10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Szigorúan saját vélemény, de figyelembe véve a neten fellelhető tényeket és történeteket, én egy kicsit eltúlzottnak tartom ezt a dolgot. Először is a Grizzly védett faj, tehát vadászni nem vadászhatsz rá. Egyes államokban természetesen jogod van kilőni, ha emberéletet veszélyeztet. Csakhogy az esetek jelentős részében a halálos Grizzly támadások inkább az óvatlan embereknek voltak köszönhetőek.

Másodszor, ha már önvédelem, kétlem, hogy reálisan értelmesebb egy .454 Casull, pláne .480 Ruger és hasonló szörnyeket magadnál tartani, mint mondjuk egy .357-es Magnumot - a nagyobb kaliberből amíg lősz kettőt, addig a kisebbet már ki is űrítetted, és pontosabban, akár fél kézzel, míg ezt a nagyobb kaliberrel aligha teszed meg.

Persze ez csak a saját, laikus véleményem, a legnagyobb kaliber, amivel revolverrel lőttem, az a .357 Magnum, de az alapján én elmebeteg dolognak tartom az ennél is nagyobb szörnyeket. Akár medvék elleni önvédelemre is...