Haditechnikai Topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Környezetszennyezés az persze... inkább száguldó olajár.

Egyébként a Hybridek jelenleg jobban állnak mint a puszta hidrogén hajtásúak. (ezek elõállítása drága és az üzaval töltése is igen kényes. míg a hybridet rádugod a konnektorra oszt kész (meg az elektromos autót).

Ezeknek a puszta elektromos üzemû autóknak sokkal nagyobb jövõt jósolok mint a hidrogénes autóknak.

Még mindig.

Egyébként távolsági utaztatás a hidrogén technóval még mindig nem megoldott.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

qtab986
És arról beszélsz,hogy belsõégésû motor vagy elektromos üzemanyagcellával?

vagy másfél éve vetettem fel a témát a hidrogénhajtású gépjármûvekkel kapcsolatosan. nos, ha nem is kacagtatok ki, mindenesetre azt a választ kaptam, hogy ilyen úgyse létezik. pedig linkeltem cikkeket is ezzel kapcsolatosan

közgazdászként én akkor azt mondtam, hogy igaz hogy még nincs hozzá kúthálózat, de ha már elkezdték kiépíteni és VANNAK mûködõ hidrogénüzemhez töltõállomások, akkot egészen bizonyosan olyan stádiumban jár a fejlesztés, hogy pár éven belül kereskedelmi forgalomba fognak kerülni ezek a gépjármûvek. szimpla logika, az hogy mi csak innen onnan a médiából értesülünk így úgy dolgokról, nem jelenti azt hogy a nagy multicégek és kormányok ne lennének tisztába a technológiai lehetõségekkel, talán a legújabb katonai fejlesztéseket kivéve

olajkartellek ide vagy oda, a környezetszennyezésbõl adódó klímaváltozás akkora katasztrófával fenyeget, hogy kénytelenek MOST elindítani a szériagyártást a fejlett országok, különben nincs visszaút. féléves cikk, sajnos linkje nincs már meg, az USA százezres tételben rendelt hidrogénmeghajtású távolsági és városi buszokat a régiek leváltására. iszonyatos összegekért, mondanom sem kell

és íme:

http://www.boon.hu/hirek/Auto/cikk/a-suzuki-is-zoldre-valt/cn/news-20080929-11150969

[NST]Cifu
A kérdés jó. Szinte senki sem tudja. Az Alca beszerzés is kérdõjeles, pedig 2 pilótának most csinálják a gyakorlati képzését (azért van egy kétüléses Alca Kecsón) és másik két pilótának az elméleti képzését.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

a.carkey
Azért errõl emlékezzünk meg: ma van a pákozdi csata 160. évfordulója.

A medve nem játék.

qtab986
Ezzel mit akartak elérni?Kamikazee vagy micsoda?

degenerator
alapból, ha valaki megnézi azokat a zsákokat a torony oldalán, miféle óriások cipelnék azokat?

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

qtab986
Erõsen benéztem.

Molnibalage
Ez valami PS marhulás csak... Ez egy felnagyított M1. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Üdv!
Miért mi van tervben? (tényleg kérdezem)
Semmi sincs tervben... talán a légtérvédelem fejlesztése, még arról is csak hebegnek-habognak, hogy a 4 minyó mikor indulhat Afganisztánba.
Lehet Albákat leváltják, de a Mig-eket is kiszórják, így nem lesz egy nagy érvágás az sem "alapjában véve".
Valaminek azért majd lennie illene <#rinya> nem?

Szent Haba-kukk

Punker
találtam egy ilyet hogy:
Kézi Lõfegyverek típuskönyv 1986 van benne golyószóró

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

qtab986
[NST]Cifu
1914-ben kezdték el építeni. Akkoriban ezeknél sokkal vadabb elképzelések is voltak.

[NST]Cifu
1.: A CV9040 beszerzési ára 2.5 millió dollár körül mozog, a csak 7.62mm-es géppuskával felszerelt Boxer APC változaté 1,5 millió körül lehet, tehát olyan jelentõsen nem olcsóbb, ha a képességeket is figyelembe vesszük. A Boxer amúgy feltöltve 33 tonna, a CV9040 26 tonna...
2.: Nincs tervben sem APC, sem lövészpáncélos beszerzése...

qtab986
De ha az elsõ tankoktól megijedtek a németek mit lett volna ha ezzel találkoznak?Akkor amint egy falusi vagy kisvárosi templom.

I.C.ram
Ennek is sok ertelme van... Az a nagy kerek egy mozgo (lassan) celtabla 😄
Na jó, de pont ez a zavarbaejtõ hogy tkp. "mostmár" a Boxerbõl is ki lehetne (?) állítani ugyanezeket, az alábbi konfig szerint /aknavetõs kivételével/ . És akkor megint elõkerül a lánctalpas/kerekes technika és árkérdés. - És én is jobban preferálnám a Cv90-eket, de ha csak Boxerre jutna pénz, mert tegyükfel annyival olcsóbb vsz. azért mostmár benyelném .
mj: ha így maradhatna pénz pld. a "kedvezményes" harcihelikopterekre <#miaz>

Szent Haba-kukk

[NST]Cifu
A CV90120 nem annyira árban versenyképes (bár tény, hogy cirka fele annyiba kerül, mint egy Leopard 2A6), hanem abban, hogy a többi CV90-es jármûvel közös a teknõ, a meghajtás, a lánctalp, egyszóval jelentõs logisztikai elõnnyel jár a rendszeresítése annak a hadseregnek, aki amúgy is rendelkezik CV90 alapú jármûvel (most legyen szó lövészpáncélosról, önjáró légvédelmi gépágyúról vagy önjáró aknavetõrõl).

