10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Massari
    Ilyen koncepcióknál tervezés szempontjából legfontosabb az időfaktor lenne, hogy mit, mikor, miért, meddig.
    Most nem akarok én is kopizni 4.-szer , de dr.evil légirejében csak én nem találom a Gripenjeinket?
    De ha már az elborult dolgok asztalra kerültek, ilyesmi nekem is van - kiváncsi lennék ki milyen problámát lát benne:)
    Mivel a Viggen már egy lecsengett koncepció, lehet a liszenszét, dokumentációját olcsóért meg lehetne kapni. A meglévő sárkányt (szárnyakat) ki kéne rittyenteni kompozitból, és összekukázni hozzá a legmodernebb elektronikát (radar, etc., olcsóbb hajtómű-Ok tudom az egyedi fejlesztés), kvázi az Alca is kb. ilyen téma. A tejas meg hasonló szárnykialakítású, lehetne ötleteket is koppintani innen-onnan menetközben, hogy kissebb legyen az Rcs. Kár hogy leállt a típus fejlesztése mert idális átmenet volt az F-15és18 között valahol. Mégha nem is volt multirole. Sajnálom. Szóval nem kéne a nulláról indulni ha beruházna valaki. Ha a Pak-Fák mellett a szuhojok is megélnek akkor talán ez is.

Ha már orosz technika én a Jak-130ra (kiképző, striker stb.) voksolnék első körben. Fegyverzet gondolom van hozzá Mig-29 maradék. ez utóbbit az értelmesebb részének szánom a hsz-emnek. Vagy Su-34/32export? , de az talányos hogy adnák-e (ilyen kis számban..), és a nato-ban is furcsán néznének két orosz reptípus stb rendszeresítés esetén (?).

Ahogy a dolgok most állnak a Gripen elégnek látszik, elsőkörben darabszám növelés mellett. Továbbiakban viszont megkerülhetetlen lesz egy upgrade, vagy egy fajsúlyosabb típus ha Románia is bevásárol egyszer.
    De addigra talán a gripen lízing is lejár, ha minden jól megy, és az is valamennyi idő míg rendszerbeállítanak..

Kerekes tankok még mielőtt valaknek eszébe jut, már inkább először, kerekes tüzérség és ifv,apc, ha minden megvan és belefér legvégén egy 105-ös /120-as modul talán, nem tudom/. Cv90120-as tornyát kéne esetleg egy olcsóbb lánctalpas platformra átrakni /K-21?/. Mert az ?5 millát bárhogy számolom nekem drága.