-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Massari #47231 A srácnak annyiban igaza van, hogy még a "pénzügyi világválság" előtt jobbfajta befektetés lett volna vasba önteni a hitelpénzeket. Mostanság kialakult viszonyok között a kistérségi együttműködés már inkább kifizetődőbb. "Hülyeségekkel" könnyű és olcsó elkábítani egy kissebb közép-eu országot. Gondolom nem lehet egész véletlen hogy a Szlovákok is a közelmúltban rástartoltak régió a vérmókusa címre. Mindennek van előnye-hátránya bármit is csinálunk, kérdés melyik végét fogjuk meg a munkának /és miért/, ha már nekikezdünk :)
Katonai fejlesztésekről meg iparról annyit hogy nemcsak Izraelnek, de pl olaszoknak is egész jól bejött (nem is győzném hirtelen sorolni a fejlesztéseiket), ha csak a 20%-a megvalósulna kishazánkban az önmagában
egészséges szintre hozná a K+F ágazatot. MH-ról és másegyebekről nem is beszélve. Amúgy fölrajzi elhelyezkedésünkből adódóan mindenképp vmilyen minőségi haderőt felkéne tudnunk mutatni K-Ny határmesgyéjén, ami mondjuk egy 80%-os abszolút védelmi szinthez elégséges. Értem ez alatt azt hogy tőlünk párszáz km-re Bécsben az egyik legmagsabb az EU-s életszínvonal, keletre (és ittis néhol) pedig a világon az egyik legalacsonyabb (az átlagbérszámításokkal meg ellehet húzni a sunyiba).
Épp tegnap nézegettem lengyelek és csehek? BMP upgrade-jeit... BWP-1M elnézést emlékzetből:) írom , másutt nem a kohókba vezetett az útjuk, nem egy nagy művészet más megoldást keresni. Ráadásul még olcsó platform lehetett volna, most kínomban a szingapúri Bionix-et nézegetem, meg a lánctalpas SEP-et (svéd műanyag teherbírás zéró) amik hasonló kategóriák lennének, de egyiksem az igazi. A Qinetiq-Vickers plasztik tank teccene ha gyártana vki olyat, olcsón. Szóval én is inkább azon a váleményen vok hogy magad uram ha szolgád nincsen /mivel a konkurens gyártók minimálisan is 3-4 milka körül vesztegetik hasonlóan attraktív kialakítású darabokat. Szóval egy platform (pl.OT-40 mintájára) nem ártana mindazokmellé ami olcsón beszerezhető. Ebben az iparban inkább az szokot lenni a gond hogy a konkurens lobbi megveszi a politikusokat, tehát akarat kérdésének tűnik. Gyártósor import kérdésben sztem spanyolokkal lenne érdemes egyeztetni nekik nehéz-finom iparban sok tapasztalat felgyűlt és épp szükségét is látnák mindennemű "támogatásnak" , de vannak még variációk , ha nem ők akkor mindjárt ott vadkeletről szinte bárki India, Singapore stb - az ő termékeikkel úgyis a logisztika, alkatrészutánpótlás/biztonság a legnagyobb gond-, britek hozzánk képest sajnos mindig túl nagyban játszanak , szóval mindenképp kéne partner, persze nemtudom Közép-Ázsia minek számít mert oda még mindig mi adunk el :O