Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rejtés szempontjábol a 60M is jó volt terepen, igaz a komfort szintje nem annyira mint az újnak. Szerintem.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Amugy az uj málha rendszerról mit lehet tudni?Az egyik honvéd ujságban olvastam rola egy cikket hogy már a csapatprobán tul van és csak a terjesztés van hátra.Ez egy MOLE rendszerü mellény és zsák lenne.De semmi info nincs rola
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
(index)
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
Nehéz betárazni vagy deformálódik?
Amúgy megbízható? A gyártó megfelelõ minõségben készítette el? Valahol olyat hallottam, hogy voltak miknek a felületkezelés elõtt nem távolították el a rozsdát és késõbb lepergett.
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
A hátrarúgás / duplázás terén sem biztos, hogy egyetértek. Amikor én lõttem PA-63-assal, éppen a viszonylag kis visszarúgás volt az, ami feltûnt.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nálunk kik használnak M249 SAW -ot?
Engem ez érdekelt:
"A Svájciak például gyártanak olyan 5.56x45-ös lõszert, amely egyáltalán nem csinál semmi trükköt."
Az ötlet meg onnan jött, hogy nagyon sok rendvédelmi szervnél látni M sorozatú válfegyvereket.
A rendõrség azért használ gépkarabélyt, mert olyan szituációknál hasznos, ahol a célpont ballisztikai mellényt visel - ehhez a az átlag katonai lõszer tökéletes. A Svájciak például gyártanak olyan 5.56x45-ös lõszert, amely egyáltalán nem csinál semmi trükköt. Csak bemegy és nagy esélyel kijön.
Ha a minél nagyobb ölõ hatás a cél, akkor visznek 10mm-es AUTO kaliberû géppisztolyt (pl. MP5-10), üreges hegyû, gombásodó lõszerrel. Vagy visznek egy 12-es kaliberû automata sörétes puskát, gyöngygolyóval (más néven brenneke, angolban slug). Annál nagyobb ölõ hatás aligha van bármilyen hagyományos kézi fegyvernek.
Az egészt arra szerettem volna kihozni, hogy az M855 meg a 5.54-es AK lõszer mint az itt régebben már említve volt, a becsapódás után bukdácsol, hogy nagy sebcsatornát, meg sokkot okozzon, nemtom mi erre a szak kifejezés. Dum-dum??
Míg a "normál" egyenes utat jár be, hogy gombásodik-e, vagy "csak" túl oldalt kijön, az más kérdés.
Valahol meg azt olvastam, hogy ezeknek a "bukdácsolós2 lõszereknek a célja a súllyos sérülés okozása, nem pedig a katona megölése, mert ugye a sebesültet ápolni kell, a halotta meg átlépik. (talán épp tõled olvastam.)
Innen jöt a kérdés, hogy ha egy rendõri egység, pl: SWAT, milyen 5.56-os lõszert használ. Mivel gondolom, ott a cél az azonalli halál.
Meg nemtom mennyire zavarja meg az ilyen "bukdácsolós" lõszert ha valamin átmegy (asztal, ajtó, szék, stb).
Rossz hírem van, a "bukdácsolós" katonai M855 és a régebbi SS109 is FMJ. A JHP meg nem "normális" (ha létezik "normális", akkor az az FMJ lõszer), hanem puha orrú lövedék.
Ez magyarul mit jelent:
Later, Phillips reaches into the trunk of the getaway car and grabs a Hungarian AK-63E under-folder (in the United States, the gun was sold in semi-auto-only form as the SA-85M). He uses this weapon until it jams (in the actual incident it was a "stove-pipe" jam, due to a short-stroke action cycle caused by a faulty/underfilled cartridge powder load), before discarding it and using his Beretta 92FS Inox.
Elsõsorban rendõri feladatokat ellátó egységekre és karabélyra gondoltam. Nem tudom mennyire cserélgetik a fegyvert pl annak függvényében, hogy van-e mellény a bankrablón/túszejtõn.
Nem tudom melyiknek jobb az ölõ hatása, a bukdácsolós, vagy a normál magoknak. De mivel a seregbe a sebesítés a cél, nem az azonalli halál, ezért gondolom a normál lenne a jobb.
Arra nem gondoltam, hogy FMJ vagy JHP legyen, mert mindkettõ normál mag.
A bukdácsolós katonai lõszert, vagy van "normál" magvas is.
Mert míg háborúban jó a sebesült ellen, addig egy swat vagy más csopotnál jó lenne, ha inkább meghalna az ellen. Vagy ez balgaság?
Például hogyan vélekednek a Kongsberg rádiókról, ha egyáltalán már megkapták.
De tavaly egyik tiszt barátom azt mondta, hogy nyáron is a téli bakkancsot hordták sokan, mert nyárit nem lehetett venni a ruházati boltban, csak a missziósok kaptak nyárit. Lol.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A KGP-9 elsõ verziója hulladék kategória volt, a BV-seknél volt rá példa, hogy a lõtéren széthullott lövés közben... A késõbbiek általában már valamivel jobb minõségben készültek, de a tárak minõsége továbbra is katasztrófa volt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A fórum keresõjében rákerestem a KGP-9-re de nem volt találat. Mi van ezzel a keresõvel?
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség.