10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    svédek: ja, a Sk37E aszittem szolgál még , htka-n volt vmi fénykép felszállásról. akkor nem aktuális.

A HTKA-n nem feltétlenül aktuális képeket raknak fel, volt, hogy 20 éves fénykép került be. ;)

Pedig akárhogy nézem vagy szinesfém árban megérné 72-es teknőt venni , vagy a mienket felújítani, mert Pt-91 is jobb védettségű, még az indiai tank ex is - csak nekem furcsa hogy az huzagolt.

Veszel egy 4 milliós tornyot és rárakod egy 100'000 dolláros teknőre... csak nekem nem tetszik ez a dolog? :)
    SPAA vagy SPH esetén még oké, ott a teknő nem olyan fontos dolog, no de egy harckocsi esetén mozgékonyság, védettség és sok egyébbe is beleszámít.

meg valami városi BMPT szerűség. min.15

A BMP-T-vel vigyázz, az oroszok is kihúzták a alóla a sámlit. Elviekben jó ötletnek tűnik, de gyakorlatban nehéz megtalálni a helyét. Egy nehéz IFV 30-35-40mm-es gépágyúval (vagy a BMP-3 még mellette a 100mm-essel) rendelkezik hasonló tűzerővel, és árban is hasonló szinten mozog - csak mellette még visz 6-9 gyalogost is. Én egyre inkább úgy látom, hogy a BMP-T elhibázott elképzelés. Akkor már inkább egy agyonpáncélozott "teknősbéka" kellene a városi hadviseléshez, mint az izraeliek összetákolt M60-asai, Centurionjai...

de ezzel nincs vége mert kellene vmilyen kerekes 40mm-es IFV jármű , nagyszámban

A 40mm-essel vannak gondok. A CV9040 is csak a svédeknél játszott, mindenki más a 30 vagy 35mm-es gépágyú mellett döntött, mert a 40mm-es készenléti lőszerkészlete 12db. Ha lőtt 12-őt, az irányzónak kézzel kell feltöltenie, és addig ugye nem fog többet lőni...