10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Nekem nem a saját területen való elrejtéssel van a bajom.

A tengeralattjáró vagy a lopakodó repülőgép is a környezetét vagy technológiát használ ki, hogy álcázza magát. A tengeralattjáró a tenger mélyét, a lopakodó a kis radarkeresztmetszetet használja ki.

A konténerszállító hajó, fedélzetén Club-K rendszerrel pedig a civil hajók közé olvad be...

Ugyanúgy a feltételektől függ, hogyan használod fel mindegyik esetben. Példa ugye ott az Osztrákok által elfogott illetéktelen légtérhasználaton kapott lopakodó pár éve...

El tudod képzelni, hogy micsoda kísértés akkor telerakni egy "kereskedelmi hajót" ilyenekkel? Szeritem nagy, pedig én miden vagyok vagy nem paranoid és vészmadár.

A te szemszögedből ez határtalan lehetőség. Az ellenfélnek pedig hatalmas fejfájás...

A tengós példáidra gondoltam, de azok zajprofilja teljesen más, mint egy katonai tengóé. Ez tuti.

Szerinted a katonai tengók nem játszanak azzal, hogy kereskedelmi hajók alá beállnak? Elfedjék magukat mind zaj, mint magnetikus téren.

Én itt a Lusitania estetére célzok.

A Lusitania esetén a fő kérdés nem az volt, hogy segédcirkálóként volt-e fegyvere, vagy sem. A német haditengerészet felszólította a brit és nemzetközi hajókat, hogy az Anglia környéki vizek háborús zónának számítanak, és minden angliába tartó, vagy onnan induló hajót megtorpedózhatnak...

Az, hogy a konténer szállító az lehet panamai zászló alatt hajózó valami és több ezer ilyen hajó van. A tengó lehet, hogy halk, de nem 1000 lehetséges célpontod van...

Megbocsáss, de ez így gyenge érv. Ismét: mi van, ha egy civil hajó alatt úszik?