😊 Emlékeztem hogy vki írt ilyesmit, ezt nem láttad ?
35 mm toronnyal
Nekem az tetszik végülis a Boxerban hogy moduláris, így ha az MH ráakarna aplikálni egy 120mm-es tornyot nem az egész APC-t kellene szétvágnia, hanem csak a "modult". És pld. kinézem hogy egy 120 mm-es
Falcon tornyot is elbír.
A lényeg hogy a Pszh-kon és a Tankokon szeretnének spórolni. Esetleg talán így , de végsõsoron vsz. már nem is lenne olcsóbb mint bármelyik CV90. Nem tudom van-e értelme ilyeneken megoldásokon izgulni.

Szent Haba-kukk

qtab986
Sikorsky Ilya Muromets.Maximum speed: 110 km/h.És lehet rajta sétálni!

qtab986
Steampunk!Igen!Köszönöm!

Bucser
mérföldel.. tehát aqnnyival mint egy nascar autó csak õ terepen😊

qtab amire te gondolsz az a steampunk. Ott vannak gõzgépekig visszavezetett effektivitású gépek és kinézetre is ilyenek.

A Cyberpunk inkább az electrotechnológiahoz kapcsolódik.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Persze,kétszázzal megy...1000 tonna,rohadt sok páncél,és kétszázzal megy,nálam ez itt bukott meg.😊

qtab986
A Tsar Tank biztos nem.Benne van a wikiben.Eltörpül mellette az ember.Az anime-k egyik fajtájában vannak ilyen bizarr szerkezetek.Cyberpunk a neve vagy más?

Scottt
Csak potosop

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak ők értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Punker
photoshop reklám?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

nekem is kicsit "urban legend", de több helyrõl is hallottam, hogy meglepõen jól teljesít a PKM csõve, bár 2-3 heveder után szerintem max szöllõ karónak jó <#vigyor4>
qtab986
A fehéren az túlzás.

Sorállományúként új, ép lakkozású (?) melsõ markolatú AK-63D-nek megfolyt a lakkozása a markolat belsején a hõtõl. Szerintem ez simán meggyúlladhat. Maga a puszta fa nemhiszem, hisz akkor már olyan meleg lenne a fegyver hogy magától elsülne benne a lõszer. Szerintem.
PKM-re nekem is meséltek olyat, hogy 2-3 100-as heveder után fehéren izzot a csõ, és cigit gyújtottak róla. De hogy mi igaz belõle...
Adam II
És mi értelme ennek? Valami teszt vagy csak unatkoztak és volt nekik egy fölös AK-juk?

Tavaly lõttünk AKS-47-el úgy, hogy 3 tárat full autóban, majd kis pihi (újratárazás a 3 tárba) majd megint 3 tár fullban.

Nem mondom, forró lett a fegyver elõágya, puszta kézzel nehézkes volt fogni, de a 6. tár után még csõretölteni is, de a fa nem gyulladt ki.

Bár a ~180 lõszer kilövése (kis szünette) kevesebb, mint ami a felvételen látszódik.

Ui.: Valóban a felvétel kezdetén már lángol.

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

bardocz
Ott már el van dobva hat darab 75-ös tár😉
Punker
RPK / PKM se gyullad ki 1 rakasztól nem? akkor a sima 30-as tár se gyújtja fel.

Mindegy az,akkor rosszul emlékszem.😄
A lényeg,hogy lehetséges-e.

Punker
itthon nincs is 74-es 😄

Szerintem segített egy kis Zippo benzinnel. Mikor a film elkezdõdik már ég.. Nem egy vágatlan felvétel onnan hogy leveszi a válláról.
bardocz
Megnéztem,csak 75.
bardocz
Csak itt a csóka kb 600-at lõtt már😊 6db üres dobtár van ott,amibe asszem 100 golyó fér.
Szóval valami valóságalapja csak van.😊

qtab986
Csak kérdés milyen karakterisztikával adja le azt a 650Nm-t...

Hülye kérdés:

Lehet-e olyan,hogy egy AK74-es elõ ágya meggyullad a csõ hõjétõl? Egy ismerõs mesélte,hogy amikor õ katona volt,akkor ezzel riogatták a katonákat a kiképzésen,hogy ne pocsékolják a lõszert,ne lõjenek hosszú sorozatokat,mert meggyulladhat az elõ ágy.😄
Szerintem hülyeség,de kitudja...

Nemrég voltak témák az elektromotorok:
Most a legújabb sorozatgyártásbakerülõ pld. egy Porsche lesz:
"150 kW teljesítményû, azaz 204 lóerõs villanymotor kerül a kocsiba, amely elképesztõ, 650 Nm nyomatékra képes"
"Az elektromos RUF egyébként lítium-ion akkumulátorban tárolja majd energiáját, egy feltöltéssel nagyjából 250-300 kilométer megtételére lesz lehetõség, utántölteni bármelyik háztartási hálózatból lehet."

linkje

Szent Haba-kukk

qtab986
Meg ebben emberek ültek volna.Azért megnézném milyen volt élõben.

degenerator
túl sok eszköz összetört ilyenkor.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

qtab986