10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • drevil666
    Nem kell mindenben O-ról indulni. Vannak megvásórlható haditechnológiaák, ahol licensz alapján teljes gyártási információ kerül az ember birtokába.
    A haditechnológia ma erőssen elektronikai ipar orientáltságú. Az elektronika pedig nem igényel hatalmas nyersanyagkészleteket, csak tudást és folyamatos fejlődést. de amíg a szakosítást nem középiskolában kezdik, addig valóban nem tudunk eredményeket az asztalra letenni.
    Pld.: B1 Lancher robotrepülőgép indításkor asszem 1,5 millió soros indítókódot futattott végig. Az F-22 erre is ráüberel. Nos a szoftverek fejlesztése az számítógép kérdése. Azt, hogy ezen szoftvereket, algoritmusokat milyen platformon használjuk az egy másik kérdés. Az hogy milyen kommunikációs hálozatok bírják el ezt az adatmennyiséget az is egy másik kérdés (nem tudom, de biztos nem egy 2x8 alhálózati maszkos CAN BUS, mint ami a 7-es BMW-ben van.
    tudtommal az F-117 kisebb a radarkeresztmetszete mint egy F-22-nek, de még a B2-nél is. Akkor miről beszélünk. Az F-117-est egy az S-400-nál, vagy az Antej 2000-nél két generációval fejletlenebb Sz-125 Nyeva-val lötték le. (magyar csávó). Kitalálom a nyugati sajtó azt állította, hogy valami "üzemzavar" lépett fel az F-117-nél. Pedig gondolom azóta sem vetettek be egyet sem. Csak felvetem: nem lehetséges, hogy a Nyeva hardverjeihez nem nyúltak, csak egy modernebb jelfeldolgozó rendszert ami a csekély de mérhető jelszintből is ki tudta szűrni, hogy az ott egy gonosz NATO-gép?
    Az általad említett Nebo radarban pedig az a különleges nemdebár, hogy önálló egységként is képes többfle üzemmódra és olyan érzékeny (persze csak a hazug orsz sajtó szerint), hogy több száz kilométerről párafoltokat, madarakat, vagy harckocsiból kilőtt lövedéket is nyomon tudnak követni.
    A lényeg amit mondani akarok a hadiipar fejlesztése az elektronikai informatikai ipar fejlesztésével kezdődik. Simán el tudom képzelni, hogy pld. többmagos olcsó!!! számítógépprocesszor és támogató hardverekkel, Magyarország oda tudna píritani az amcsi és Indiai Taiwani cégeknek.