10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • qtab986
    Gerilla harcmodorra tanítani ,mindenkit csak a saját lakóhelyéhez közel.

Ilyenkor szokott meglódulni a fantáziám, ezért beszállok a tervezgetésbe. A középiskolai honvédelmi képzést jónak tartom. A fegyverhasználatnál is fontosabb (de nem mellőzném) lenne néhány dolgot megtanítani. Főleg az elsősegélyt és újraélesztést, praktikus és életmentő ismereteket, ha elérhetetlenné válnak a civilizációs vívmányok és csak magunkra számíthatunk. Ez a történet, amit mostanában olvastam elgondolkodtatott: FerFal

Az tényleg jó lenne, ha lakóhelyhez kötődne a már felnőtt, képzett és használható emberek felhasználása, akik rendelkeznek azzal a tudással, amivel a hivatásosoknál a gyalogság, de civilek. Számukra ezt vonzóvá kellene tenni, mondjuk kedvezménnyel az SZJA-ban. A munkáltatónál is a foglalkoztatásukat hasonlóan valami adókedvezménnyel. Abban nem hiszek, hogy a gerilla harcmodorra az ország domborzata alkalmas lenne, de ez inkább megérzés.

Az elkövetkezendő 10 évben sztem abban kellene gondolkodni, hogy:

a. Megoldani a légtér figyelését radarral. Az ország egész légterét.
    b. Annyit reptetni a Gripen pilótáit, hogy jól tudják használni a Gripent minden feladatkörben.
    c. A légvédelem fejlesztése.
    d. Modernizálni a Mi-24-eseket, minden napszakban alkalmazhatóvá tenni és a pilótákat reptetni.
    e. Semmi nagy beszerzés, se L-159 ALCA, se Black Hawk, se NH90, se Leo2, stb. Minden mást csak életben tartani. Talán kicsit jobban, mint eddig.

Tudom, ott vannak az AN 26-osok, meg az L–39-esek (vagyis az L–39-esek már nincsenek ott :D). Biztos van, ami nem is jutott eszembe. Lehet gyúrni a lengyel-magyar, cseh-magyar, szlovák-magyar, román-magyar barátságra.

Az igazi probléma a fejekben van, vagy a fejekkel. A hírek bemondja (nem most), hogy a HM drágábban vett szeszesitalokat, mintha egy kis éjjelnappali boltban vásárolta volna. És nem tört ki zavargás, nem törtek be a HM épületébe dühödt tömegek. Minek vesznek szeszesitalt az adózók pénzéből? Vagy miért olyan sokat? Vagy miért olyan drágán?