10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Molnibalage
    Ami a hasonlítást illeti, sunyiságról volt szó. Egy lopakodó vadászgép vagy egy tengeralattjáró ugyanúgy arról szól, hogy beleolvadjon a környezetébe, legfeljebb az eljárás más...

Azért különböztessünk már meg offenzív és defenzív alkalmazást. Nekem nem a saját területen való elrejtéssel van a bajom. A szomáliai kalózokkal nem tudtak egy ideig mit kezdeni. El tudod képzelni, hogy micsoda kísértés akkor telerakni egy "kereskedelmi hajót" ilyenekkel? Szeritem nagy, pedig én miden vagyok vagy nem paranoid és vészmadár.

A tengós példáidra gondoltam, de azok zajprofilja teljesen más, mint egy katonai tengóé. Ez tuti.

Ezek a példák egyébként ingoványos talajt képviselnek, a nemzetközi egyezmények értelmében például a német segédcirkálók nem vétettek semmiben, nem is emeltek miattuk vádat ha jól rémlik.

Én itt a Lusitania estetére célzok.

Ha nukleáris fegyvert birtokló országról van szó, akár az is meglehet. De akkor ugyanúgy bármire felszerelheti. Mi a különbség egy Konténerszállító hajóról és egy Kilo-osztályról kilőtt Club-S között? Semmi...

Az, hogy a konténer szállító az lehet panamai zászló alatt hajózó valami és több ezer ilyen hajó van. A tengó lehet, hogy halk, de nem 1000 lehetséges célpontod van...