-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
bgabor #47713 Az exporttilalmat a Szu-34essel kapcsolatban többen emlegették itt korábban, már nem emlékszem ki hozta fel.
Azt írtam, hogy a gép légiharc fegyverzete egyezik meg a többi szuhojéval. A vadászgépnek tervezett szuhojok légvédelmi képességeiről nem esett szó, csak hogy ez is ugyanazokat a fegyvereket használja.
Talán szerencsésebb lett volna ha azt írom, hogy nem célszerű légvédelmi feladatkörre taktkai bombázógépet vásárolni. Vagy te talán látod bármi értelmét a magyar légierő számára Szu-34es taktikai bombázók vásárlásának?
Egészen biztos vagyok benne, hogy jóval gazdaságosabb a Gripenek RM12/F404-GE-400 hajtóműveinek üzemeltetése, mint bármilyen orosz Saturn-é, főleg ha gépenként kettő van belőle.
Nem tudom a Turul program mit tartalmazott volna, felteszem MiG-29S szintre hozta volna fel a gépeinket, azaz gépenként 4db R-77 és 2db
R-73. Ez azért sokkal kevesebb, mint amit egy Gripen fel tud mutatni, szóval szerintem nem kérdés hogy a Gripen programmal tettünk szert nagyobb harcértékű gépekre.