-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
drevil666 #49682 Öööö
Az F-16C radarkeresztmetszete (trendi m.szóval :RCS) 1,2 m2??
Az igen sok nem? nagy hatótávolságú légvédelmi rakétarendszerek fincsi célpontja és a wiki szerint
nem is rendelkezik komolyabb nagy távolságról indítható csapásmérő, vagy légvédelmi rendszereket elpusztító fegyverekkel. Van ott írva az AGM-154, de az főleg védetlen objektumok ellen hatásos. nemdebár?
A lényeg amit fröcsögni akarok. Nem tudom, hogy a NATO, hogy akarja felépíteni a közös sereget...
*//mindenkinek legyen minden, de csak kevés (vadászgép, APC, harckocsi, harci helikopter, szállítógép, közeli, közepes és nagy hatótávú l.v.rendszer (bár ebben vannak határozott elképzelések, de hogy ki mennyivel száll be, az még kérdés) //
vagy, amit én is preferálnék:
egyes NATO országok, valamely fegyvernemben kevésbé, valamiben az átlagtól jobban kitűnnek.... és ez egy magyar mélységi csapásmérésre+ légi fölény kivívásra felállított gépparkot már értelmessé tenne, akár nagyobb darabszámban akár más haderőnem rovására.
Így hogy látom, hogy az F-15K, F-15 SE és modenizált F-15S milyen jól muzsikálnak, továbbá a dánok az F-18/F SH-el gondolatával barátkoznak meg***
itt nyitnék egy gondolatot:
F-35 egy drága hulladék, elkapkodott szar???
Na ez alapján, hogy sorba kell állni az F-35 L2-höz + a Boeing hadi megrendelései nem verik az eget (bár ha leépítették a gyártósorokat, akkor Super Hornet, vagy Upgrade-elt F-15 SE megrendelés is sokat csúszhat, de akkor se éri el egyik (F-18/F SH, F-15SE) ára az F-35 L2-ét.) szal lehet még olcsóbban is ki lehetne hozni a fenti 2 géptípus beszerzését.
Ott van alternatívának a további Gripen beszerzés, de...EBS HU-val vannak gondok, nincs éjjellátó? védetlen, ha van függesztett fegyver?
ez azért gáz, mert egyes SG fórumtagok szerint nem eladhatóak (jó lenne próbát tenni, bár lehet, hogy bartel-üzlet lenne, bartel, aki nem tudja mi az...nem $-árt kapnék értük, de ez van. Vagy megmaradnak, de akkor már csak 1 géptípust szerezhetünk be mellé. Míg, ha fájdalmasan könny csorgatva eladásra kerülnek, akkor az F-15 SE, vagy F-18/F SH és a mellettük üzemeltetett terhelhetőség alapján jóval nagyobb teljesítményű, akár további fejlesztéseken átesett!! Szu-34-esek is beszerezhetőek lennének:
Pl.. ilyen fejlesztések:
képes legyen indítani az AIM-120C5-t,
legyen tisztázva, tökéletesítve az SS-N-22 indítási lehetősége SS-N-22,___ Kh-41(mondom nem biztos, hogy pusztán magyar területek óvása okán lennének a Szu-34-esek beszerezve).
ha a gyártó nem tudja a jól meghatározott célértékeket tartani, vagy nem a legmodernebb elektronikával szállítja a cuccot, akkor izraeli, vagy, (ha akad más aki hajlandó/képes/akar) más ország elektronikájával ellátni a típust.
Mindenki azt kérdi miből

:
nos átfogó gazdasági és rendészeti politikával, mind a szociális rendszer, mind a büntetés végrehajtás átalakításával, továbbá az extrém már csapból folyó állami sikkasztások megnyirbálásával, impotens vezetők eltávolításával:
Pl: őt....elhajtani
és az oktatás átszervezésével ütőképes illetve versenyképes
gazdaságunk lehet.
OFF: Oktatásról ennyit: mérnöknek tanul a haverom és Debreceni Egyetemen ahová én is jártam visszatértek a papírra rajzolgatáshoz!! Most nem tudom ki mennyire van benne, de a felsőoktatás olyan mélyre zuhan lassan mint amcsiknál, japóknál az elemi.... és hallom vissza akarnak térni a kőkorszakba, hogy 2x lehet bukni (persze tanfelügyelőket nem hozzák vissza).
Most, ha a mérnökképzés olyan, hogy ezek a BSC vagy mik az se tudják, hogy egy álláshirdetésben mi a 8D, vagy REFA, vagy ITIL, mert ami kell azt nagyon kevés helyen tanítják (de papírral lehet kínlódni), akkor, hogy várhatja el valaki, hogy olyan szakemberek legyenek az országban, akik a kevés nyersanyagigényű iparágakban K+F projekteket álmodnak meg, terveznek, hajtanak végre, vezetnek be és termelnek vele pénzt?????
ON
Akinek eme dolgok nem tetszenek az egy dolog. Én azért tartom magam különbnek, mert radikálisan megindokolva, de a változást a fejlődést akarom. Mások a lehető legpesszimistábban megindokolják, hogy most minden szar, linkelgetésekkel 'teliarcos, ÉN nem is olyan vagyok, pedig: merek kicsi lenni vagyok amúgy' stilussal megindokolják, hogy miért nem tehetünk semmit, miért nem érdemes értelmes valamit tenni. No versenyszellem, no ambicíó.... Csak akinek inge az vegye magára!
Mára szerintem ennyi:)
Kérdés?