10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Szvsz a sorállománynak akkor van értelme, ha normális kiképzés járul hozzá. Nekem ne mondja senki, hogy 10 lövésből meg lehet valakit tanítani lőni, mert nem hiszem ezt. Most már lassan 10 éve vagyok lövészetvezető a saját sportlőterünkön, és bár nem vagyok kiképző vagy komoly kvalitású szakoktató, de nem egy és nem két ember jött úgy oda, hogy soha nem volt a kezében még fegyver, szóval venném a bátorságot, hogy némi (nem sok) rálátásom azért van a lőgyakorlat elsajátítása és oktatása terén.

Ahhoz, hogy valaki megtanuljon normálisan lőni, ahhoz az kell, hogy álló célpontra / lőlapra lövöldözzön el több száz lőszert, és utána lehetőleg még mozgó céltáblára is tudjon gyakorolni (a helyes fegyvertartáshoz, elsütéshez nem kell AK-val gyakorolni, az alapokat (irányzék használata, légzés, elsütőbillentyű elhúzása, a fegyver kezelésének alapja) egy fránya .22LR kaliberű Toz-8-assal is nagyszerűen meg lehet tanulni!). Legyen mellette taktikai kiképzés is, paintball, airsoft akár, nem kell a legdurvább spéci felszerelés. De gyakorolják hogy kell raj és szakasz szinten együtt mozogni, tanulják meg, hogy figyeljenek a társaira, ne lépjen be a lővonalába, stb.

Ennek lenne értelme.

Annak, ami az 1990-es évektől kezdve volt, azt túlzás kiképzésnek nevezni. Sokan mondják, hogy volt egy népnevelő, emberré nevelő hatása. Az lehet. De egy sorkatonának katonaként is helyt kell állnia adott esetben. Ez alá menni erkölcsileg is káros!