-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #48691 "Mi vagyunk a NATO. Ki az aki a legnagyobbat meg meri támadni? " -vagy- " Vannak szövetségeseink majd ők segítenek."
Ilyen véleményekkel én is találkoztam már, és sosem értettem azokat az embereket, akik ezen az állásponton vannak.
Nem hallottak talán a hetvenes évek görög-török háborújáról, amit ciprusért vívott a két fél? Ott az egyik NATO tagállom(törökök) megtámadta a másikat(görögök), a NATO meg a kisujját se mozdította az egész háború alatt. Leragadtak ott, hogy a NATO alapokmányában ez van: Ha egy ország megtámad egy NATO tagállamot, a többi NATO tagállam köteles a védelmére kelni. Két, egymással háborúba keveredő NATO tagállamról nem szól az alapokmány, és ezen a NATO nem képes túltenni magát.
Nekünk megy a víztisztítás másoknak meg vannak fegyvereik...nekünk békefenntartásra kell felkészülni"stb. Szóval nem sok jóra lehet számítani hacsak valami változás be nem következik be a katonatisztjeink fejébe.
Azt azért le kell szögezni, hogy a fegyverbeszerzés mindíg is politikai döntés volt és lesz, a katonatiszteknek nem sok ráhatásuk van arra, hogy a politikusok milyen fegyvereket adnak a kezükbe (vagy hogy adnak e nekik egyáltalán, lásd magyar honvédség).