10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Zavarba jöttem, mert AR15 terén már benéztem a reteszelőszemölcsök számát.

Mintha én még nem írtam volna le zöldséget kismillió alkalommal... :D

Ez úgy hangzott, mintha úgy működne, a lövész akasztja meg a zárat a kezével használva a zárakasztót.

Ezt mutatja be a videóban 6:30 után, ez zavart meg. :)

Ez a második idézett mondat is valahogy furcsán hangzik már azért is, mert zárakasztója csak a fegyvernek lehet, a tárnak nem. Olyan lehet, hogy a tár adogatólemezét – amit a tárajak felé tol a tárrugó – használják arra, hogy megakassza a zárt, ha elfogyott a lőszer a tárból.* Az AR15 és változatai nem így működnek.

Igen, pórias megfogalmazással éltem. :)

Utólagos átnézve a témát, már látom, hogy hülyeséget írtam, mert az AR-15/M16 tényleg úgy működik, ahogy leírtad, szóval maxima mea culpa, hamu a fejemre.

A SIG550-ről nem sok videót találni. Annyit értettem meg róla a wiki-ből a zárakasztóra nézve, ez is csak jobb kezesnek jó és fel kell emelni.

Az SG 550 esetén ugye opció hogy hátrahúzod zárműködtető kart (most már csak óvatosan írom le: az AR-15/M16 esetén ugye ilyen lehetőség tudomásom szerint nincs :D). (SiG 550 használati utasítás)

Egyáltalán gyártják még a Matebát?

Amennyire én tudom, a MA.TE.BA. Arms (Macchine Termo-Balistiche) csődbe ment valamikor 2005 körül. Emilio Ghisoni tavaly (?) azonban elkezdett dolgozni a Chiappa Firearms cégnél, ők gyártják az általad belinkelt Rhino-t. A Rhino család a Chiappa honlapján.