Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
1998/December:
"A Tigris a dombról lefelé rohantában tüzet nyitott.Két 7,92mm-es géppuskájával a szétugráló katonákat kaszálta le,lövegével pedig a tankokat vette célba.88mm-es ágyújának találatai ilyen csekély távolságból biztos pusztulást okoztak.Minden lövése talált.Másodpercek alatt 3 Cromwell tank vált lángoló koporsóvá.Ahogy a Tigris felkapaszkodott a keskeny fõútra könnyedén félre söpört az egyik harcképtelen Cromwellt,és tovább folytatta a páncélosok és teherautók pusztítását.
Egy Firefly tanknak (A Sherman angol változata)sikerült 76,2mm-es ágyújával 4 lövést leadnia.A lövedékek a Tigris homlokpáncélját érték.Lockwood õrmester az angol tank parancsnoka megdöbbenve tapasztalta, hogy a páncélgránátok éppen annyi kárt tettek a Tigrisben mintha cseresznye magokat pöckölt volna rá.Az egész csak arra volt jó, hogy felhívja magára a figyelmet.Wittmanék azonnal célba vették.Eegy pillanat múlva Lockwood páncélosát elborították a mellette álló épület törmelékei melyet a Tigris lövése rombolt le.Mielõtt Wittmanék elhagyták a csatatérré vált városkát 25roncsá lõtt tankot teherautót és páncélozott jármûvet számoltak össze.Tíz perc alatt gyakorlatilag leradírozták a teljes angol támadó élt. Egyetlen Tigrissel képesek voltak legyõzni a sokszoros túlerõben lévõ ellenséget,megmentve ezzel a Panzer Lehr hadosztályt és alaposan megzavarva az angolszász elõre törését."
Tessék😊
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Vagy csak abból indult ki a tanár néni, hogy a tengely vesztett, akkor mindenben rosszabb volt?
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Nyilván a valóságban eleve az adott harchelyzet dönti el, mi kell egy ellenséges páncélos leküzdéséhez, a körülményeken múlik minden.
Az 1349 Tiger már mennyiségben sincs sehol a legyártott 3854 JSZ-2 mellett. Ráadásul utóbbi még felûl is múlja, gyakorlatilag minden szempontból.A Tiger maga az erõviszonyokat csak minimáisan befolyásolta.
És ahogy arra punker rámutatott, szövetséges és szovjet harckocsi akadt bõven. 50.000 Sherman és 40.000 T-34 készült a háború alatt. A Shermanoknak persze nem mindegyike az európai hadszíntérre ment(hiszen amerika a csendes óceáni haszíntéren is hadban állt), de a T-34esek mind a keleti fronton a németek ellen kerültek felhasználásra. És természetesen ezeken a típusokon kívül is volt még sokféle és nagyszámú tankjuk a szöviknek és a szovjeteknek.
Ezzel szemben Tiger II-bõl alig 500, Tiger I-bõl 1400, Pantherbõl 6000, Pz-4 bõl 8800 darab készült. Tehát az arányok finoman szólva nem voltak kiegyenlítettek, a németek veresége a szovjetúnió 1941-es megtámadása (pontosabban a támadás befuccsolása) után borítékolható volt.
Szóval nyugodtan megtehették, hogy tíz Shermant kalkuláltak Tigerenként.
Mondott nagyobb hülyeségeket, ez még a lájtosabb dolog.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Én inkább 5-re emlékszem, és szerintem elég is, míg 4 megsemmisül az 5.-nek elég ideje lesz, hogy hátulról, vagy oldalról harcképtelenné tegye.
Mellesleg nem hat Shermant számoltak egy Tigerre, hanem nyolc Shermant egy Párducra. Egy Tigerekre nyilván tíznél is többet, hiszen azok nehéztankok voltak. Mellesleg a német tankok zömét nem az amerikai páncélosok lõtték ki, hanem az amerikai és brit légierõ. Hiszen amíg a német tankok egyértelmûen jobbak voltak bármelyik szövetséges tanknál(a szovjeteket nem ide számítjuk), addig a levegõbõl gyakorlatilag védtelenek voltak, hiszen teljes volt a szövetséges légifölény. És a tankok levegõbõl könnyen megsemmisíthetõk.
Kösz.
