10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #49260
    "Egy nehezebb lassabb lövedék magasabb röppályát jelent ergo ez leredukálja a pontosságot..."

Értem, tehát a magasabb röppálya amutomatikusan rosszabb szórást jelent. Na ez újdonság nekem, de ezért jó ide járni, mindig tanulok valamit. :)

"Ha egy nehezebb lövedéket is ugyanarra a sebességre akarunk felgyorsítani mint egy jóval könnyebbet akkor több robbanóanyagra van szükség ami viszont jóval nagyobb nyomás elviselésére alkalmas lövegcsövet kíván meg."

Ezt is értem, ha egy lövedéket robbanóanyaggal akarunk kilőni akkor tényleg eleve jó erős csövet kell csinálni, hát ha még több robbanóanayagot akarunk beletömni. :)

"Amúgy a nagyobb kaliberű löveg nem feltétlenül ekvivalens kiváló páncéltörő képességgel..."

Azért csak számít valamit, nem? Mondjuk kumulatív lövedéknél? Valamiért csak 120-125mm-re hizlalták a mai tankok álgyúját... Mintha még valami 135-140mm-es elképzelések is lettek volna régebben.

A táblázatok szépek, milyen lőszerekre vonatkozik?
    A másik kérdésem, nem lehet, hogy a rohamlöveg és a páncélvadász mégiscsak két különböző dolog és az ISzU-152 (nem az ISzU-152/2) nem páncélvadász volt, még ha annak is használták alkalom adtán?