10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Lacusch69
    Mint egykori sor- és tartalékos katona (honvédtól szakaszvezetőig):

Nehogy azt higgye már valaki, hogy az egész sereg a krumplipucolásról szól!

Az első két hónapban napi 5-10 alkalommal szedtük szét az AMD, inkább azokat pucolgattuk, mint a krumplit... (Aztán csak heti 4-5-ször az első félévben)
    Voltam olyan erőltetett menetgyakorlaton, teljes menetfelszereléssel (15km a Naszályban, márciusban 25fok meleg, téli ruházat), hogy 3 óra alatt 3 kilót fogytam - aktív sportoló létemre (előtte heti 3x2.5 óra kézilabda edzés).
    Amikor visszaértünk a körletbe, a váci srác kiöntötte a surranójából a vért...
    Háromszor ástam lövészgödröt (egyszer komplett vegyvédelmi ruhában). Egy fekvőt, és két térdelőt.
    Számtalan alkalommal kúsztam-másztam üvegcserepekkel és rozsdás kannákkal, lavórokkal teli felégetett nádasban.
    Rohamoztam jó sokszor gázálarcban és vegyvédelmi ruhában. Külön humoros az aknamezőn levő átjáróra zárkózás és nyitódás, VV ruhában, 30 fok melegben....
    Voltam járőrbajnokságon. Ha nem a rüszüket AKARJA kihozni győztesnek a pk.-ság, akkor megyünk tovább a hadseregbajnokságra (de milyen hülyén jött volna ki, ha a sorállomány leveri a HT tiszthelyettes képzősöket?)
    Adtam 24 órás őrséget, 30-40-szer minimum. (Felállított őrtől az őrpk.-ig voltam minden)
    Kiképzést kaptam R-142 rádióállomás kezelésére.

Igen, krumplit is pucoltam. Egyszer. Beleöntöttük a krumplipucológépbe a krumplit.

És még történt sok más is...

Ezek azok a dolgok, amit számítógépes játékkal NEM lehet megtanulni.