-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
SZU #48199 Szerintem szuronyrohamnál nem 40 lépést tettek meg egy perc alatt... Szép is lenne, ha szuronyrohamnál vonalban odasétáltak volna az ellenfél elé.
Alakzatban sétálni nem könnyű, de rohamozni az más.
Egyébként meg 30%-os találati arány az azért nem olyan jó, mert általában a lövészek nem oldalirányban tévesztenek, hanem a lövő hibák zöme alá, ritkábban felé lövés. Akkor meg hiába sorban vannak a "céltáblák" eléjük, vagy feléjük lő a hibázók többsége!
Egyébként ha percenként 2-3-at lőnek a katonák és 100 lépésről rohamoznának, akkor azért a 100 lépést rohamozva megtehették fél perc alatt is. Egy jól időzített roham töltés közben érné a katonákat.
Szerintem önmagában elég zűrzavart okoz, hogy töltenek és közben eléri őket többszáz örűlten ordító szuronyt szegező ellenfél.
Jut eszembe, a rohamozók természetesen feltűzött szuronyokkal rohamoznak. A fusilierek korai bajonettjei vagy-vagy alapon működtek. Vagy lősz, vagy feltűzöd a szuronyt.
Nem tudom, hogy 48-ban milyen volt a technológia, de úgy vélem, aki már lőtt igazi "dióverővel", el tudja képzelni mennyire kényesen érinti a pontosságot, ha még megtoldja egy fél méteres, másfél kilós szuronnyal.
Napoleon tömeges szuronyrohamokat alkalmazott előszeretettel! Eléggé demoralizáló, ha időben indítják.