10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #49294
    "-A videó nagy részében Kornet és Metisz irányított páncéltörő rakétákat látni, holott ezeket még sose vetették be Abrams ellen."

Tekintve, hogy mindkettő biztosan a lázadók/terroristák/szabadságharcosok (válogasson mindenki ízlés szerint) rendelkezésére áll azért erre mérget nem vennék, bár igazából én sem ismerek olyan esetet ahol bizonyíthatóan ez történt volna. ;)

"Csak itt viszont figyelembe kell venni két tényezőt, az egyik, az első lövés találatának valószínűsége, amelyben pont az említett okok miatt hátrányban van (a kumulatív lövedék).

Őőő.... a II.Vh-ban a kumulatív gránátok pontatlanabbak voltak?
    Annyit tudok, hogy ma, a simacsövű ágyúknál éppen a kumulatív gránátok pontossabbak, mint az APDS / APFSDS lövedékek..."

Találati valószínűségről beszél, te pedig pontosságról.
    Amúgy én pont fordítva tudom, az űrméret alattiak - rendszerint! - kisebb magassági és szélességi szórást produkálnak mint a kumulatívok/egyéb űrméretes lövedék.
    A hk lövegek lőtábláját nem ismerem, de az MT-12 (100mm, simacsövű)űrméret alattija és kumulatívja 1000m-ig lényegében megegyező szórást produkál (az űa valamivel azért jobb) 1000m-en túl már jelentősen jobb az üa. lövedék.