-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Massari #47716 "Az ár jelentős részét képező dolgok pedig pont a toronyban vannak"
hm, akkor viszont az 5 milcsi volt kevés amit "írtam rá", mert 9030 és 35-ösre írnak kb. 4.5 milljó eurót/5.5m usd. 9030-asra van kissebb ár is (3 m euró) de azon nem is csodálkoztam.
"tehát a teknőn nem fogsz tudni jelentős költséget megtakarítani."
Cseh T-72 modernizáció óta mióta kiderült , hogy az is 5m usd volt, tényleg óvatosabban bánnék a kifejezéssel - és ha te is ezt mondod biztos így van, de 1-2 millió differencia/db is 20-30%-ot jelenthet jó esetben, ha mondjuk szumma 3 millió usd-ből lehetne alkotni valamit az már nemis volna rossz. - még mindig használhatóbb "medium" tank szerepkörben mint a kerekes megoldások. A k-21 stb. megoldás pedig akkor csak egy alternatíva marad /az én szememben/ ha egyáltalán megvalósítható..
A Viggenhez még azért annyit hozzáfűznék hogy nyílván nem teljesen komolyból írtam, de a svédek még használják , tehát valamilyen szintű alkatrészellátás, utánpótlás adott kell legyen hozzá - ezt értem a műszerezettségre /talán ők is utánrendelhetnének a típusból, és a svédek nem a SZU "gyártó"sablonok minden valoszinüség szerint ott lehetnek valamilyen gyűjteményben, raktárban vagy akárhol, de tuti nem szórták el, nem olyan felelőtlen emberek azok /. +Amraam-ot is integrálták rá és hasonlók. Én sem arra a gondoltam 30millióért gyártanánk egy szappantartót. Bár nemkizárt h ez lenne a vége:) A fejlesztés már problémásabb , de pl.a gripen(?) elektronikájával-rendszereivel csomagban ha kis lemaradással is de így-úgy szvsz megoldható. - csak a vita kedvéért írom - mert hogy vért izzadnánk az nyilvánvaló, csak nem írnék mindent szó nélkül alá amit felsoroltál. Ha nem jönne ki olcsóbbra mint egy "SH tender" akkor értelme nincs, persze - az upgrade, más típushoz sincs ingyen , ugyanakkor többet keresnek rajta , hacsak nem kooperálnak. na mindegy, megjegyzésként ennyi, vitatkozni sem érdemes nyilván , csak kiváncsi voltam