LUGER mélyítettet maggal.
ezekről a modern kaliberekről 4.6x30, 5,7x28 aza véleményem, hogy inkább bűnözők vegyenek ilyet (vagy 7,62x25 ugye az nem is mai és igen könnyen hozzáférhető) mert a golyóálló mellények ellen jól muzsikál, de ha valaki be van PCP-ve, vagy egy kis Ritalin befigyel ugyan úgy folytatja a támadást.
Nem a legcsicsásabb pisztoly de átütőereje még ma is impozáns:
A .454 Casull vadászatra kifejlesztett lőszer. CIFU te arra biztatsz, hogy vadásszak az emberekre?
???
A P7 meg egy igen drága valami..Kaliberbe olvastam anno, hogy van markolatbiztosítása, de azért miért ilyen drága?
Az USP Compact az jó rendőrségi fegyver lenne. A SIG P226 detto. Jericho 941PS meg überdettó.