Mert a legyártott kb.50000 Shermanból nagyon kevés Firefly volt, és az igaz, hogy a 17 fontos teljesítménye összemérhetõ volt a Panther és a Tiger I. lövegével, de a páncélzata a közelében sem volt ezeknek.
Egy másik rendkívül fontos tényezõ a célzóberendezés optikája (találati valószínûsége), ami nagyobb távolságon egyértelmûen a német hk.-k javára billen. (Carl Zeiss, Jena, ha mond valamit...)
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
http://en.wikipedia.org/wiki/Sherman_Firefly
Ha ki tudta lõni,akkor miért számolták úgy a Szövetséges fejesek,hogy egy Tigris ellen 5-6 M4-et kell küldeni?
A Tiger I-est ki tudta lõni, 1000 méterrõl is. A Tiger II-õt szerintem nem igazán, esetleg közelebbrõl (az ugyebár döntött páncélzatú volt, és jóval modernebb elvek alapján tervezték mint a Tiger I-est).
A löveg az angol wiki szerint nem jobb, mint a 88-as, mert az Pzgr. 40-el tüzelve 138 mm-t üt át.
Mert hogy régóta úgy tudom,hogy nem nagyon,több forrás(Pl magyar Wikipedia) is azt mondja,hogy a Pz.V ellen volt elégséges,de a Pz.VI ellen már nem. Viszont az angol nyelvû Wiki meg azt írja,hogy kitudta lõni,sõt, erõsebb volt a 76-os ágyúja,mint egy KwK.36.
Összezavarodtam...
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Amúgy anno a hír megjelenésekor Cifu kiszámolta itt a topicban, hogy ha az összes AK-t kidobnánk, és vadiúj FN2000-eseket vennénk a helyükre, plusz hozzájuk minden elképzelhetõ kiegészítõt, akkor se kerülne ennek az összegnek a 80%-ába se az üzlet.
Szóval a dolog pontosan az, aminek látszik: alig leplezett korrupció
opticsshop
hitetlenkedve nézegetem a 4000+usd/egyéb kategóriákat is - isten pénze nem elég ebben az iparban - és akkor még ott van minden egyéb amit felsoroltál, pluszba az egyedi fejlesztési költségek is, amik sztem jórészét amúgyis elviszik a költségeknek, na meg az kis jatt, megez megmégaz
végülis a lényeg hogy öröljünk majd neki <#bohoc>#bohoc>
Szent Haba-kukk
AN/PEQ-5 Carbine Visible Laser NSN: 5860-01-439-5409
AN/PEQ-2 Infrared Illuminator NSN 5855-01-422-5253
AN/PVS-17A Mini Night Vision Sight NSN: 5855-01-474-8904
AN/PSQ-18A M203 Day/Night Sight NSN: 1010-01-516-0953
AN/PVS-24 Night Vision Device 5855-01-533-0940
SU-232/PAS Thermal Sight 5855-01-533-0557
Szent Haba-kukk
Mit csinálhatnak velük annyi pénzbõl?
2-3000 USD-s éjjellátókat raknak rá v. mi?
mondjuk +1 távcsõ 1000 USD?
egyébként milyen kitek vannak hozzá?
Szent Haba-kukk
Szerintem Magyarországon nem ott tartunk, hogy engedékenyebbek legyünk, hanem hogy egyáltalán normálisan szabályozzuk. Ami mindenkire vonatkozzon. Ahogy szerintem tisztességes.
Úgy emlékszem a szavazás alatt nem így adtam elõ magam. Az egész szavazás alatt mindenki korrekt volt. + itt se voltam durva. A kék fórumon sokkal durvább ember is van. De ez nem mentség + nem követendõ példa. Csak azt nem tudom mit szólnának a 43%-ból, ha mindent így szabályoznának, ha azt mondanák nekik nem kaphatnak diplomát vagy gépjármûvezetõi jogosítványt, útlevelet, beutazási engedélyt, mert csak. Így döntött a hivatal.
- Tessék tovább állni! Feltartja a sort! Következõt kérem!
Más meg kap aki talán nem is érdemes rá. Akkor kiülne az arcukra a megvilágosodás. Hogy amikor a hivatal kedve szerint dönt, szabályoz valamit az nem is olyan jó, a korrupció melegágya, stb. Nem értem miért gondolja valaki, hogy ez jó.